Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Sr jan 10, 2007 11:18 pm

Hribo je napisal/-a:menjal sem zobati jermen in ugotovil se da španar je bil bogi kriticen .
Ter kupo sem tud novega in menjal to popravilo me je prislo okrog 50evrov mogoce kaj manj oziroma vec.

samo caki..neki mi ni jasno...si menjal sponer, zobat jermen...in nisi menjal vodne pumpe? jah to pa ne bo dobro, ker ko se menja zobatega se menja tudi vodna pumpa, ker ce je ne menjas kr hitro po menjavi zacne puscat in glede na to da je blo vse dol si mogu se to menjat...ker ce ne bos placeval 2x za isto delo ;)
LP
Slika

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Če jan 11, 2007 12:30 am

Dariooo je napisal/-a:
Hribo je napisal/-a:menjal sem zobati jermen in ugotovil se da španar je bil bogi kriticen .
Ter kupo sem tud novega in menjal to popravilo me je prislo okrog 50evrov mogoce kaj manj oziroma vec.

samo caki..neki mi ni jasno...si menjal sponer, zobat jermen...in nisi menjal vodne pumpe? jah to pa ne bo dobro, ker ko se menja zobatega se menja tudi vodna pumpa, ker ce je ne menjas kr hitro po menjavi zacne puscat in glede na to da je blo vse dol si mogu se to menjat...ker ce ne bos placeval 2x za isto delo ;)
LP

čak zakaj se mena pa vodna pumpa??? :shock:

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Če jan 11, 2007 12:52 am

Zato, ker se po toliko in toliko letih »utrujene«. Lahko se vetrnica zdrobi, če je plastična in ti potem delčki zamašijo kak kanal v motorju, ponavadi je pa ležaj zanič in se zgodi, da ga zadrgne. To je tudi eden od vzrokov za preskok ali pa strganje zobatega jermena. Zgodi se tudi, da vetrnica zagrize v ohišje in ga počasi struži.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jan 11, 2007 12:54 am

roki125 je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:

LP

čak zakaj se mena pa vodna pumpa??? :shock:
... po navadi je na jermenu odmične gredi in ko menjaš jermen malo kasneje rada začne puščat ni pa to pri vseh motorjih nujno npr: ker R5 in podobni imajo pumpo drugje na drugem jermenu odmično pa jim vrti veriga :P kakorkoli tudi drugi avti imajo pumpo posebej torej odvisno od avta do avta ... pa tudi pumpe se razstavljajo na Peugeot TU motorjih menjaš samo rotor pumpe ;) ne celo pumpo z ohišjem pa dobro je pogledat v ohišju pumpe, da ni zapacano ali polno usedlin olja in vodnega kamna ! L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Če jan 11, 2007 3:42 pm

kukr jest vem honda nima pumpe za vodo na zobatem jermenu...

lahk pa da se motm...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če jan 11, 2007 4:05 pm

Če štima slika, ki sem jo pripel, jasno vidiš WP (Water Pump). Torej je na jermenu.

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Če jan 11, 2007 4:30 pm

joztom je napisal/-a:Če štima slika, ki sem jo pripel, jasno vidiš WP (Water Pump). Torej je na jermenu.

aha ok... zmotu sm se....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov