Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
bakterija
Nov uporabnik

Napisal/-a bakterija Po okt 30, 2006 11:09 pm

Še vedno ne vemo al gre za ročno ali avt. klimo.
U glaunem nism še vidu kje ročne, ko bi se med delovanjem ventilator izklapljal.
L.P., Dean

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po okt 30, 2006 11:11 pm

Sam res še nevemo kero klimo ima...avt. ali ročno. Em no jaz sem mel na Omegi ročno klimo, pa se je ventilator prižigau in ugašau. Zato sem napisal tak. Sej drugač nebi kar nekaj pisal če nebi vido tega. ;)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po okt 30, 2006 11:49 pm

bakterija je napisal/-a:Še vedno ne vemo al gre za ročno ali avt. klimo.
U glaunem nism še vidu kje ročne, ko bi se med delovanjem ventilator izklapljal.
L.P., Dean
če pa tega še nisi vidu pol prid pa k men pogledat sej kakor sem jaz skapiral deca moti zunanji ventilator ne kabinski no če je zunanji je isti princip hlajenja pri avt. kot pri ročni klimi edina razlika je da se pri avt. kompresor prižiga po potrebi in takrat tudi ventilator(po potrebi)

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar To okt 31, 2006 8:08 pm

čare strinjam se s tabo,
drugače pa se v nizkih temperaturah zunaj ventilatorji na kondenzatorju (za amaterje na hladilniku) vklapljajo kasneje od kompresorja, ker traja nekaj časa da se plin segreje in da mu naraste tlak ki najprej vklopi prvo stopnjo ventilatorja, če tlak še naprej narašča (poleti) vklopi drugo stopnjo.
Seveda so klime kot avti nekaterim se prva stopnja ventilatorja prižge ob vklopu kompresorja, drugim pa kot sem prej napisal.
Imamo nove avtomobile ki se jim ventilator vklopi ob povečanem tlaku, moč pa se stopenjsko povečuje do max pri max pritisku.

Če bi vprašatelj rad probal pravilno delovanje ventilatorja ga naj postavi na vroč kraj nažge klimo do konca pa bo videl da bo tudi ventilator delal na max.

Lep pozdrav

P.S. če ma še kdo namen pisat o tem kako se prižigajo ventilatorji, naj odpre autodato in čekira načrte klim
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 01, 2006 3:00 am

dr.otkar, se podpišem pod tvojo izjavo ;)

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina Sr nov 01, 2006 6:36 pm

Gre za avtomatsko klimo.
Problem sem pa vzpostavil ker sem to opazil prvič, ko je avto prišel iz servisa zaradi problema z vžigom in so zato menjali neke releje. Motilo me je to pogosto vklapljanje za 15 do 20 sekund. Po reklamaciji so mi nekak z muko razložili da je sedaj z ventilatorjem vse v redu in da naj vem da je vsake dve leti potrebno menjati plin in neko olje in da so oni to sedaj naredili. Vklop ventilatorja je pa isti kot pred posegom včasih tako pogosto vklaplja včasih pa dela neprekinjeno pri isti zunanji temperaturi zraka.
Hvala !

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 01, 2006 9:39 pm

Ne nasedaj tem fintam "menjat plin". ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov