moja m-jet-ka pije cez 8 po mestu in pod 5,5 relacije. skupna poraba 7, kar se mi zdi za tak avtek vredu (156). bencinc mi je prej na isti relaciji z manj konji zrl vec kot 10 l po mestu, na relacije sem prisel tudi pod 7, ko sem ga pa teral po avtocesti pa preko 13!!!
mislim, da vas tukaj prav veliko pretirava, cliota dajmo v muzej, ker je se lupa potolkel, nekateri ste tudi kar nisko padli s porabami in govorite o minimalni porabi, ki ste jo dosegli samo enkrat in ne o povprecni...
primerjave diesel bencinc so pa itak prez pomena. vsak naj vozi kar mu je ljubse. tukaj je clovek vprasal, ce je poraba vredu, zato mu svetujte z da ali ne in ga ne zavajate. jaz mislim, da je v mejah normale.
in vsi tudi ne kupujejo dieslov samo zaradi porabe, vsaj jaz ga nisem, ampak predvsem zaradi navora, ki ga zelo rad izkoriščam v nizkih vrtljajih in tudi zaradi tega, ker ima turbo potencial chipanja, ki ga atmosferc nima. tako bom za 150k sit lahko skocil na 170 KM in preko 360 NM navora, za kar bi ob nakupu moral odsteti cca. 300-400 k SIT vec.
LP

ops: