Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Arks
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Kia Shuma- problem z obrati

Napisal/-a Arks Ne dec 24, 2006 5:14 pm

Lep pozdrav.
Sem lastnik avtomobila Kia Shuma(sephia-nova oblika) 1.5 ls letnik 98, prevozenih 130.000km.

Problem se je pa zacel pojavljati zadnje case in sicer prihaja do tega, da npr. vozim v 5i prestavi 100kmh in pritisnem gas do konca, zgodi se pa da se obrati zavrtijo do 8.000 v trenutku, avto pa ne vlece nikamor. Normalno lahko pospesujem , le ce ne pritisnem gasa do konca (npr. le 1/2 gasa-potem vlece). Da ne bo pomote, to se ne dogaja le v 5i prestavi, ampak v vseh. Rahlo sem zaskrbljen, zato se obracam na vas in vam bom zelo hvalezen za odgovore. ps. sam sumim sklopko.. Je to mozno oz. kaj bi lahko bilo poleg tega.

Zanima me tudi, ce se je sploh dobro vozit z avtom v takem stanju, ali me lahko kje pusti na cedilu? Za novo leto se odpravljam na morje in niti nisem preprican, ce je pametno iti z mojim avtom.

(druga ne tako pomembna oz. nepomembna stvar je v tem, da antena v avtu ne gre do tocke kjer bi morala iti, ko radio ugasnem, se pravi do dna, ampak obtici kaksnih 10-30cm zunaj. Morda kdo ve kaj naredit? mazal sem ze z raznimi olji, in wd40 pa nic ne pomaga)

Res hvala za odgovore,

lep pozdrav,Arks

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Ne dec 24, 2006 5:30 pm

pozdravljen!
Glede obratov, sklopka ne more bit, ker če ti motor ne poveča obratov, le obratomer skoči na polno, pol je problem v elektroniki, če se pa obrati res povečajo pa je lahko sklopka, samo pol pri speljevanju bi imel tudi problem da bi obrati narasli in bi se mogoče zasmrdelo po zažgani sklopki ;)
Glede antene mam na svoji micki enak problem, da se ne zapira do konca , tako da je tole največje sranje pri japoncih in korejcih, ki imajo el.antene, sam premišljujem da bi si naredo anteno na strehi tole pa dal odstranit in si dal zadelat luknjo :evil:
Največkrat se tale mehanizem poškuduje kadar voziš v zelo mrzlem vremenu in je megla ,ki zmrzuje na anteni in pol ko ugasneš avto ali pa radio, se pol nemore zapreti in se na motorčku polomijo zobniki, pol pa več ne zapira kot je treba, ta problem imajo vsi avti z el. antenami, večkrat vidiš katerega na parkirišču, ki ima napol zaprto el. anteno še posebej pozimi.
BMW E46

Uporabniški avatar
Arks
Nov uporabnik

Napisal/-a Arks Ne dec 24, 2006 5:49 pm

leoCar je napisal/-a:Glede obratov, sklopka ne more bit, ker če ti motor ne poveča obratov, le obratomer skoči na polno, pol je problem v elektroniki, če se pa obrati res povečajo pa je lahko sklopka, samo pol pri speljevanju bi imel tudi problem da bi obrati narasli in bi se mogoče zasmrdelo po zažgani sklopki ;)

Tudi motor poveca obrate, ne samo obratomer. Motor zacne tulit ko da bi v leru prtisnil gas do konca. Sej pravim, problem se pojavi, ce prtisnem vec kot 1/2 gasa, zlo vztrajno pa zacnejo obrati rast tam nekje nad 3000-3500obrati, tako da vedno probam presaltat pred 3000.

Hvala za inf. o anteni :)

lp,Arks

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Ne dec 24, 2006 6:14 pm

Arks je napisal/-a:
leoCar je napisal/-a:Glede obratov, sklopka ne more bit, ker če ti motor ne poveča obratov, le obratomer skoči na polno, pol je problem v elektroniki, če se pa obrati res povečajo pa je lahko sklopka, samo pol pri speljevanju bi imel tudi problem da bi obrati narasli in bi se mogoče zasmrdelo po zažgani sklopki ;)

Tudi motor poveca obrate, ne samo obratomer. Motor zacne tulit ko da bi v leru prtisnil gas do konca. Sej pravim, problem se pojavi, ce prtisnem vec kot 1/2 gasa, zlo vztrajno pa zacnejo obrati rast tam nekje nad 3000-3500obrati, tako da vedno probam presaltat pred 3000.

Hvala za inf. o anteni :)

lp,Arks

Jaz bi tudi rekel, da je sklopka. Sicer pa probaj tole: zategni ročno, prestavi v drugo in poskusi speljat. Če motor ne bo kar tako crknil, pol je sklopka.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne dec 24, 2006 7:30 pm

sklopka
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Arks
Nov uporabnik

Napisal/-a Arks Po dec 25, 2006 11:52 am

Mogoce kdo ve ali se je sploh pametno vozit naokrog z avtomobilom glede na to da je sklopka v bogem stanju, ali me lahko kje pusti na cedilu in se stem strosek se poveca?

Koliko pa pride servis sklopke(se ga rahlo bojim, ker sem na tesnem z denarjem)?

hvala in lp,
Arks

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po dec 25, 2006 12:23 pm

Če sem prav zastopu ti drsi sklopka le to boš moral zamenjat v kratkem pač drsi ti. Dej lahko ti gre hitro po gobe lahko bo zdržala nekaj tisoš kilometrov lahko pa še celo več. Stanje bo vedno slabše. Mal poklič naokrog kok pride menjava pa magar dej to popravt fušarju,ker tud sam vozim k fušrajem toda jest jih poznam že dolga leta od malga pa tud fotr mi je govoru kako kej naredijo, sam pri fušarjih je tako da ni garancije,reklamacija pač pa imaš to na pooblaščenem servisu tam ti pa dajo garancijo sam tam boš plačal tud po 70k in več. Pri fušarjih bi te prišla sklopka: Material cca 30k(ne vem točno kok je mal poglej ceno vem da pride tud 20k sklopka....košara,lamela,potisni ležaj... + menjava: če ma 1h 3000 sit tam okrog 40k oz manj. Kje pa ti sklopka prime,probaj speljat z zategnjeno ročno če bo crknu avto pol je ok če pa kr nebo je pa sklopka,kilometrov maš pa ravno prav za zamenjavo. Sej drugač zdržijo sklopke tud po 200-300k kilometrov....
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: AssKicker, Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 16 gostov