Napisal/-a sajko1 Po jan 08, 2007 12:49 pm
Octavia TDi 110KS, l.99, 220 000km, mi je začela pri pospeševanju kaditi, opažam pa tud večjo porabo goriva.Poleg tega nekje pri 160 KM/h cukne in ne gre več kot tolk. Mehanik mi je menjal vbrizgovalne šobe, pa tud žarilne svečke. Ker je bil rezultat vsega sam to,da mi avto pri -3 st.C ni več vžal, sem ga peljal nazaj. Reku je, da je za dimljenje kriva nastavitev Bosch pumpe, da pa to dela nekdo v Celju. Ker je blo to glih pred prazniki, sem avto vzel. Medtem mi je pa nekdo rekel, da je za večino napak krivo zapacanje sesalnega kolektorja. Včer sem mel čas, pa sem zadevo res razkopal-not je pa gareža več ko pol cm.Zdaj me pa zanima, če mi lahk kdo razloži naslednje: tik pred ses.kolektorjem je v sesalni cevi(za hladilnikom zraka)loputa, ki jo odpira in zapira en membranski ragulator, zraven je pa še ventil (tud membranski),ki odpira povezavo sesalne cevi z izpuhom(cevka fi 20mm).Kakšno funkcijo ima ta loputa, in kakšno tista povezava z izpuhom. Zdi se mi, da iz tiste povezave sam izpušni plini prihajajo v sesalni zrak, od česar se pol sam garež v ses.kol. nabira. Ko je imel avto okol 150 000km, mi je menda crknil vakuumski regulator na turbini (variabilna turbina), pa mi je avto podobno kot zdaj, sam na 120km/h ven metal. Takat so mi turbino menjal, pa je bil do zdaj mir. Kolektor bom dons nekak spucal, ampak ni mi jasn, kako naj bi sesalne kanale v glavi očistu, razen da glavo snamem.
Se pa pogovarjam s prjatli, pa zgleda da so podobne težave na vseh TDi jih od WV.
LP Sajko