od servisa je 5000km takrat je olje bil nekje med MIN in MAX, na uni palcki, zdy je malo pod MIN ! tako da kuj u pondelk pelem na servis da dolije olje. mašina ima 188k kilometrov kako je prejsni lastnik delal z njim ne vem

Zodd je napisal/-a:avto swift GTi
od servisa je 5000km takrat je olje bil nekje med MIN in MAX, na uni palcki, zdy je malo pod MIN ! tako da kuj u pondelk pelem na servis da dolije olje. mašina ima 188k kilometrov kako je prejsni lastnik delal z njim ne vemskratka mislim da prevec pije zanima me pa kaj bo potrebno storiti da ga ne bo vec tolk pila. cudno se mi zdi to da mašina je videti suha kot tudi kaksnih kapljic na tleh nisem opazil. ce lahko kdo razlozi zakaj do tega ponavadi pride kaj bom mogu dat popravit/zamenjat pa nekje okvirni stroski tega, če je cas za generalko naj mi nekdo mal pove kaj se takrat ponavadi postori
hvala
notri je bil dan 5w50
trafo66 je napisal/-a:Zodd je napisal/-a:avto swift GTi
od servisa je 5000km takrat je olje bil nekje med MIN in MAX, na uni palcki, zdy je malo pod MIN ! tako da kuj u pondelk pelem na servis da dolije olje. mašina ima 188k kilometrov kako je prejsni lastnik delal z njim ne vemskratka mislim da prevec pije zanima me pa kaj bo potrebno storiti da ga ne bo vec tolk pila. cudno se mi zdi to da mašina je videti suha kot tudi kaksnih kapljic na tleh nisem opazil. ce lahko kdo razlozi zakaj do tega ponavadi pride kaj bom mogu dat popravit/zamenjat pa nekje okvirni stroski tega, če je cas za generalko naj mi nekdo mal pove kaj se takrat ponavadi postori
hvala
notri je bil dan 5w50
mater na 5000 km je kak liter olja pri starini kar malo. se ti ne splača popravljat zarad tega. eni avti novi več trošijo olje od tvojega . bodi srečen.
trafo66 je napisal/-a:Zodd je napisal/-a:avto swift GTi
hvala
notri je bil dan 5w50
mater na 5000 km je kak liter olja pri starini kar malo. se ti ne splača popravljat zarad tega. eni avti novi več trošijo olje od tvojega . bodi srečen.
trafo66 je napisal/-a:
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:trafo66 je napisal/-a:
jah eni mamo malo manjše tolerance. moja 13 let stara mašina z dobrih 200k km ne spije tako rekoč nič, in zame 1 liter na 5k km ni sprejemljivo
nebivedu je napisal/-a:V servisni knjižici za fiat tipo 2.0 16V piše da na 1000km popije 9 deci olja. Pa še mnogim avtomobilom s takimi mašinami tut - celo sviftu piše, da bi lahko spil najmanj pol litra od enega do drugega servisa - torej če pije 2 litra na 10k km, pa ga menjaj na 5k km in daj slabše olje notri. Jst se nebi sekiral zato.
Men spije lahko tut pol litra na tekmo, ker je skos pod orenk obrati(od 6 do 8k obratov), pa se ne sekiram. Avto ima pa nekaj čez 300.000km. V normalnih pogojih pa spije pol litra na 7500km - to pa vem ker ga zato na 7500 menjam..
Mad je napisal/-a:... 1 l na 5000 km ... pih dober Cosworth 100 km - 1 Liter olja in vse ok.isti avto lahko pa tudi tisti litr liže 5000 km
noga pije olje ne motor ko si na 7000 ti gre olje skozi odušek ... L.p. Mad
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov