Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm So jul 15, 2006 10:58 pm

Anjci, res ne vem zakaj bi se fant moral matrat z Italjanščino...
michelin.si (Klik!) 8)

Kot že napisano ,ponavadi so nekje na avtu priporočeni tlaki za vsakdanjo vožnjo in za večje obremenitve. Ko greš na večjo dimenzijo, je včasih prav tako potrebno povečati tlak. Ponavadi za 0.3 bara. Jaz osebno sem šel iz 195/65 R15 na 205/50 R17 in mam 0.5 bara več napumpane gume. To u bistvu morš mal sprobat. Lahko se zgodi, da moraš tudi Cliota ali Polota napumpati na 3.0, lahko pa greš za tri cole gor in pustiš isti tlak. Odvisno od avta, gum, vožnje, pa še česa drugega. :P

Torej zjutraj se zapelji do najbližje pumpe ali vulkanizerja in dvigni tlak za 0.3. Vozi se en teden in spremljaj kaj se dogaja. Če še vedno ni u redu, ponovi vajo in spet dvigni za 0.3 ali pa 0.2. Če ti začne avto izgubljati oprijem, si verjetno preveč napumpal in se ti bo sredina gume začela bolj obrabljati, pa še vožnja bo ratala manj udobna. :huh:

Da se ti gume ogrejejo je dovolj že par kilometrov, zato ne počni tega po celem dnevu vožnje, ampak res zjutraj, oziroma preden se odpraviš na kakšno daljšo vožnjo. :vrum

Nekega strogega pravila ni, je treba malo eksperimantirati. ;)
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jul 16, 2006 8:55 am

2.8

LP

BC
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a BC Ne nov 05, 2006 12:16 pm

meni piše, da naj bi bile original gume napolnjene na 1.8 bar.
zdaj imam prave dimenzije gume vendar neoriginal feltne in spredaj 2.7 zadaj pa 2.4 bar, pa še vedno zgledajo premalo napolnjene...

a niso prave feltne ali v čem je problem?
5½ Jx13H2 in 175/75?
Priponke
Image13.jpg
sprednja
zadnja.jpg
zadnja
I drive recklessly, I take a lot of chances, I never repair my vehicles and I don't believe in traffic laws.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po nov 06, 2006 6:17 pm

nisem vsega bral...
potenza je huda guma... vendar ma ful velko obrabo.
moje sem uničil v treh mesecih (14k km)
morem prou slikat en dan...
robovi so čisto pobrani (zunanja in notranja stran) na sredini ima profil še skoraj 2mm
dimenzija je bla 185/55-14 tlak pa 3 bare
res pa je da jih nisem "šparal"

v glavnem za konec...
pumpaj jih toliko časa da jih ne bo pobiralo po robovih... ( 3bare ni ovira) :twisted:
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], mrtwelvetrees in 12 gostov