Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
JZ
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Rok za popravilo vozila

Napisal/-a JZ Sr dec 06, 2006 1:42 pm

Sem imel manjše bližnje srečanje z vozilom pred menoj, škode ni veliko in še ta bo poravnana s kaskom. Zadeva ki me zanima je sledeča, vozilo sem odpeljal na uradni servis, ki je hkrati tudi generalni uvoznik za tovrstna vozila, kjer mi zagotavljajo, da imajo rok za nabavo novih delov 5 delovnih dni. Današnji dan od oddaje vozila je že šesti delovni plus vikend, nadomestno vozilo mi je pripadalo samo dva dni, ker dejansko popravilo traja manj kot 16 ur, zavarovalnica ti namreč krije nadomestno vozilo za vsakih 8 ur po en dan. No delov pa še vedno niso dobili, rekoč saj bodo če ne danes pa jutri in tako že nekajlkrat. Ker se dandanes težko shaja brez vozila me zanima ali kdo ve ali imam iz tega naslova kaj pravic - zavarovalnica namreč odgovorja da mi nadomestno vozilo ne pripada več da je časovni potek popravila odvisen od samega servisa, in če omenim še 1x ne gre se za kakšnega šušmuša ampak za uradni servis.

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr dec 06, 2006 2:46 pm

potem pa pokliči na servis in naj ti za ta čas oni zrihtajo nadomestno vozilo!

ne vem zakaj bi tiga zavarovalnica krila...polkiči in zahtevaj

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Sr dec 06, 2006 9:45 pm

Pokliče in zahteva lahko, servis mu pa nadomestnega vozila ni dolžan dati. Noben servis nima toliko nadomestnih vozil, da bi jih dal vsem svojim strankam.
Kar se pa servisa tiče, se moraš zavedat, da so oni prepuščeni na nemilost tistega, ki jim dele pošilja. Rok za dobavo imajo mogoče res pet dni, samo če jim določenega dela ne pošljejo to ne pomeni veliko. Včasih se čaka tudi po mesec ali več, slovenija pač ni visoko na prioritetni listi proizvajalcev vozil in njihovih distributerjev rezervnih delov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot], motom in 9 gostov