Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dmikl
Nov uporabnik

Napaka pri vbrizgu goriva - PuntoII

Napisal/-a dmikl Ne jan 07, 2007 4:32 pm

Pozdravljeni,

Imam eno težavo, pa me zanima, ali je koga že doletelo kaj podobnega in kaj je bilo narobe. In sicer...občasno se mi med vožnjo prižge opozorilna lučka (simbol motorja), ki naj bi pomenla napako pri vbrizgu goriva (tako piše v navodilih).

Med tem časom ko sveti lučka, avto čist zaduši, hoče vgasnit, tako da je vožnja zelo težavna...pol gas in nižja prestava, da se normalno pelješ. Speljevanje pa je skoraj nemogoče...pol gas in počasi sklopka. No...pol ga pa po kakem kilometru mine in začne normalno vlečt.

Saj imam namen it na servis, da ga priklopijo na računalnik al kaj, ampak me vseeno zanima, če je težava komu poznana.

Hvala in LP!

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne jan 07, 2007 6:58 pm

Jaz najprej pomislim na bencinski filter

zogobrc
Novinec

Napisal/-a zogobrc Ne jan 07, 2007 7:01 pm

sem istega mnenja
zamenji filet pa verjetno smeti imaš notri

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jan 07, 2007 7:48 pm

Punto pa je letnik? Je bilo tesnilo glave zamenjano? Se do dogodi predvsem na avtocesti,oz. zjutraj avto tudi ne vžge takoj oz. neenakomerno dela?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

dmikl
Nov uporabnik

Napisal/-a dmikl Ne jan 07, 2007 8:36 pm

Punto je letnik 2000. Tesnilo glave naj še ne bi bilo zamenjano (sigurno ne vem, ker sem kupil rabljenega), ga pa zamenava čaka drug tedn, ko bo menjan tudi jermen,...

Ne bi pa mogel reči, da se to dogaja le pri večjih hitrostih, niti zjutraj. Rekel bi ravno obratno....da se to zgodi, ko se avto malo zagreje. Razmišljal sem, če ima mogoče kaj veze z "zaugom" oz. čokom (al kak se že temu reče:)).

Pa še eno vprašanje za kakega lastnika Punta, čeravno verjetno nima veze z zgoraj omenjeno težavo. Nekje za sovoznikovimi nogami proti motoru, slišim pretakanje tekočine. Kot bi se nekje nabrala voda. Malo gre na živce. Ali se je komu že zgodilo to? Naj pove, kje naj prevrtam, da jo spustim! :)

Pa vsem hvala za odgovore.

PS: Upam, da imate prav tisti, ki ste rekli da je kriv filter (predvsem iz finančnega vidika) !

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne jan 07, 2007 8:52 pm

dmikl je napisal/-a:Pa še eno vprašanje za kakega lastnika Punta, čeravno verjetno nima veze z zgoraj omenjeno težavo. Nekje za sovoznikovimi nogami proti motoru, slišim pretakanje tekočine. Kot bi se nekje nabrala voda. Malo gre na živce. Ali se je komu že zgodilo to? Naj pove, kje naj prevrtam, da jo spustim! :)

Pa vsem hvala za odgovore.

PS: Upam, da imate prav tisti, ki ste rekli da je kriv filter (predvsem iz finančnega vidika) !

Verjetno bo treba odzračit hladilni sistem, saj imaš zrak v pečki. Hladilne tekočine imaš dovolj?

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov