Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Ne dec 24, 2006 9:35 pm

to je blo tut pr men. ni blo luken pač pa mikro razpoke in zvok je biu isti. kar sm naredu, sm pelu auto h enmu u lublan in mi zaračunu 12 jurjou da mi ga je zrihtu.menjave ni blo pač neko varjenje al kva jst vem. uglaunem menjava pride predraga dokler izpušni lonci res niso za stran
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne dec 24, 2006 10:03 pm

Nejko87 je napisal/-a:kolikor vem mu pokaže preveliko koncentracijo kisika če maš lukne..
*MiriaM* ti pa pojdi na AC pa ga v četrti tišči u poden nekaj minut, pol pa direkt na tehničnega...
(kolikor vem ko enkrat plačaš lahko 2 dni tja hodeš po 10x na dan)
:) [/code]

pa kaj še
u roku 3 dni al kolk maš samo popust, mislm da pride ponovni tehnični okol 3000
kar je posvoje logično, glede na to da gleda samo tist kar nisi naredu
po drug stran je pa še zmeram preveč keša :evil:
podpis

-BERTONE-
Novinec

Napisal/-a -BERTONE- Ne dec 24, 2006 10:17 pm

Nočem te strašit samo lah ti rečem da si ga malo najebala.
Jaz sem mel isti avto, uno 45, in tudi nisem prišel skozi tehničnega zaradi plinov, peljal sem avto na servis, kjer so ga dali na pline, ugotovili so da je zanič sonda lambda. Zdaj pa pride največji problem, najprej so dali na avto pač neoriginal sondo lambdo(ta stane 10k sit), in zadeva ni delala tako kot bi morala, zato so potem dali originalno katera pa stane 24k sit, tako da so me na koncu z uro dela z vsem skupaj upilili čez 30k sit, za popizdit kako je to drago, pa za tako stare in boge avte. :evil:

*MiriaM*
Nov uporabnik

Napisal/-a *MiriaM* Po dec 25, 2006 12:48 am

Hvala vsem zaenkrat.
Tole vem, kok stane ta lambda sonda in sm se že sprijaznila, da v najslabšem primeru pač se skeširam za tolk, ajde, sej ni take panike, men je bolj problem, če bo kdo sploh odkril, kaj je dejansko narobe, pa da zrihtamo, ker avto mislim drugače vsaj še eno leto vozit.
Tole s podkupninami je meni malo mimo, ne znam se it teh for :oops:
pa tudi jaz mislim, da danes, ko je vse računalniško, je malo verjetno, da te na ta način spustijo mimo.
Isto malo verjetna mi je tudi izjava, da nekje "lažje" narediš tehnični, drugje pa komplicirajo. Če sem z eno stvarjo pač v rdečem polju, me pomoje ne spustijo čeuz ne na enem ne na drugem servisu.

In cena za "drugi" pregled in potrdilo, če je avto brezhiben, je 1400 sit, ne pa 3000.

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Re: Uno ne gre čez tehnični - CO2

Napisal/-a xyxyxy Po dec 25, 2006 12:53 am

*MiriaM* je napisal/-a:Včeraj moj 10 let star Uno ni naredil tehničnega zaradi povišane vrednosti CO2.

Avto imam 4 mesece, katalizator pa je bil po besedah prejšnjega lasrtnika menjan samo nekaj mesecev predno sem ga kupila. To mislim, da ni vprašljivo, ker je potrdil tudi mehanik, ki je avto videl.
Kje bi torej lahko bil problem?
zdaj so prazniki in so vsaj do srede vsi zaprti, čas imam pa do petka, da zrihtam...

CO2 se na tehničnem pregledu sploh ne meri in te zaradi tega ne sme zajebavat. Meri se samo CO in O2.

*MiriaM*
Nov uporabnik

Napisal/-a *MiriaM* Po dec 25, 2006 12:59 am

Ups, pa res :shock: , sem bila površna, gre za CO.

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Po dec 25, 2006 9:19 am

ce ne gre z enim avtom skozi pa z dvema. na enemu bremze in podobno, na drugemu plini :lol:
Always looking for another

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Po dec 25, 2006 9:57 am

*MiriaM* je napisal/-a:Hvala vsem zaenkrat.
Tole vem, kok stane ta lambda sonda in sm se že sprijaznila, da v najslabšem primeru pač se skeširam za tolk, ajde, sej ni take panike, men je bolj problem, če bo kdo sploh odkril, kaj je dejansko narobe, pa da zrihtamo, ker avto mislim drugače vsaj še eno leto vozit.
Tole s podkupninami je meni malo mimo, ne znam se it teh for :oops:
pa tudi jaz mislim, da danes, ko je vse računalniško, je malo verjetno, da te na ta način spustijo mimo.
Isto malo verjetna mi je tudi izjava, da nekje "lažje" narediš tehnični, drugje pa komplicirajo. Če sem z eno stvarjo pač v rdečem polju, me pomoje ne spustijo čeuz ne na enem ne na drugem servisu.

In cena za "drugi" pregled in potrdilo, če je avto brezhiben, je 1400 sit, ne pa 3000.

Pa je razlika med tehničnimi. Nekje se matrajo pa ti 10krat zmerjo pline, da bi ja blo vredu, pa ti svetujejo, kaj naredit če ni.
Ponekod pa komaj čakajo da najdejo nekaj, da ne prideš čez. Sem že doživel, da mi je model meril profil letnih gum 15 minut, da je našel nekje 1,57mm. Da sem moral potem menjat gume.

Blindy
Nov uporabnik

Napisal/-a Blindy To jan 23, 2007 5:53 am

No, da ne bom odpiral nove teme. Tut sam imam podoben problem. Čez slabe 2 meseca imam tehnični pregled, moj avto pa je brez katalizatorja. Nov bi me prišel okoli 50k, in jasno tega nočem:) Kakšne imate kj izkušnje s tem in kaj mi svetujete? Slišov sem, da je dobro it prej z avtom nekam in mu obrate precej navit, pa poi tista emisija plinov ne bo tok visoka, samo koiko zdj to pomaga je pa druga. No sej to bom naredu, je še najmanjši problem. Je pa na avtu to edin problem, ostale stvari so uredu - pač relativno za starejši avto.

Sem pa iz kranj, tko da če poznate, kjer manj težijo, bi blo kr dobrodošlo.

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a sport To jan 23, 2007 8:09 am

Svečke, lambda sonda, 100okt. bencin ful pomagajo.
Jest mam na avtu sam glušnik in zadnji lonc pa je šlo čez brez problemov.
Aja pa ful pomaga da ga ene 10min pred tehničnim fajn stišiš, do blokade.

L.P.
Vozi hitro in reskiraj

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 To jan 23, 2007 12:05 pm

Brez katalizatorja ni šans da prideš čez tehnični oz. odvisno kje ga delaš in če koga tam poznaš.

Lp

milan41
Nov uporabnik

Napisal/-a milan41 To jan 23, 2007 4:20 pm

Se vedno se ogromno teh . pregledov opravi brez ,da se ga pelje cez kanal
albanci in bosna skor nikol ne vozijo cez vedno podplacajo poznam ogromno primerov
od kar nas slovence z katalizatorji zajebavajo se je edino cena dvignila

milan41
Nov uporabnik

Napisal/-a milan41 To jan 23, 2007 4:25 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Tolaži se s tem da mojemu sosedu 5 let stara kia pride ni prišla skozi tehničnega zarad izpušnih plinov :lol:

kia pride ima tovarnisko napako in skor nobena ne naredi kar tako teh pregleda a ta napaka je banalna

za vse lastnike kia pride treba je razdreti sesalni kolektor in vse očistiti z nitro sestaviti nazaj in ponavadi je potem vse v redu pac v sesalnem kolektorju se naberejo mastne usedline od olja pac napeljani so oduski iz karterja in to povzroca da senzorji ne prikazejo pravih ocen

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ To jan 23, 2007 5:06 pm

Če ma kdo težave z tehničnim mu lahko jest mogoče pomagam.Če koga zanima naj mi piše privat,zravn naj napiše tud zakaj ne more na tehnični.Sem pa iz ljubljane.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky To jan 23, 2007 5:32 pm

dajte ga no ne srat... pri starih avtih se enostavno mešanco uštima (manj ko je elektronike lažje je), še najlažje če nima elektronskega vbrizga, tam se sam mal bol zrak odpre... izmerjena vrednost CO je nižja v primeru da avspuh pušča tko da ne brcajte v temo... če avspuh pušča te ne spusti skozi a ne zaradi meritve... in še neki, predeen greš na meritev mora bit avto ogret na delovno temperaturo in ga ni treba terat 10km na limitatorju temveč ga ene parkrat fajn stisneš, da prepiha izpupni sistem in to je to... če pa z avtom kej ne štima (kšni senzorji, lambda in podobno obstaja samo servis)...

Blindy
Nov uporabnik

Napisal/-a Blindy Pe feb 16, 2007 12:11 pm

zanima me tole:

če gremo od avspuha, mam najprj to, potem cev, ki se nekje pod menjalnikam razšir. premer ma enih 20, dolgo je pa kakšnih 70cm. al je to katalizator al kj druzga?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po feb 19, 2007 9:43 pm

*MiriaM* je napisal/-a:Ups, pa res :shock: , sem bila površna, gre za CO.

Živ A zračni filter si pogledala tak je blo pri Micri je bil ful zapacan in sem ga zamenal cca 4-10€ in voila iz 0,32 na 0,27 še po letu in pol veselo vozi ima pa čez 245000 km. :-P

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po feb 19, 2007 9:44 pm

*MiriaM* je napisal/-a:Ups, pa res :shock: , sem bila površna, gre za CO.

Živ A zračni filter si pogledala tak je blo pri Micri je bil ful zapacan in sem ga zamenal cca 4-10€ in voila iz 0,32 na 0,27 še po letu in pol veselo vozi ima pa čez 245000 km. :-P

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če feb 22, 2007 1:15 am

milan41 je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:Tolaži se s tem da mojemu sosedu 5 let stara kia pride ni prišla skozi tehničnega zarad izpušnih plinov :lol:

kia pride ima tovarnisko napako in skor nobena ne naredi kar tako teh pregleda a ta napaka je banalna

za vse lastnike kia pride treba je razdreti sesalni kolektor in vse očistiti z nitro sestaviti nazaj in ponavadi je potem vse v redu pac v sesalnem kolektorju se naberejo mastne usedline od olja pac napeljani so oduski iz karterja in to povzroca da senzorji ne prikazejo pravih ocen

ni treba :D

na tehničnega sabo nesi fergazer sprej... in preden bo on začel merit špricaj v dovod zraka pri povečanih obratih... neznam bolje napisat.
tok da avto začne morit.

še vsaka je šla čez

vir:
kolega dela na kia servisu :)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov