Nasveti in napotki ter povpraševanja...

PrimožL
Nov uporabnik

ABC kartica - Berlingo

Napisal/-a PrimožL Sr dec 20, 2006 7:43 am

Kje imate nameščeno ABC kartico lastniki Berlingov?
Sam sem jo namestil tako levo kot desno od vzvratnega ogledala, kjer je tudi predviden prostor za kartico pa me še vedno heca (ABC v Krtini, na uvozu na avtocesto, ko grem na isti cestninski dol z avtoceste, pa dela normalno.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Re: ABC kartica - Berlingo

Napisal/-a acid Sr dec 20, 2006 7:59 am

PrimožL je napisal/-a:Kje imate nameščeno ABC kartico lastniki Berlingov?
Sam sem jo namestil tako levo kot desno od vzvratnega ogledala, kjer je tudi predviden prostor za kartico pa me še vedno heca (ABC v Krtini, na uvozu na avtocesto, ko grem na isti cestninski dol z avtoceste, pa dela normalno.

Jaz mam včasih v uporabi službenega berlinga, pa jo imamo nameščeno kar v sredini vetrobranskega stekla, nad vzvratnim ogledalom in vleče ABC vedno povsem normalno, oz še nikol ni blo kakšnih problemov. 8)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Sr dec 20, 2006 10:50 am

Res je. Nekatere naprave ne zaznajo abc kartice. Abc kartico imam pri vzratnem ogledalu čisto zgoraj (kjer je namenjeno to - take pike so okoli ogledala). Kdaj malo nagaja. To se je nardilo samo ene 1 ali 2-krat. Sumim da ni delala dobro naprava. Ampak ni problema. Vedno ni tehnika 100% ;)

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Sr dec 20, 2006 11:06 am

CERES je napisal/-a:Res je. Nekatere naprave ne zaznajo abc kartice. Abc kartico imam pri vzratnem ogledalu čisto zgoraj (kjer je namenjeno to - take pike so okoli ogledala). Kdaj malo nagaja. To se je nardilo samo ene 1 ali 2-krat. Sumim da ni delala dobro naprava. Ampak ni problema. Vedno ni tehnika 100% ;)

Lp

To delovanje je odvisno od sestave vetrobranskega stekla ;)

Ko sem fural službeno C5-ko nikoli ni skozi šajbe prijelo razen tam zgoraj kot je že en omenil ;)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr dec 20, 2006 11:31 am

Problem je drugje- razvijalci ABC sistema so najprej predlagali 2 senzorja; po en na vsaki strani pasu, da je pokrit praktično cel vetrobran. Zadevo se je "prilagodilo" tako, da je senzor samo en; na levi, zato tudi zelo slabo vleče na sredini / desni.

Pri tem pa so pozabili na atermična stekla, ki imajo ponavadi predviden pas za take napravce samo na sredini pri ogledalu, ne pa tudi vedno levo spodaj.

Tisti, ki imamo "pikice" pri ogledalu, moramo pač pripreljati res 40 in biti kolkor se da levo na pasu pa bo povleklo BP.

Sem se isto spraševal sam pa so mi fantje ki so delal na projektu povedali to in od takrat se peljem skrajno levo, vedno <=40, pa nikoli več problemov.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr dec 20, 2006 11:42 am

abc kartico daš v levo ogledalo pa je, itq ti zdrži 5 let
podpis

dsf
Nov uporabnik

Napisal/-a dsf Če dec 28, 2006 11:14 pm

Sam prisvojem Scenicu nisem mogel nikakor zrihtat ABC. Nikjer na prednjem steklu ni delal. Nakar sem ga prestavil na trikotno steklo na voznikovih vratih in od takrat imam mir
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: AssKicker, Majestic-12 [Bot] in 11 gostov