Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

iz navadnega odpiranja stekel v električno

Napisal/-a Tomo Ne dec 10, 2006 8:43 pm

LP, nisem vedel kam bi tole napisal, pa sem se odloču, da bo tole kar vredu podforum.
Uglavnem zanima me kakšen strošek bi bil, da iz navadnega odpiranja stekel pruredil v električno?

hvala

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne dec 10, 2006 8:50 pm

odvisno od avta, orig. ali neorig. delov, samo spredaj? itd.
Sicer pa to spada pod styling (tapeciranje vrat) ali tuning (dodaš "el. turbo" na pogon stekla) :lol:
Zadnjič spremenil esem, dne Ne dec 10, 2006 9:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Ne dec 10, 2006 9:00 pm

Če imaš avto kateri ima opcijsko el. šipe potem hop na odpad ali pa pobrskaj po oglasniku za kakim razbitim. Rabiš pa motorčke, mehanizem, vso napeljavo z releji in stikala.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Ne dec 10, 2006 9:19 pm

----
Zadnjič spremenil blazp, dne Ne mar 18, 2012 7:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Ne dec 10, 2006 9:30 pm

Mislim, da nebi blo problem dobit kakšnega pomika od enakega avta, ki pa je to pač mel noter.

hvala zaenkrat

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne dec 10, 2006 9:52 pm

Jaz bi ti priporočal SPAL. Je kvaliteta, dizajn, zanesljivost v enem.
Pri nas jih prodaja Digital elektronik. Poleg tega dobiš tudi pokrovčke, da lepo zakrijejo luknjo, kjer je prej bila ročka, stikala od univerzalnih, do namenskih.
Super zadeva, in cenovno sprejemljiva. ;)
Slika

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Po dec 11, 2006 1:01 pm

bom premislu! Hvala 8)

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Po dec 11, 2006 1:37 pm

Jaz bi ti predlagal original mehanizem z odpada, ker univerzalni (vsaj iz mojih izkušenj) je bolj tako tako. Moj je bil recimo za polovico počasnejši od originalnega, glasnejši pa še izboklina v tapiceriji vrat je ostala tam, kjer je bila prej ročka.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
sanka
Nov uporabnik

Napisal/-a sanka Po dec 11, 2006 1:42 pm

Jaz sem pred nedavnim v eno firmo v ljubljani(www.zgajnar.com) mal povprašal, koliko bi me stalo elektronsko odpiranje vseh 4 stekel na ŠKODA FABIA 1.4 MPI let. 2001.
Odgovor: 110 000 +DDV SIT to je z vgradnjo vred in z vsem kar pač rabim.

Ko pa sem sedaj videl tale digital elektronik pa me je skoraj kap. Namreč kolikor sem si izračunal kaj vse potrebuješ za tole zadevo, bi stalo nekaj več 60k SIT?? Skoraj nemogoče......Ja edino potem da ti not vgradijo stvar bi še stalo tolikor da bi prišo na 110k SIT, al bi se mi še vedno splačalo SPAL vzet??

LP
S

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Po dec 11, 2006 3:12 pm

Jaz sem klical v Novo Gorico in sem vprašal samo za pomik zadaj.
Mehanizem pride cca. 30ksit
4-stikala cca. 10ksit
Delo cca 10-15ksit
Tak da vse skupaj nekje od 50ksit-55ksit.To je za pomik odzadaj

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Po dec 11, 2006 3:19 pm

Aja pravkar sem klical tudi v ljubljano(www.zgajnar.com),kjer pride brez dela cca. 40-45ksit,z delom pa 75ksit :shock:
Seveda za samo odzadaj

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Po dec 11, 2006 6:56 pm

V mb-ju še je en cenejši,ki ima prav tako SPAL.Ta mi je reko od 40-45ksit z delom vred.
http://www.avtoelektrika-divjak.si/Servis.htm

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Napisal/-a Bric Po dec 11, 2006 10:31 pm

Sierrator je napisal/-a:Jaz bi ti predlagal original mehanizem z odpada, ker univerzalni (vsaj iz mojih izkušenj) je bolj tako tako. Moj je bil recimo za polovico počasnejši od originalnega, glasnejši pa še izboklina v tapiceriji vrat je ostala tam, kjer je bila prej ročka.

