Nasveti in napotki ter povpraševanja...

vinci
Novinec

Clio vleče v desno

Napisal/-a vinci Po jan 22, 2007 7:46 am

Pozdravljeni.

Gre za clio 1.4 16v letnik 2001 prevoženih ima 90kkm.Ta problem se mi je že enkrat pojavil dve leti nazaj takrat sem šel na optiko (amzs) in stvar so poštimali čeprav ni bilo nekih odstopanj.Zdaj pa se je to pojavilo po menjavi sprednjega levega in zadnjega desnga ležaja.Takrat sem imel še letne gume na avtu in sem takoj vedel da se je nekaj spremenilo samo ni bilo tako moteče kakor zdaj ko imam zimske gume ki so bolj mehke in avto konkretno potegne v desno.Vglavnem sem šel na optiko spet v amzs istemu ki mi je že prvikrat zrihtal in je povedal da avto nima skoraj nobenih odstopanj tako kot prvič in je popravil samo tisto malenkost ampak stvar ni nič boljša.Šel sem tudi stestirat amortizerje in vse je vredu.Gume imam pravilno napolnjene.Avto tudi nima nobenega lufta v sprednji premi.
Ali so lahko krivi ležaji na amortizerjih in ali je lahko napaka mogoče tudi v volanskem mehanizmu?
Hvala.

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Po jan 22, 2007 7:58 am

Lahko so samo gume. Za začetek lahko zamenjaš sprednje nazaj zadnje naprej, pa boš vidu, če bo kaj drugače.
Lahko je volanska letev.

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Po jan 22, 2007 9:48 am

Zgleda, da maš gumo premalo tlaka v pnevmatiki!
Zadnjič spremenil GEISTERFAHRER, dne Po jan 22, 2007 10:03 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jan 22, 2007 9:57 am

GEISTERFAHRER, reku je, da ima gume pravilno napolnjene. Vzrok je lahko v neenakomerni obrabi gum in ti morda zato vleče v desno. Zamenjaj gume, kakor je reku povh-sprednje nazaj, zadnje naprej, morda bo kaj pomagalo.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Po jan 22, 2007 12:17 pm

Zimske gume so rabljene eno sezono in so zelo lepo ohranjene nimajo vliko kilometrov za sabo.Problem se ni začel z montažo zimskih gum ampak po tem ko so bili menjani ležaji in takrat sem imel letne gume gor.Ko so se menjali ležaji je bil avto na dvigalu in spredaj je bila pesta dol uzeta ker je treba ležaj ven sprešat in ko je bilo vse narejeno sem se peljal domov in takrat se je to pojavilo.Pri servisu sem bil zraven ker mi avto frend šraufa.

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Po jan 22, 2007 12:56 pm

Pozdravljen !

Potem je zgleda nekaj narobe zaradi menjave ležaja. Možno, da zamenjava ni bila dobro narejena. Pojdi nazaj in naj ti mehani preveri.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Po jan 22, 2007 1:14 pm

Teško verjamem da je kaj narobe z ležajem in samo montažo.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jan 22, 2007 1:26 pm

Vzdigni avto na dvigalko in poglej, če se ti guma zavrti na roke, pol pa enako probaj na drugi strani (preveri vse 4 gume). Pa prej stisni na zavoro in potem pejt pogledat.

milan41
Nov uporabnik

Napisal/-a milan41 To jan 23, 2007 6:43 pm

clio ima velikokrat probleme z gumastimi pusami v premnih vilicah mogoce se ne cuti lufta a ko speljes se mogoce envilica le malo poda nazaj kr privede do vleke v eno stran sem ze mel primer ko so bile zamenjane puse samo na eni strani in so bile nove trde stare na drugi strani pa mehke .
preveri olje v menjalniku zaradi deferincala lahko avto tudi vlece sicer se to bo v ovinkih pokaze kot pa naravnos

dvomim pa ,da bi bil kriv amortizer ali krmilni mehanizem ce pravis da je optika v redu ceprav 100 procentne optike ni se na kaksni gumi vidi ,da bi jo rabilo

optika oziroma iztek se spremeni ze ce se zamenja gume recimo ze precej zrabljene letne zamenjas z novimi zimskimi se iztek zelo spremeni tako kot se se se v avtu pelje eden ali dva se istek vedno spreminja zato je treba izbrat najbol primerno nastavitev
pa preveri renoji majo velikokrat problem z lezajem na vrhu amortizerja in potem namesto da bi se vrtel amortizer z lezajem se zvija spiralna vzet
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov