GiGi1985 je napisal/-a:Ursy, jaz sem že tut menjal vse filtre, lambdo sonda sem dal novo (sej je velik boljše od takrat, samo ni pa še čist uredu), zdj edino kar še preostane sta fergazer in računalnik. In kolko si dala računalnik? Nov ali rabljen ?
joztom je napisal/-a:Če ne gre samo za cukanje ampak za splošno podhranjenost z bencinom, ki jo povzroča Lambda sonda, je to lahko škodljivo. Ravno sam sem imel tako težavo, ko mi je na 2.0 motorju odpovedala kodna ključavnica. Obstal sem sredi mesta. Vedel sem, da je treba zamenjati računalnik, tak brez kode. Mi ga proda en mojster, pa mi je jasno povedal, da je od 1,8 mašine. Avto je takoj zalaufal in smo se doma vozili ene par mesecev. Kaj je to povzročilo? Ker je avto dobival malenkost premalo bencina, je pri pospeševanju včasih kakor nazaj usekal, cukal. Prebilo je dihtungo na glavi na spoju 2. in 3.cilindra in še vse sranje, ki paše zraven, jermeni, ravnanje, oljne lajtunge v glavi... Torej pozorno uredi ta problem, lahko da nepravilna lambda sonda napačno odčitava in skrajšuje sekvenco vbrizgavanja. Sicer je možno to meriti in spreminjati firmware ECU, ampak to redko kdo zares obvlada.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov