Mad je napisal/-a:Pudgar Uroš je napisal/-a:Odvisno od avta! Jaz ti priporočam, da kupiš tisto olje, ki ga je prepisala znamka tvojega avta. Pri nekaterih avtomatskih menjalnikih največji procent okvar predstavlja ravno uporaba napačnih olj. Razmisli malo.
PS: Pri avtomatiku olje ne služi samo podmazovanju! Pravzapram ta tekočina vodi celotni sistem prestavljanja skozi posebne kanale in ventile.
... kakšen avtomatski menjalnik ? ... vprašal je kakšnega dat notri v ročni menjalnik, ki je verjetno namenjen za Peugeot 205 GTi z mašino 1.9 Mi 16 ... ali imaš tisto 2.0 T 16 Darioo ? verjetno ne

pol bi napisal 204

L.p. Mad
ja ja tocno tko imam 205mi16 motor not in je 5 stopenski rocni menjalnik+ vzvratna tako da ne vem od kje vam tu govora o avtomatskem menjalniku.
glede predpisanega olja ne vem, ker je avto star in ne vem kiro je predpisano ampak glede na to da je isti menjalnik za 205-ko 1.6, 1.9, 309mi16 ter za 405-ko in se za kakega peugeoja nebi smel bit tak problem olje
mad T16 pa lahko sanjam.....only ce dobim sedmico na lotu...hee
aja....kaj pa olje v motor? da dam sinteticnega, glede na to da je ta motor kr obcutljv na mazanje al da da navadnega? kaj meniste?
Lp pa hvala vsem za pomoc