Od Spal-a sem jih montiral že veliko, in deluje brez problema. Seveda pod pogojem, da je pravilno zmontirano. Zraven dobiš tudi brošuro, z slikicami za montažo v posamezen model avta. Pa še garancija je.
Slika

Uporabniški avatar
bakterija
Nov uporabnik

Napisal/-a bakterija Če dec 14, 2006 11:52 am

Lej ena poceni varianta..
http://www.bolha.com/oglas2032314

Upam da sem kaj pomagal..
L.P., Dean

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator Sr dec 20, 2006 2:24 am

Bric je napisal/-a:
Sierrator je napisal/-a:Jaz bi ti predlagal original mehanizem z odpada, ker univerzalni (vsaj iz mojih izkušenj) je bolj tako tako. Moj je bil recimo za polovico počasnejši od originalnega, glasnejši pa še izboklina v tapiceriji vrat je ostala tam, kjer je bila prej ročka.

Od Spal-a sem jih montiral že veliko, in deluje brez problema. Seveda pod pogojem, da je pravilno zmontirano. Zraven dobiš tudi brošuro, z slikicami za montažo v posamezen model avta. Pa še garancija je.

Ja no... Saj nisem rekel, da univerzalni mehanizem ni deloval - samo preglasen in prepočasen je bil. Napisal sem pač svojo izkušnjo. Original z odpada je deloval v vseh pogledih bolje pa še skoraj zastonj je bil (3000 SIT). Da sam zmontiraš pa tudi ni treba prej doktorirati. ;)

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Napisal/-a Bric Sr dec 20, 2006 8:55 pm

Sierrator je napisal/-a:
Bric je napisal/-a:

Ja no... Saj nisem rekel, da univerzalni mehanizem ni deloval - samo preglasen in prepočasen je bil. Napisal sem pač svojo izkušnjo. Original z odpada je deloval v vseh pogledih bolje pa še skoraj zastonj je bil (3000 SIT). Da sam zmontiraš pa tudi ni treba prej doktorirati. ;)

Ta stari modeli, so bili res glasni. Sedaj so kar tihi. Glede hitrosti pa je tako, da si je moral proizvajalec vzeti malo rezerve, ker je pač stvar univerzalna. Je pa tudi hitrost odvisna od montaže. Potrebno je namazati tudi originalni mehanizem, da lepo teče. Vsekakor, so originalni malce hitrejši. Z montažo pa je odvisno od avta, do avta. Imajo pa ti kit kompleti še eno dobro stvar. V primeru, če ti zmanjka elektrika, imaš še zmeraj možnost ročnega zapiranja. :D
Slika

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator Sr dec 20, 2006 11:36 pm

Čisto možno. Meni so ta univerzalni mehanizem namontirali avgusta 1996 in verjamem, da so ga v desetih letih imeli možnost izboljšati.
Whatever!

Ampak tisto o še eni dobri stvari univerzalcev... :rofl
Začenjam resno razmišljati :idea: , da bi si v zdajšnjem avtu originalni električni mehanizem zamenjal z ročnim in ga nadgradil z univerzalnim električnim...
Tako za vsak slučaj... Če slučajno kdaj zmanjka elektrike... :P

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 21, 2006 3:12 am

Sierrator je napisal/-a:...
Začenjam resno razmišljati :idea: , da bi si v zdajšnjem avtu originalni električni mehanizem zamenjal z ročnim in ga nadgradil z univerzalnim električnim...
Tako za vsak slučaj... Če slučajno kdaj zmanjka elektrike... :P

Če z zaprtimi šipami padeš v blejsko jezero...
Sem slišal za primer, ko so povsem potopljenemu Berlingotu luči svetile še 2+ uri kasneje :D :?:

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator Če dec 21, 2006 10:19 am

Recimo, ja.
Izplavaš iz kabine, iz prtljažnika vzameš spravljeno ročko, se vrneš v kabino, jo natakneš na mehanizem (še prej seveda snameš pokrovček, ki lepo pokriva luknjo) in odpreš okno ter se tako rešiš iz potopljenega avta! Dobra ideja. Če komu uspe, naj prosim poroča tu na forumu.
Hvala.
:jao:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: AssKicker, Majestic-12 [Bot] in 11 gostov