Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Popravljanje luknjic na laku od kamenja

Napisal/-a ezzy Sr jan 03, 2007 1:14 pm

Lp!

Prosil bi za pomoč, če mi lahko kdo razloži kako se z tem spoprijeti.

Vem da grem pač po barvo npr. 1dcl , šifro barve prebere nekje pri motorju.Pol pa vzamem majhen čopič pa začnem popravljat.

Predvsem me zanima če morem luknjice kako očistit prej z kakšnim posebnim sredstvom?? (da ga morem prej temeljito sprat mi je jasno :P)???

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 03, 2007 1:20 pm

Jst sem to delu tako, da sem prvo v barvo dal mal nitro razredčila, potem sem pa vzel en droben čopič katerga sem še mal postrigu tako da je bil res čist droben, lahko pa to delaš tud z zobotrebcom, in potem previdno nanesu gor barvo. Ampak to moraš dat čist mal barve in ne penzlat, po kaplcah. In ko se posuši vzameš eno polirno pasto in to lepo spoliraš. Sicer ne bo tako kot je blo prejt samo je pa bolš kot pa da ti tam začne rjavet.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr jan 03, 2007 1:21 pm

Za popravljanje teh pikic ne uporabljaj čopiča ampak prej kakšen zobotrebec.Glede čiščenja pa mislim,da ni neke znanosti ampak ga pač normalno opereš.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr jan 03, 2007 1:37 pm

Ne potrebuješ nobenega posebnega sredstva, le vodo da spereš umazanijo dol. Za barvanje pa uporabi čist mali čopic, ne pretiravaj z preveč barve, ker se potem že vidi od daleč da je bilo neki penzlano. :P

LP

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki Sr jan 03, 2007 2:01 pm

Ti le dobro operi , barvo pa nanasaj z zobotrebcem. Jaz bi s tem delom pocakal do pomladi, saj bo takrat se vec novih luknjic. Poleg tega pa ti skozi zimo ne bo rjavelo, ce mas pocinkano karoserijo.
Lp, Gorki

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr jan 03, 2007 4:09 pm

Popravljanje pikic je odvisno od globine rane. Če je do pleha, je treba rjo s skalpelom odstraniti in jo pasivirati s fosforno kislino (Ferrosan), ki oksid pretvarja v fosfat in ki tudi dobro navzema lak nase. Jaz pri globljih luknjah uporabljam Nigrin grundfarbo (Baumax), ki je mešanica temeljne barve in kita, ki na gosto zapre luknjo. Ko se posuši se tudi nakapljan ali s čopčem nanešen lak ne pozna kot vdolbinica. Itak mora človek na tri leta haubo barvat, še posebej če v živo solišnico srečaš, ki gre nasproti. Imam tri pištole Airbrush (DeVilbis) pa povem pošteno, da gre s čopičem lažje in uspešnejše.

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Če jan 04, 2007 1:44 pm

ok, hvala za pomoč!

R_S
Novinec

Napisal/-a R_S Če jan 04, 2007 2:49 pm

Jaz sem za take pikce kupil original barvo in lak na servisu...tko v eni tubici vsako posebi in pride že zravn tak mali čopič in žička za čiščenje...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov