bobrock je napisal/-a:servus vsem
me zanima neki.......imam picasso-ja 2003 letnik ,pa me zanima zakaj moram menjat vodno pumpo ,če menjam jermene( natezalec....servis pač)
kaj naj pol staro pumpo prodam kot rabljeno:)???
mehaniki ponavad pravijo ,da se vodna pumpa menja ko menjaš jermene ....sam se mi mal hecno zdi....če pa pumpa dela sej je skor nova (manj kot 4 leta).
ok če ma kdo kak nasvet naj mi pove ajde mejte se vsi skrajno lepo
vesele praznike
bob rock
coffa06 je napisal/-a:Če pumpo žene zobati jermen jo je fajn menjat, sploh zdaj, ko boš mel vse narazen, če ne boš mogel potem, ko ti bo crknla, spet vse razdirat, samo zato, da si zdaj 10.000 sit prišparal. Saj napenjalec je zaenkrat tud v redu, a pol tistega tud ne boš menjal al kaj? Ta servis se dela preventivno, ne potem, ko ti nekaj crkne. Napenjalec je pravzaprav ležaj, v pumpi pa je pravtako ležaj in semering, vsak ležaj pa enkrat crkne, pumpa zariba in obstoji ali pa se razleti, jermen preskoči in pol pa vsekajo bati po ventilih. Ko se ti pa to naredi, boš pa menjal veliko več stvari, ne samo pumpe.
Kaj naj pol staro pumpo prodam kot rabljeno? Butasto vprašanje, tista pumpa je odslužila svoje kolko so ji v tovarni predpisali in gre v smeti. Tej pa stari jermen in španar tud hrani pa prodaj po polovični ceni.
Ti lepo naredi kar ti mehaniki pravijo, da ti ne bo potem žal. Lp
coffa06 je napisal/-a:Res je, eni bi še svoj d... prodali. Js zmeraj pravim, da šparaj, ko greš v špar al pa v gostilno, ne pa na takih rečeh. Al pa naj si kupi primeren avto, da ga bo lahko vzdrževal, ne pa zmeče ves denar za avto pol pa joka, ko je treba servis naret.
Po forumu brska: AssKicker, Majestic-12 [Bot] in 10 gostov