Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
bakterija
Nov uporabnik

Natezalec trese

Napisal/-a bakterija Če nov 16, 2006 5:26 pm

Pozdrav.
Na 1,9 TDI motorju mi trese napenjalec rebrastega jermena (poganja alternator in črpalko). Trese ga samo pod prostim tekom, že pri cca 1000obratih se umiri. Trese ga za cca 3cm gor in dol, kar povzroča čudne zvoke, kar nekaj rožlja. Pred 10Kkm je bil menjan zobati jermen z napenjalcem, nevem pa če tudi ta jermen.
Ali je potrebno menjati samo napenjalec, ali še kaj drugega? Kako se pa napenjalec sploh sname? Zakaj je do tega sploh prišlo?
Hvala za odgovore.
L.P., DeAN

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če nov 16, 2006 6:31 pm

ja ponavadi se menja oboje-napenjalec in jermen.do tega je pac prislo, ker ce napenjalec ni bil menjal se z dolocenim st. delovnih ur po domace povedano pokvari, ker to je v bistvu lezaj in pol dobi zracnost in opleta.druga moznost pa je da ti je vzmet popustila, ker ponavadi natezalci mikro jermena so narejeni da sami napenjajo (od zobatega ga mores pa sam napet ker je ekscenticen).
kako se ga pa zamenja pa nebi vedel.verjetno mores ga zasukat s kljucem in pol damo dol povleces jermen, ga dol odsraufas in ponovis postopek v obratnem vrstnem redu za ga montirat ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Če nov 16, 2006 7:24 pm

Nisi napisal kakšen avto imaš ??
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po nov 20, 2006 11:17 am

Baje naj bi bilo to "tresenje" normalno, saj naj bi bil napenjalec excentričen.Vsaj tako
so mi rekli na uradnem servisu, ko sem jih povprašal o tem - isto 1.9 tdi mašina z 81kw
v sharanu.
Lep dan!

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Po nov 20, 2006 11:25 am

zadeva se rešuje z zamenjavo fedra in nosilca šponarja (na servisu), problem pa je rešljiv tudi z zamenjavo jermenice alternatorja - navadna dol in gor jermenica z ležajem.
mislim, da imaš zamašeno žico ............
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov