Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Poškodba podvozja?

Napisal/-a fare Ne jan 21, 2007 7:51 am

Zdravo,
Imel sem lazji karambol pri zdrsu z cestisca.
Poskodovano pa imam sprednje desno kolo, poceno gumo, feltno oz. karkoli je se tam zraven ker sem pod kotom cca. 45% vdaril v plocnik!
Verjetno so tudi vilice "malo" zvite(ne vem nisem prevec gledal).
A je to vse skupaj popravljivo, pa ceprav vem da avto ne bo tak kot je bil kot nov koliko se bo to kaj poznalo na delovanju podvozja?
hvala za odgovore...

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Ne jan 21, 2007 8:33 am

Nič hudega..platišče če se ne da popraviti kupiš novega isto tako pnevmatiko...glede podvozja pa je lahko kriva vilica, amortizer ...idd...lahko pa nič in da bo potrebno narediti samo optično nastavitev podvozja ... pa zaradi tega ne bo čisto nič drugačna lega oziroma vožnja ko boš vse to uredil ;)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jan 21, 2007 11:11 am

ANJCI je napisal/-a:Nič hudega..platišče če se ne da popraviti kupiš novega isto tako pnevmatiko...glede podvozja pa je lahko kriva vilica, amortizer ...idd...lahko pa nič in da bo potrebno narediti samo optično nastavitev podvozja ... pa zaradi tega ne bo čisto nič drugačna lega oziroma vožnja ko boš vse to uredil ;)
ok, kaj pa ce je poskodovana polos oz. pogonska os in ohisje menjalnika, saj kasko casti tak da mi panike, samo da bo vse ok potem, hvala!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne jan 21, 2007 12:02 pm

Ok sorry avtorju za vmešavanje ampak me zanima podobna stvar.Torej včeraj sem imel z avtom zdrs z cestišča in sreči je ob cesti pač ravna travnata površina tko,da je avto zgolj drsel po travi z tem,da nisem nikamor zadel in kot sm reku samo malo sem "zaoral" po travi vizuelno avtu ni nič tudi pelje se enako kot prej me pa zanima,če se v takih primerih lahko "razštela" optika nin ali bi bil dobro opravit optiko ali se preveč sekiram.Naj dodam samo to,da sem nekaj časa bočno drsel po cestišču nakar sem "drift" nadeljeval po razmočenem travniku tko,da je bilo enako kot če bi drsel po ledu torej nič nobenega upora in podobno.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Re: Poškodba podvozja?

Napisal/-a Bor Ne jan 21, 2007 12:10 pm

fare je napisal/-a:Zdravo,
Imel sem lazji karambol pri zdrsu z cestisca.
Poskodovano pa imam sprednje desno kolo, poceno gumo, feltno oz. karkoli je se tam zraven ker sem pod kotom cca. 45% vdaril v plocnik!
Verjetno so tudi vilice "malo" zvite(ne vem nisem prevec gledal).
A je to vse skupaj popravljivo, pa ceprav vem da avto ne bo tak kot je bil kot nov koliko se bo to kaj poznalo na delovanju podvozja?
hvala za odgovore...

Pelji nekomu da ti pogleda. Vrjetno je samo roka pa mogoče kak ležaj. Za kaj več moreš že oreng usekat. Potem boš pa vidu a se ti splača kasko koristit al ne.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov