Nasveti in napotki ter povpraševanja...

protonika
Stalni uporabnik

picnic - olje, vrata, pasovi

Napisal/-a protonika Pe nov 17, 2006 8:41 am

Nekaj vprašanj glede moje nove stare toyote picnic - redni servisi so na 20.000 km, vendar v navodilih piše, da je treba olje menjavati vsake pol leta? :?:

Vrata: odpirajo se "brezstopenjsko" oziroma se ne ustavijo denimo na pol, ampak gredo sama od sebe do konca, kar je na parkiriščih zelo sitno. Se da tu kaj pomagat ali je to morebiti že po naravi tako? Zoprno je tudi na domačem parkingu, ki povrh vsega še malce visi, tako da jih gravitacija kar odnese (proti sosednjemu avtu....).

Pasovi: ne gredo sami nazaj, sploh zadaj. Zategnejo pa OK.

Zaenkrat je to to. Aja, letnik 97, prevoženih ima dobrih 200.000.
Protonika ima bullbar.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe nov 17, 2006 2:27 pm

vrata: če se to dogaja na vseh vratih, pomeni, da je original tako (čeprav ne verjamem). Če se dogaja samo na enih, jih je potrebno razdreti in pogledati vodilo, ki preprečujejo prosto gibanje vrat. Ponavadi je not kaka vzmet... Sistemi so različni, zato za ta model težko bolj konkretno...

Olje: odvisno koliko boš avto vozila, če boš v enem letu naredila 20.000 km in več, boš menjala na km, če pa bi za te km rabila dve leti, pa priporočam vmes eno menjavo. Menjava na pol leta je brezvezna.

Varnostni pasovi: spet vprašanje ali je na vseh enako? Verjetno ne... pa vendar je razdirjanje mehanizma za VP ena mala jeba, saj je not vzmet, ki ne sme biti preveč niti premalo napeta. Velika verjetnost pa je, da se pas zatika nekje na poti od mehanizma do izhoda na plastiki pri glavi. Morda imaš tudi nastavitev po višini, kjer je lahko kaj iztaknjeno in pritiska na pas, da se ne more vračati.
Zadnjič spremenil peters, dne Pe nov 17, 2006 2:40 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe nov 17, 2006 2:30 pm

Protonika je punca :D
Vseeno hvala.
Protonika ima bullbar.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe nov 17, 2006 2:40 pm

protonika je napisal/-a:Protonika je punca :D
Vseeno hvala.

Se opravičujem za zmoto, gotovo je razlika velika ;) Sem že popravil...

danny
Novinec

Napisal/-a danny Pe nov 17, 2006 11:34 pm

Jaz sem imel enak problem z vrati... zamenjal sem omejilec na vratih (7,5k za opel vectro) in je blo. Treba samo tapeto snet, pa dva šraufa odšraufat, al pa k mehaniku...

Pasovi... to je huda reč, ker se rado pripre z vrati. Servis... na 10kkm če daš not olje 10w40, 15kkm za 5w40 ali "po navodilih proizvajalca" ... samo pol leta je prehudo... razen za športne avte....

lp, ter velik srečnih kilometrov
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov