Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gorgh
Novinec

Problem - Honda Civic 1.6i '90

Napisal/-a Gorgh Po jan 01, 2007 6:44 pm

Pozdravljeni,

torej, kot ste opazili imam problem z mojo, rahlo že utrujeno, hondo civic 1.6i '90, mašina ima že 353300km, in do sedaj ni blo problemov z njo, zdaj pa k problemu:

dva tedna nazaj mi je akumulator crknu in sem ga ponovno napolnil (dolil destilirano vodo v celice, in ga filal čez noč), avto je potem delal, use do učer....

auto je normalno zalafual (slišalo se je rahlo "mučenje" pri verglanju) ampak je zalaufal, problem pa je nastal, da je avto stal na miru, bil je prižgan ko sem zunaj čakal kolega, nakar avto začne nekej čudno "kašljat" (kot bi mu po dva/en cilinder jemal), avto normalno crkne, rećem si WTF, grem probat še enkrat zalaufat: NIŠTA, ko sem obrnu klujč je samo nekej klikalo (kot ob praznem akumulatorju i guess).

Ves leden skočm po avto od mat, in probam na kable: avto je normalno zalufal in je laufal 5min nakar sem ga zarad naglice ugasnu, ker se mi je mudilo....

zdej me pa zanima: Ali je možno, da je akumulator lahko tooooooolk zanič, da med laufanjem avto ugasne? (vem, da avto med obratovanjem črpa iz alternatorja, sam men ni nobena lučka svetila, da bi bil kej akumulator slab)....

razsvetlite me, se veselim usakega napotka...

thanx a ton!

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Po jan 01, 2007 7:01 pm

imel sem popolnoma enak primer kot maš ga zdaj ti!
zamenjal sem akumolator in priključne sponke( + in - ) ki pridejo gor na akumolator(zaradi oksidacije so popustile)
akumolatora nebi bilo potrebno menjat, vendar sem ga zaradi zime, tako da je bil nakoncu strošek točno 840sit :)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jan 01, 2007 7:02 pm

lučke že verjetno ne delajo več. akumulator kup nov :P imaš še prvega :?: ;)

Uporabniški avatar
Tribal
Nov uporabnik

Napisal/-a Tribal Po jan 01, 2007 10:23 pm

Najprej preveri polnjenje akomulatorja Verjetno ti alternator ne polni akomulatorja ;)

Uporabniški avatar
civic 99
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a civic 99 To jan 02, 2007 10:22 am

Rdeča lučka na kateri je narisan akumulator mora zasvetiti ko daš kontakt. nato ko pa zaštartaš pa mora ugasnit. Če ne zasveti ko daš kontakt je žarnica pregorela. :!:

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh To jan 02, 2007 10:34 am

Lučke delajo use, in use sveti tako kot mora, ko je kontakt gori za akumulator in una šalčka (olje al kaj) ko zalaufam pa se ugasneta, itq :)

ja, bom kupil kar nov akumulator, ker ocitno je ta zlo zlo zlo zanic :)

thx for help, bom sporoču če bo ql, ko bom menjal aku. :)

lp

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar To jan 02, 2007 11:51 am

Kup nesmisla !!
Samo Tribal je zadel.
Da avto crkne med delovanjem je vzrok oskrba z elektriko. Saj avto ima že 350000 km, pa ni nihče vprašal ali je bil kaj obnovljen.
Zakaj kupiti nov aku, če bo isto, pa menjavanje klem........

Po napaki sodeč je crknil alternator, če ti kotr. lučka za aku ugasne ob vžigu,je velika verjetnost da imaš statorsko navitje v stiku.
Odpreti in pogledati, pa na odpad po drugega.
mislim, da imaš zamašeno žico ............

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jan 02, 2007 7:46 pm

lahko pa da so celice akumolatorja v stiku pejt do enga majstra ki ima napravo za mert akumolatorje pa ti bo točno povedu kok dober je akumolator in kaj je narobe

Uporabniški avatar
martinh
Nov uporabnik

Kraj: mokronog

Napisal/-a martinh To jan 02, 2007 10:19 pm

nov akumulator daj notr ker je ta v stiku,pa bo zadeva špilala ;)
ZRT-zoka racing team
www.suzuki-klub.com

Uporabniški avatar
martinh
Nov uporabnik

Kraj: mokronog

Napisal/-a martinh To jan 02, 2007 10:20 pm

nov akumulator daj notr ker je ta v stiku,pa bo zadeva špilala ;)
ZRT-zoka racing team
www.suzuki-klub.com

Uporabniški avatar
Tribal
Nov uporabnik

Napisal/-a Tribal To jan 02, 2007 10:25 pm

Bravo Dr.Otkar Bova na konc vidla , če mava prov(če bo povedu kva je blo) ;)

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Sr jan 03, 2007 12:37 am

jst bom zaenkrat jutri kar nov akumulator kupu, pol pa porocam, pa ce bo kdaj spet crknilo na isto foro, bom tud spet tle napisou :)

EDITED:

kupu nov akumulator, zamenjal starega in avto zaenkrat dela kot strela, tko, da upam, da je tud to....kolk cajta bo zdržal akumulator, če alternator ne dela? da vem, kdaj pričakovat, če že bo kej :)

no pa še eno vprašanje, mašina mi žre vodo (dihtnga na glav zanič) in me sam zanima, kaj priporočate, da ulijem notr (tesnilec na bencinskih črpalkah,...) al se obnese kej drugega boljše?

hvala za pomoč in lp

trafo66

Napisal/-a trafo66 Če jan 04, 2007 7:40 am

moja žena je zalaufala v službi avto in prišla normalno domov . ugasne avto skoči v hišo nekaj iskat in za dve tri minute ko je probala vžgat ni na števcu več niti lučka posvetla. mal sem belo gledal in šel na petrol po baterijo in avto že nekaj let veselo vžiga.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov