Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Kraj: Kranj - Obala

Zamakanje v prtljažnik

Napisal/-a Motorist46 Sr nov 22, 2006 1:21 pm

Lep pozdrav!
O omenjenih problemih je bilo že veliko govora, vendar sem se odločil da odprem novo temo, ker podobne debate nisem zasledil.

Imam popolnoma nov Renault Clio II, ki je bil kupljen Septembra 2006. Ob prvem deževju je v prtjažnik začela kapljati voda, tako da so bile tapete ob zadnji levi strani mokre. Ko sem avto peljal na pooblaščeni servis so mi svetovali da naj še malo počakam in naj raziščem iz kje priteče voda, ker bi bilo v nasprotnem primeru potrebno razstaviti avto, vendar je težko ugotoviti kje je vzrok.

Zanima me kaj je najboljša rešitev:

- da se avto dobro opazuje in se da v prtljažnik brisačo; ali

- se ga odpelje na servis kjer naj natančno pregledajo kje voda priteče v prtjažnik.

Sem v dilemi, ker je avto popolnoma nov in bi bil zelo hvaležen, če mi poveste kaj bi storili na mojem mestu.

Že vnaprej hvala za vaše odgovore ;) !

LP Domen

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 22, 2006 1:28 pm

Če bi bil jst na tvojem mest bi jim avto prpelu in tam pustu pa naj sami gruntajo od kje pride voda notr kakor vejo in znajo. Sam ne jim pustit da te okol prnašajo.

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Sr nov 22, 2006 1:35 pm

ban je napisal/-a:Če bi bil jst na tvojem mest bi jim avto prpelu in tam pustu pa naj sami gruntajo od kje pride voda notr kakor vejo in znajo. Sam ne jim pustit da te okol prnašajo.

Se strinjam! Pa do primerljivega nadomestnega avta si upravičen!
Slika

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Sr nov 22, 2006 4:19 pm

Glede na to, da si avto septembra 2006 kupil nov, kar lepo koristi garancijo. Nadomestni avto ti pripada, ni debate.
SlikaSlika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Sr nov 22, 2006 5:02 pm

nazaj jim ga pelji pa naj sami pogruntajo, sej zato so plačani

santos
Nov uporabnik

Re: Zamakanje v prtljažnik

Napisal/-a santos Sr nov 22, 2006 6:46 pm

Motorist46 je napisal/-a:Lep pozdrav!
Imam popolnoma nov Renault Clio II, ki je bil kupljen Septembra 2006. Ob prvem deževju je v prtjažnik začela kapljati voda, tako da so bile tapete ob zadnji levi strani mokre. Ko sem avto peljal na pooblaščeni servis so mi svetovali da naj še malo počakam in naj raziščem iz kje priteče voda, ker bi bilo v nasprotnem primeru potrebno razstaviti avto, vendar je težko ugotoviti kje je vzrok.

Če si siguren, da ti ni baba zlila kanto vode v prtljažnik :lol: , potem avto takoj nazaj zapelji, zahtevaj nadomestnega, tega naj pa v najkrajšem možnem času popravijo. Nimaš ti kaj za čakat in za raziskovat, to je njihovo delo, saj si kupil nov avto in kot tak naj bi bil brezhiben. Če se pa ne strinjajo jim pa reci, da se boš oglasil s kolegico ki slučajno dela v eni časopisnih hiš, pa boste malo obvestili javnost o tem primeru.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr nov 22, 2006 7:25 pm

Ali si mogoče kaj naknadno vgradil na avto, recimo nove zadnje luči? Če da, je to mogoče vzrok.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Napisal/-a Motorist46 Sr nov 22, 2006 8:26 pm

Ne v avtomobil še nisem posegal, tako da je vse serisjko.

Da je namočilo prtljažnik sem pa opazil zjutraj, ko sem slučajno pogledal vanj. To je bil praktično prvi močnejši naliv odkar imam avto.

Se mi pa zdi čudno da ni teklo v prtljažnik že medtem ko sem večkrat pral avto.
Ali je možno da je bilo to samo prehodne narave (da je med gumo prišel kak tujek), ali med pranjem ni zadostne količine vode, da bi začelo namakati?

LP Domen

Uporabniški avatar
plasi
Novinec

Kraj: Suhor

Napisal/-a plasi Sr nov 22, 2006 10:00 pm

Kr nazaj ga pelji saj si kupil avto ne pa rešeto. Drugače pa skoraj ziher pušča kje pri luči, sem imel iste problebe pri R19. :D
Pijem Laško pivo in j... se mi za vse živo!

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Napisal/-a Motorist46 Če nov 23, 2006 4:16 pm

Danes sem avto odpeljal na servis in so mi v roku 4 ur ugotovili in popravili napako (guma na določenem mestu ni dobro tesnila). V tem času sem dobil tudi testno vozilo, tako da pohvale Renault-ovim poprodajnim storitvam.

Še enkrat pa hvala tudi vam za koristne nasvete ;) !

LP Domen
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov