Zanima me če kdo ve zakaj je v jermenici alternatorja igličasti ležaj,ki deluje kot sklopka.V eno stran se vrti v drugo pa ne.Meni je namreč razsulo ta ležaj.zato sem moral zamenjati celo jermenico,ta pastane 80 EUR.aNE BI BILO VSE ENO,ČE BI BILA JERMENICA BREZ TEGA LEŽAJA.
fora tega ležaja (sklopke ) naj bi bila v tem da ko ti avto vgasneš se alternator še malo vrti in kao fila aku. ja pomoje bi blo cenej če bi bla navadna samo zakaj ne bi zakompliciral če se da
jermenica je taka zaradi vibracij jermena.ce se ta jermenica blokira zacne jermen precej vibrirat in v resonanci ga rado celo utrga.....v primeru blokirane jermenice se najbolj obcuti ce volan zavrtis v skrajni polozaj in malo zadrzis,seveda le pri vozilih z crpalko servovolana na jermenu.vec avtov razlicnih znamk je bilo prvotno dano na trg z togo jermenico in so bili kasneje upoklicani na menjavo le-te.pred leti je bil veliko govora na cliu ki je trgal jermene ki so se potem urinili pod zobati jermen.....cena 80€ pa je sorazmerno nizka. taka jermenica naprimer za mercedes A stane 250€ za sprinter/vito stane 180€....
dr. otkar vidim.da si v teh stvareh precej gluh.ostalima dvema pa hvala za odgovore.Zanima pa me,če pride ta sklopka v servisne intervale za zamenjavo,npr. ob menjavi mikro jermena in napenjalcev
dr.otkar kakšne sklopke pa imaš in kako to sam popravljaš,kje dobiš ležaj za jermenico saj ta ležaj ne dobiš v prosti prodaji.Tako se avtomobilska industrija zasigura,da kupiš cel kos in ne samo ležaj.
dr.otkar a se dobi tudi konkurenčno jermenico,ko sem se jaz zanimal jo je bilo mogoče dobiti samo original in še to s centralnega skladišča vavstriji.Kakšne imaš pa cene