Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi Če jan 04, 2007 8:36 pm

for dobiš mail od bratranca, takoj ko pride v slovenijo (mirovna na cipru), avto je bil kupljen (golf) pri avtoštalekar slovenj gradec, pa mu niso upoštevali reklamacije, ker se on vozi v celje, ljubljano pa postojno na šiht (logistika Slovenska Vojska) in da je on kriv za napake, mislim da so mu očitali sunkovito speljevanje :roll: pa prevelka hitrost - točno to mu je reku en :shock: pa se on sploh ni sekiru, ampak tožu serviserja, pol so pa prišli po avto na dom, ga zrihtali in mu ga dostavili na dom, porihtanega, frišno opranega in se mu opravičevali.

baje je takih zgodbic še veliko po VAG servisih, povsod isti krivec: 1,4 16V 75 km
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi Če jan 04, 2007 8:40 pm

smuk, mogoče bi bilo za začetek res najbolje za tvojo ibizulo da zamenjaš olje pa mu daš aral 5w40 po specifikaciji VW 501 al neki tacga, poglej v servisno kaj ti piše, vw501,0 al pa vw500,1 (5w40 al pa 10w40)
v olju ARAL se menda skriva nek silikonski šit, ki tesni teflone

lahk da se res dročniki čujejo pa jih ne podmazuje dobro
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Kraj: ptuj

Napisal/-a smuk So jan 06, 2007 8:44 pm

strm sem ze napiso da ne gre za nobneno viskoznost olja ampak za rise na cilindrih!!!! ker motor ubitacno ropota to ne gre za drocnike! lp!
BENCIN ADRENALIN!!!

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Napisal/-a smuk Če jan 11, 2007 9:21 pm

evo :D :D moj avto je zakljucen! danes sem ga dvignil! na avtu je celoten motor novi pa se celotno garancijo mam s5 na motor! res da blo malo drago ampak ok za novi motor bom to ze pozabo! lp vsem pa hvala za vse predloge! :-P
BENCIN ADRENALIN!!!

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe jan 12, 2007 12:40 am

smuk je napisal/-a:evo :D :D moj avto je zakljucen! danes sem ga dvignil! na avtu je celoten motor novi pa se celotno garancijo mam s5 na motor! res da blo malo drago ampak ok za novi motor bom to ze pozabo! lp vsem pa hvala za vse predloge! :-P

matr za 340 jurčkov je pa malo huda . saj ti avto dosti več ne velja. to kupiš za 50 čukov na odpadu mašino, lahko malo boljšo ki ne nagaja in nikoli več težav.

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Napisal/-a smuk Pe jan 12, 2007 9:29 pm

trafo66 in povej mi kje dobis na odpadu novo masino z tesnilom glave ter vsem oljom jermeni pa raznimi filtri pa pizdarijami??? in to za leto dni star avtoo*????pa se garancije nimas potem ko enx sam sraufas po avtu!
valda da ja!!! sn glejo to varjanto po netu ja...tak da...ni lih to star golf 2ko ko si za taki dnar generalko naredis!
BENCIN ADRENALIN!!!

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe jan 12, 2007 10:44 pm

smuk je napisal/-a:trafo66 in povej mi kje dobis na odpadu novo masino z tesnilom glave ter vsem oljom jermeni pa raznimi filtri pa pizdarijami??? in to za leto dni star avtoo*????pa se garancije nimas potem ko enx sam sraufas po avtu!
valda da ja!!! sn glejo to varjanto po netu ja...tak da...ni lih to star golf 2ko ko si za taki dnar generalko naredis!

pa kaj misliš da dve leti al pa tri stara mašina ne paše. saj vgrajujedo isti motor kar precej let v razne modele.klinc pa taka garancija k moraš pol avta plačat. če maš pa avto letnik 2004 potem je tri leta star in ne eno.saj te ne zafrkavam ampak nisem mogu bit tiho ko slišim kaj šušmarji na servisih delajo. lih tak so meni rekli da nova diza stane enih 60 čukov in me je mojster poslal da si pogledam na bolha com in sm kupu celi ajnšpric za 15 čukov. in delaaaa. pa mi je čist vseeno koliko je del star. moj novejši je bil očitno ničvreden ko je crknu.
ja mašin maš na odpadih posebej v italiji k mal stolče folk avto pa ga ne rihtajo in motor ostane cel. pa za sto čukov vseeno dobiš rahlo močnejši motor. in če bi bil nov motor tko dober ga ne bi rabu menjat. mašina vzdrži če je ok vsaj 300000 km .
nism mislu nič slabega ampak dober nasvet.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Pe jan 12, 2007 11:15 pm

čaki malo, ti si za leto dni staro ibizo nekomu plačal da ti je zamnjel motor v garanciji???

z risi po cilindrih pri 35.000km. tebi je za čestiat. mislim da ne bi smel plačat POPOLNOMA NIČ! 340.000sit!?!?!???!!!

svašta, a kupiš še meni kakšno mašino?
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe jan 12, 2007 11:15 pm

To da si dal novi motor ki je pod garancijo je edino pravilno.

Ni pa normalno da si toliko denarja pustil tam in to pri eno leto starem avtomobilu :roll: :evil:

Od mene tolarja ne bi dobili! :evil: (v primeru, če res drži to da si redno servisiral na pooblaščenem servisu? Kar dvomim :? )

A si kontaktiral Tehnično službo - reklamacije strank (gospo Mojca Klemenčič)? Klikni "kontakt" potem Mojco Klemenčič. ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe jan 12, 2007 11:33 pm

trafo66 je napisal/-a:
smuk je napisal/-a:trafo66 in povej mi kje dobis na odpadu novo masino z tesnilom glave ter vsem oljom jermeni pa raznimi filtri pa pizdarijami??? in to za leto dni star avtoo*????pa se garancije nimas potem ko enx sam sraufas po avtu!

pa kaj misliš da dve leti al pa tri stara mašina ne paše. saj vgrajujedo isti motor kar precej let v razne modele.klinc pa taka garancija k moraš pol avta plačat. če maš pa avto letnik 2004 potem je tri leta star in ne eno.saj te ne zafrkavam ampak nisem mogu bit tiho ko slišim kaj šušmarji na servisih delajo. lih tak so meni rekli da nova diza stane enih 60 čukov in me je mojster poslal da si pogledam na bolha com in sm kupu celi ajnšpric za 15 čukov. in delaaaa. pa mi je čist vseeno koliko je del star. moj novejši je bil očitno ničvreden ko je crknu.
ja mašin maš na odpadih posebej v italiji k mal stolče folk avto pa ga ne rihtajo in motor ostane cel. pa za sto čukov vseeno dobiš rahlo močnejši motor. in če bi bil nov motor tko dober ga ne bi rabu menjat. mašina vzdrži če je ok vsaj 300000 km .

Mah iz modela v modela dajajo isti motor.
Oblika avta je drugčna, ker kupci le zahtevajo nekoliko več in tud večje je povpraševanje, motor je isti sam da je malce spremenjen tok da niso enaki.
Recimo poglej VW skoz skor isti motor sam da so ga malce dopolnil oz. kr nekaj mah zdej tle blefiram maste motorevije pa si preberte.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

trafo66

Napisal/-a trafo66 So jan 13, 2007 6:16 pm

sonček je napisal/-a:
trafo66 je napisal/-a:

Mah iz modela v modela dajajo isti motor.
Oblika avta je drugčna, ker kupci le zahtevajo nekoliko več in tud večje je povpraševanje, motor je isti sam da je malce spremenjen tok da niso enaki.
Recimo poglej VW skoz skor isti motor sam da so ga malce dopolnil oz. kr nekaj mah zdej tle blefiram maste motorevije pa si preberte.
lp

motorji se res menjajo ampak v razponu dveh treh let se da dobit popolnoma enak motor. pa tudi motor iz modela v drugi model paše šrauf na šrauf. različno so sam nosilci. ki pa itak ostanejo. mislim povedat to da so ulitki popolnoma enaki in s tem tudi mesta na katera se privije mašina. edino če daš drugačen motor moraš menjat inštalacije zanj. to pa res od 1,4 in 2,0 niso enake.
jaz vem zase da če bi men crknu resno motor na mojem 1,4 bravotu bi zihr dal not 1,6 al pa tud večjega. no dokler laufa naj kar.

dean007
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a dean007 So jan 13, 2007 7:46 pm

rumena ibiza je napisal/-a:lol...tele ibize pa so od hudiča...pr men je nastal problem k so se lučke za epc in lučka z sliko motorja pržigale po 5letnem ugotavlanju so mi na servisu ugotovili najprej da je štop luč crknla, nato je avto začeu trokirat sem odštela lepe denarce za novo sondo...potem je reva boga dokončno crknla..in ko je dobila nov akumulator je spet vse ok...( podobno težavo je mel dejan z črno ibizo iz črnomlja) moja tut ropota k dizel, marsikdo mi to reče..smuk priporočam ti da malo po seat forumih še poizveš, pa pojdi še do kakega drugega serviserja...
drgač pa srečno vožnjo z ibizulo...

Jaz imam spet težavo :x ,vedno imam vklopljene dolge luči :) :x (se nedajo izklopit, lučka za motor in lučka za EPC mi spet sveti,ko prižgem avto mi najprej crkne pol drugič pa obratomer full skače,ko grem nazaj mi avto srkne,ko stojim na križišču mi tudi crkne (te težave imam od danes),v ponedeljek oz torek grem k Slaku (upam da mi to zrihta),drugač pa sem z njimi zadovoljen.
Lp

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Napisal/-a smuk Ne jan 14, 2007 10:52 pm

jaz sem se pac odloco po svoje! j*** ga! mam pa vsaj mir pa niam straha da kaj crkne! vi pa si montirajte kake cete motorje v svoje konjicke....! pa se ni treba naprezat nad mano kak pa kolko sem dal ker sam najbol vem kolko sem dal pa nisem reko da sem dal 340k za cel motor! tak so hotli kolko pa sem placal pa preberte malo nazaj! tnx pa lp
BENCIN ADRENALIN!!!

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Napisal/-a smuk Ne jan 14, 2007 10:54 pm

dean007 ce ti gori lucka za motor pojdi na test pa bo ziher kaj pokazalo! za luci pa bi te lahko kako stikalo muclo! kolko sem jaz pac tu pametn! moj nasvet mimogrede odlocitev pa tvoja :D
BENCIN ADRENALIN!!!

Uporabniški avatar
_M4t3j_
Nov uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a _M4t3j_ Sr feb 28, 2007 7:38 pm

Dean 007 nisi edini s tem problemom! Meni tudi sveti lučka za motor in lučka EPC na mestu pa se mašina zaganja. To že približno 14 dni. Jaz se vozim dalje ne glede na to :D Mam enega serviserja in sem ga klical pa mi je rekel da se lahko vozim dalje. Pride pa v soboto k meni na dom z računalnikom in vsem potrebnim in bo napako odpravil!! ;) UPAM!!!!
LP

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Sr feb 28, 2007 7:53 pm

l.p js sem si tudi kupil ibizo 1.4 55kw letnik 2003 prvič registrirana 2004 prevoženih 58000 km pa me sam zanima :
ko avto laufa v leru se neki cuje v motorju ropota ko pa stisneš sklopko pa to utihne pa me zanima kaj je to

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko Sr feb 28, 2007 8:06 pm

ales. to daje zvok potisni ležaj na kuplingi! Jebiga te menjalnike je ibiza pojerbala od polota ki pa itk vsi znamo za kam so!

Sam to da se lučke pržigajo pr seatih sm pa že od dostih ču!
Stikala pa na splošno v k...

Primer: Na leonu se pržgre epc, na servisu zamenajo stop stikalo i je vse normal! :roll:
'Ko voli nek' izvoli...

Uporabniški avatar
smuk
Nov uporabnik

Napisal/-a smuk Če mar 01, 2007 10:30 pm

najbolse je stevce odklopit pa sploh nic ne gori! hehe bo vsak se najbol zadovoln =) SAALA! :P ahh j*** ga vsak avto ma neko hibo eni take drugi drugacne! skoraj ne verjam da je kje avto ki bi res bil popoln...mega! jaz sem z mojim zaenkrat zadovoln! hvala bogu :D:D lp!
BENCIN ADRENALIN!!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov