Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe dec 29, 2006 12:45 pm

Ursy, jaz sem že tut menjal vse filtre, lambdo sonda sem dal novo (sej je velik boljše od takrat, samo ni pa še čist uredu), zdj edino kar še preostane sta fergazer in računalnik. In kolko si dala računalnik? Nov ali rabljen ?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe dec 29, 2006 1:01 pm

Težko sledim tem navedbam. Kakšen fergazer in lambda sonda? Kodirana je vžigalna naprava, loputa se lahko menja brez težav, seveda kadar je to zares treba. Če je avto len pri nižjih obratih je včasih težava v podtlačnem regulatorju. Ali cevka pušča in ni tesna, kar pravite da ni in da je zamenjana ali pa je senzor len. Pomaga sneti cevko pri loputi jo vtakneš v usta in rahlo (pozor narahlo) vpihneš in posesaš. Obenem itak tako probaš če dihta. Ponavadi to pomaga.

ursy
Nov uporabnik

Napisal/-a ursy Če jan 04, 2007 10:57 am

GiGi1985 je napisal/-a:Ursy, jaz sem že tut menjal vse filtre, lambdo sonda sem dal novo (sej je velik boljše od takrat, samo ni pa še čist uredu), zdj edino kar še preostane sta fergazer in računalnik. In kolko si dala računalnik? Nov ali rabljen ?

Živjo. Rabljen računalnik sem dobila zastonj od kolega. Zdaj so mi odklopili lambo sondo in je nehal cukat. Imela sem namreč kopijo gor, zdaj čakam da dobim original. Očitno ga je samo to zajebavalo...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če jan 04, 2007 1:34 pm

Hvala za informacijo, dj še sporoč kako bo stanje po menjavi lambne sonde. LP

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če jan 04, 2007 3:14 pm

Če ne gre samo za cukanje ampak za splošno podhranjenost z bencinom, ki jo povzroča Lambda sonda, je to lahko škodljivo. Ravno sam sem imel tako težavo, ko mi je na 2.0 motorju odpovedala kodna ključavnica. Obstal sem sredi mesta. Vedel sem, da je treba zamenjati računalnik, tak brez kode. Mi ga proda en mojster, pa mi je jasno povedal, da je od 1,8 mašine. Avto je takoj zalaufal in smo se doma vozili ene par mesecev. Kaj je to povzročilo? Ker je avto dobival malenkost premalo bencina, je pri pospeševanju včasih kakor nazaj usekal, cukal. Prebilo je dihtungo na glavi na spoju 2. in 3.cilindra in še vse sranje, ki paše zraven, jermeni, ravnanje, oljne lajtunge v glavi... Torej pozorno uredi ta problem, lahko da nepravilna lambda sonda napačno odčitava in skrajšuje sekvenco vbrizgavanja. Sicer je možno to meriti in spreminjati firmware ECU, ampak to redko kdo zares obvlada.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če jan 04, 2007 4:09 pm

joztom je napisal/-a:Če ne gre samo za cukanje ampak za splošno podhranjenost z bencinom, ki jo povzroča Lambda sonda, je to lahko škodljivo. Ravno sam sem imel tako težavo, ko mi je na 2.0 motorju odpovedala kodna ključavnica. Obstal sem sredi mesta. Vedel sem, da je treba zamenjati računalnik, tak brez kode. Mi ga proda en mojster, pa mi je jasno povedal, da je od 1,8 mašine. Avto je takoj zalaufal in smo se doma vozili ene par mesecev. Kaj je to povzročilo? Ker je avto dobival malenkost premalo bencina, je pri pospeševanju včasih kakor nazaj usekal, cukal. Prebilo je dihtungo na glavi na spoju 2. in 3.cilindra in še vse sranje, ki paše zraven, jermeni, ravnanje, oljne lajtunge v glavi... Torej pozorno uredi ta problem, lahko da nepravilna lambda sonda napačno odčitava in skrajšuje sekvenco vbrizgavanja. Sicer je možno to meriti in spreminjati firmware ECU, ampak to redko kdo zares obvlada.

... to na PSA XU10J2, še dobro, da ti ni kak ventil nakurlo...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če jan 04, 2007 4:59 pm

Problem nastane ker Proxia od Citroena noče brati Peugeota firmware, če ne bi sekvence od 1,8 mašine popravil.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov