Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Primoz_86
Stalni uporabnik

Fiat Uno 1.1 ventili

Napisal/-a Primoz_86 Pe nov 03, 2006 2:43 pm

Zdravo

Imam Unota 1.1 s fire motorjem (na fergazer), prevoženih 80k km. Problem je, da mi pri mrzlem motorju ropotajo ventili (danes zjutraj, pri 0 stopinjah je bilo že precej glasno, poleti ni bilo moteče). Ko se motor nekoliko segreje, problem izgine. Filter in olje sta bila menjana 5.000km nazaj, in ga ne pije (še vedno ga je enaka količina kot takrat ko sem ga natočil noter). Kilometri so sigurno realni, morda je problem, da ga je prejšnji lastnik vozil večinoma na kratke proge, ni pa bil teran. Lučka od olja se ugasne takoj, že med zagonom motorja.

Avto vleče normalno in ni nobenih težav, tudi ko je ogret v prostem teku lepo teče. Le zvok mrzlega mi gre na živce. Prej sem vozil avto z enakim motorjem in 160.000 km, pa ni bilo nikoli slišati ventilov

Zanima me, pri katerih kilometrih se nastavlja ventile oz. ali se nastavljajo avtomatsko (z oljem)? Namesto Selenie imam noter Castrol GTX, morda je to vzrok

Kakšna pride cena popravila, se lahko vozim brez popravila še kakšnih 50.000km?

Lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 03, 2006 4:37 pm

pri unotu se ventili nastavlajo z podlaganjem ploščic med dročnik in odmično gred interval je pa se mi zdi da 30 tkm kok je pa razmik pa ne vem ker mi je crknila avtodata lahko pa da se tebi slišjo dročniki ne pa ventili sicer pa dokler ne boš preveru ne boš vedel

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe nov 03, 2006 5:07 pm

Ja, potem so kar ventili za naštelat, ker je bil avto od 20.000 km naprej vzdrževan doma in brez štelanja ventilov. Koliko stane, če jih dam nastavit? Bo kaj narobe, če se vozim še nekaj časa brez popravila?

Sicer ne vem ali se sliši dročnike ali ventile. Iz mrzlega motorja se sliši neko šklepetanje.

Lp

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe nov 03, 2006 6:38 pm

Bom vprašal drugače. Je sploh mogoče, da bi tak zvok prihajal iz motorja, če ventili že dolgo ne bi bili nastavljeni?

Če so dročniki, ne vem, če se mi jih splača zamenjat, ker bom avto imel le še 2 ali 3 leta in naredil kakšnih 50k km

Najbolj me skrbi, da bi se mi zaradi take malenkosti pokvaril motor (zaribal...)

Zvok pa je tako hiter, kot da bi prihajal iz vseh dročnikov in ne iz enega ali dveh

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov