Nasveti in napotki ter povpraševanja...

matejs
Nov uporabnik

Vlečenje v levo

Napisal/-a matejs To nov 14, 2006 8:10 pm

Zdravo.

Pred kratkim sem imel težave z tresenjem volana in to smo odpravili z drugimi platišči. Kar se pa sedaj dogaja pa mi čisto nič več ni jasno. Avto mi po optiki nese v levo, se mi zdi da je volan zasukati v levo lažje kot na desno, se mi zdi da ko desno zavijam mi volan kar poskoči na prvotno lego, pri levem zavoju pa mi skoraj ostane v levi legi. Je to Optika? Aja pa še nekaj. Danes sem zavohal malce smradu oz. kar precej na levem kolesu . Kaj so morda to ploščice ali diski? Včasih se mi zdi kot da leva guma ni dovlolj napumpana, ker me tak čudno nese.

lp,

Matej

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To nov 14, 2006 8:15 pm

So ti pa optiko zjebali, pelji nazaj in zahtevaj da avto zrihtajo kot treba!
Lahko pa ti je tudi v tem času šel kak končnik ali pa cela vilica ;) Pa ti ga zaradi tega vleče. Obvezno pa še enkrat na optiko!
BMW E46

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric To nov 14, 2006 8:18 pm

Mogoče ti levo kolo zavira, zato te vleče v levo. Kakšen smrad pa je bil? Po zažganih ploščicah, po gumi? Kako ti rabi gume? Na zunanji strani, na notranji? Mogoče je optika slabo narejena, in je levo kolo preveč odprto. Je pritisk kot mora bit v gumi?
Slika

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To nov 14, 2006 8:22 pm

... da nimaš kakšnih svetovnih ET feln, da ti guma rajsa po karoseriji :D :D :D ...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

matejs
Nov uporabnik

Napisal/-a matejs To nov 14, 2006 8:23 pm

Zdravo. Smrad je bil po zažganem železu, kot da se brusi disk in ploščica, mislim, da so mi optiko čisto zasračkali. Aja- ne it optike delat na AMZS. Pozna kdo kakšnega dobrega optika iz MB.

lp,

Matej

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric To nov 14, 2006 8:29 pm

matejs je napisal/-a:Zdravo. Smrad je bil po zažganem železu, kot da se brusi disk in ploščica, mislim, da so mi optiko čisto zasračkali. Aja- ne it optike delat na AMZS. Pozna kdo kakšnega dobrega optika iz MB.

Najprej popravi(odpravi) tisto "brušenje". Lahko te samo to zafrkava. Če ne bo bolje, pa še enkrat na optiko, pa izpis pokaži.
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To nov 14, 2006 10:04 pm

Stalno delam optiko na AMZS, do zdaj so jo 3 krat delali na različnih avtih, vedno v nulo nareto. Ta tedn grem spet, ker bom končnik menjal pa morem naret optiko. Nimam pritožb proti njim. 8)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
bakterija
Nov uporabnik

Napisal/-a bakterija To nov 14, 2006 10:34 pm

Jou. Obvladam optiko, ker pač že par let delam na tem. Kokr sm spoznal iz prejšnjih postov, je problem v zaostajanju koles. Zaostajanje naj ne bo večje kot kot 5' v razliki. Je bil avto karamboliran? Pri nekaterih modelih se da zaostajanje poravnati z podložkami, pri drugih pač samo z ravnalno mizo in konjičem..
L.P., DeAN

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To nov 14, 2006 10:49 pm

bakterija je napisal/-a:Jou. Obvladam optiko, ker pač že par let delam na tem. Kokr sm spoznal iz prejšnjih postov, je problem v zaostajanju koles. Zaostajanje naj ne bo večje kot kot 5' v razliki. Je bil avto karamboliran? Pri nekaterih modelih se da zaostajanje poravnati z podložkami, pri drugih pač samo z ravnalno mizo in konjičem..
L.P., DeAN

... :clapclap :clapclap :clapclap ... zaradi napačno nastavljenega stekanja ne more vleči v levo ali desno, zaostajanja pa mu na stabilizatorju zagotovo niso preštelali... sploh pa mi ni jasno za kakšen avto gre?.. kaj pa če ti felna brusi po zavornem valju ali končniku ?... vsi simptomi izgledajo na šalabajzanje, s katerim optika nima veze...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

matejs
Nov uporabnik

Napisal/-a matejs Sr nov 15, 2006 7:20 am

Avot je Seat Ibiza, jeklena platišča in ni bil karamboliran. Kaj mi še lahko priporočate. Optika? Kakšen servis spet? Koga iz MB obiskat za te primere?

lp,

Matej

matejs
Nov uporabnik

Napisal/-a matejs Sr nov 15, 2006 7:28 am

Bom vam dal kar en primer. Ko se peljem po avtocesti ali po kakšni ravnini, volana nimam ravnega in če ga spustim mi ga za malo obrne na levo. Je pa zelo neprijetno, ker se mi zdi da moram uporabiti več moči za zavoj na desno kot na levo, se mi zdi kot da je pri zavoju na levo na nekih fedrah. Pa servo volan je.

Urber
Nov uporabnik

Napisal/-a Urber Sr nov 15, 2006 9:24 am

Pozdravljen !

Zanimivo, tudi meni se zdi da volan nekoliko lažje obrnem v levo kot v desno in da se z obrata v desno bolj voljno vrne v prvotni položaj. Res da gre za malenkostne razlike in včasih se mi zdi da je to samo občutek ker napr. če volan pri večji hitrosti malo spustim solidno drži smer, je pa to na naših cestah glede na kvaliteto vozišča bolj težko preizkušat. Mogoče je za to kriv tudi servo, saj drugih mehanskih znakov da bi bilo kaj narobe nimam. Tudi gume redno kontroliram in na njih ni znakov vsaj očitnih ne neenakomerne obrabe.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr nov 15, 2006 5:14 pm

Če se komu zdi, da mu na avtocesti avto malenkost zanaša na desno je to zato, ker samo vozišče visi v desno zaradi odvajanja vode. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Sr nov 15, 2006 5:27 pm

Meni se je podobno dogajalo na golfu 3, pa sem zamenjal volansko letev in gume,pa je blo v redu.
Glede optike pri amzsju bi še jaz dodal svoje izkušnje. V ljubljani na dunajski so mi naredil optiko na polotu čist v piko. Je pa bilo okrog 2k sit dražje kot na otočcu.
Zanjič so mi naredil optiko na golfu na otočcu, pa je biv volan v desno obrnjen, ko sem se pelal naravnost. Sem šel po 14 dneh nazaj, pa so mi zaston zrihtal, s tem da se je v 14 dneh normalne vožnje (po naših cestah) optika že podrla in da je zdaj volan malo v levo, ko se peljem naravnost. Tolk o amzs. Avto ni bil nikoli razbit.

tomazsk1
Nov uporabnik

Napisal/-a tomazsk1 Sr nov 15, 2006 6:38 pm

Živijo!

Zaradi onega šobanja, sem mel jaz isto pa mi je avto tud vleklo v eno stran. Potem pa smo pogruntali, da se je v celindru naredil nek skupek umazanije in je zato potem bremzalo.

LP!

Urber
Nov uporabnik

Napisal/-a Urber Sr nov 15, 2006 6:59 pm

[quote="Polo78"]Če se komu zdi, da mu na avtocesti avto malenkost zanaša na desno je to zato, ker samo vozišče visi v desno zaradi odvajanja vode. ;)[/quote]

Tudi to sigurno malo pripomore, da avto na avtocesti malo vleče v desno.

matejs
Nov uporabnik

Napisal/-a matejs Pe nov 17, 2006 7:01 am

Ojla.

Včeraj sem pri pri enem zelo dobrem optiku in mi je avto v nulo porihtal, nič več ne vleče. :D . Še vedno pa ostaja problem tresenja volana. Naredili so mi že vse možno, nove gume, pregled poslosi....VSE kar je možno. Potem pa sem se razkuril in sem avto dvihnil in prvo levo gumo daj nazaj in zadnjo levo naprej, potem še je vedno treslo ni pa bilo več tako hudo. Zdi se mi da je lastnik, od katerega sem kupil avto šobal po pločniku po celi levi strani in se je felnam čisto utrgalo. Danes bom poskušal dati zadnjo desno na prvo levo, pa bomo videli. Vam sporočim.

lp,

Matej

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe nov 17, 2006 8:42 am

Čaki malo, kak boš ti to naredo zaj :?: Desno kolo boš dal na levo stran? :ue Pa si pomislo na profil gume da se ti bo kontra vrtel zaj oz. v napačno smer? Al boš tud gume premontiral? :roll: :pop:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

matejs
Nov uporabnik

Napisal/-a matejs Po nov 20, 2006 2:26 pm

Oj.

Ja valda da bomo gume premontirali, drugače ne bo pravilna rotacija :lol: . To smo naredili in glej :twisted: . Funkcionira. VSE OK.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov