Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dare_kr
Nov uporabnik

Menjava zav. diskov (VW Polo)

Napisal/-a dare_kr Sr apr 19, 2006 9:39 am

Prišel je čas, ko moram na svojem Polu (1.4,44 kw, letnik 98 ) zamenjat zavorne diske in seveda ploščice. Pa sem se malo pozanimal pri parih (neuradnih) serviserjih in bil kar malo (negativno) presenečen nad ceno tega "popravila", ki se giblje med 40 in 50.000 Sit :roll: ??!
Sedaj me zanima, kje v Ljubljani lahko kupim O.K. diske in zavorne ploščice (ki ne cvilijo :D ) za moj avto in nasploh katere znamke priporočate?? Pa seveda okvirno ceno...
Hvala! ;)

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Sr apr 19, 2006 10:00 am

Za 18.500 SIT dobiš ploščice in diske za spredaj. Potem pa pojdi k enemu domov da boš zamenjal. (še 3k)
http://www.olef-sp.si/

Uporabniški avatar
frenk
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a frenk Če apr 20, 2006 8:35 am

lahko jih tud sam zamenaš...jest mam polota l.95 pa sm jih sam zamenjal...pred tem nism nikol delal kakršnih koli posegov v avto

traktorist
Novinec

Napisal/-a traktorist Če apr 20, 2006 6:03 pm

Jest ti zamenam za 5k sit če si za ti zamenam v 1 uri.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

hm

Napisal/-a Paris Ne jan 21, 2007 3:38 pm

Jst mam pa drug problem, se mi zdi da ploščice pretesno držijo disk oz. če je avto dvignjen se mi zdi dase sprednja kolesa bolj težko vrtijo. drugače bremza v redu, nč ne trese ali pa cvili. Sam tko se mi zdi da se NE zavrti kolo če ga potisnem z roko?? Medtem ko se zadnja aba vrtita k zmešana!!! So pa zadej bobni.
Kje je kle problem?
Slika

Primoz_86
Stalni uporabnik

Re: hm

Napisal/-a Primoz_86 Ne jan 21, 2007 3:44 pm

Paris je napisal/-a:Jst mam pa drug problem, se mi zdi da ploščice pretesno držijo disk oz. če je avto dvignjen se mi zdi dase sprednja kolesa bolj težko vrtijo. drugače bremza v redu, nč ne trese ali pa cvili. Sam tko se mi zdi da se NE zavrti kolo če ga potisnem z roko?? Medtem ko se zadnja aba vrtita k zmešana!!! So pa zadej bobni.
Kje je kle problem?

Za prednja kolesa je normalno da se malo težko obračajo, saj poleg koles vrtiš še zobnike v menjalniku. Pojdi se peljat 5 km z 90km/h, potem počasi ustavi z ročno zavoro in potipaj vijake od prednjih koles. Če se na vijakih opečeš, potem je res nekaj z zavorami narobe. Če so le malo topli, je vse OK.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne jan 21, 2007 3:47 pm

Jaz sem za ATE power diske dal 20k +5k za ploščice + menjava je bila okoli 3k pri lokalnem mehaniku.

diske sem kupil v spletni trgovini http://www.herkules.si/
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne jan 21, 2007 3:48 pm

AndrejD je napisal/-a:Jaz sem za ATE power diske dal 20k +5k za ploščice + menjava je bila okoli 3k pri lokalnem mehaniku.

diske sem kupil v spletni trgovini http://www.herkules.si/
domov sem jih dobil preko pošte.
Slika

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Re: hm

Napisal/-a Paris Ne jan 21, 2007 9:24 pm

Primoz_86 je napisal/-a:
Paris je napisal/-a:Jst mam pa drug problem, se mi zdi da ploščice pretesno držijo disk oz. če je avto dvignjen se mi zdi dase sprednja kolesa bolj težko vrtijo. drugače bremza v redu, nč ne trese ali pa cvili. Sam tko se mi zdi da se NE zavrti kolo če ga potisnem z roko?? Medtem ko se zadnja aba vrtita k zmešana!!! So pa zadej bobni.
Kje je kle problem?

Za prednja kolesa je normalno da se malo težko obračajo, saj poleg koles vrtiš še zobnike v menjalniku. Pojdi se peljat 5 km z 90km/h, potem počasi ustavi z ročno zavoro in potipaj vijake od prednjih koles. Če se na vijakih opečeš, potem je res nekaj z zavorami narobe. Če so le malo topli, je vse OK.

hm... zanimiva ideja. bomo probal.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov