Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

VW Polo - elektrika

Napisal/-a AM Po nov 27, 2006 7:43 am

Imam očitno problem z elektriko.

Že tako ali tako se dokaj pogosto zgodi, da crkne kakšna žarnica, danes je bila pa izjema, saj so v trenutku crknile obe sprednji kratki. Seveda se zjutraj mudi v službo, zato sem skušal na hitro zamenjat žarnice , pa sem zamenjal, nakar ugotovim, da vseeno nič ne dela. Očitno je šla še varovalka.
Vglavnem nisem mel časa pogledat, se je kar odpeljala z meglenkami v službo... , žarnice sem pa pregledal in so crknile... Tako da je tole kar problem...

Me pa zanima sledeče, ker je tole kar pogosta napaka VW Polota ali ima kdo kakšno rešitev glede tega... Ne vem, da bi kakšen upor vezal na luči al kako ??? Očitno se zgodi, da pride občasno kakšen prenapetostni sunek, ki skuri žarnice... No v tem primeru tudi varovalko... Nekaj bi moral vezat pred porabnike, da bi blažil te sunke, ki so očitno dokaj pogost problem pri polotu... Torej kaj mi svetujete , oz. če je kdo imel podoben problem in kako ga je odpravil ???

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Po nov 27, 2006 8:12 am

velika verjetnost je da ti je crknilo obvolansko stikalo.(ročka za žmigovce)
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po nov 27, 2006 12:26 pm

Obvolansko stikalo ???

Polo letnik 01 nima stikala za luči na volanu. .. Oz. na ročki za smerokaze...
Ima stikalo na armaturni plošči... Pa je že tak kompaktno stikalo, tak da težko verjetno, da bi stikalo crknilo. No ne bom reku zagotovo, samo se mi ne zdi no... Če pa parkirne in meglenke na tem stikalu delajo ok... Dolge ki pa so na stikalu za smerokaze pa tudi normalno delajo in se ugasnejo ob izklopu... Kratke je pa pobralo obe sprednji... H7..

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po nov 27, 2006 12:36 pm

En čas sem mel podobne probleme na fabiji. V roku pol leta sem zihr zamenu 6 žarnc. So crkovale skor vsak mesec, sicer sem pol avto kmal prodal tako da ne vem kako je zdej s tem.

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Po nov 27, 2006 3:04 pm

Jaz mam Polota isti letnik pa nisem imel še nobenih problemov,tko da ti nevem povedat ;)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov