phoebus je napisal/-a:Joztom: čeprav nima glih veze s klinastim jermenom iz te teme, pa boš sigurno vsaj približno vedel glede na poznavanje francozov- drugo leto imam "veliki servis" (menjavo zobatega jermena in vsega kar pride zraven (napenjalcev, pumpe,..).
Na puntotu je menjava jermena keks in je bil servis + jermen + pumpa malo čez 30 bivših jurjov
Koliko pa lahko pričakujem da me bo prišla taka menjava na 2.5 safranu (B54F model)?
A je res tako malo prostora in tako nemogoče karkoli delat na mašini? (z rednimi servisi sicer nimam problemov). Koliko lahko potem pričakujem za menjavo jermena? Je treba vzet mašino ven [en fušar mi je omenjal to]? Mislim zanima me tko, na oko, ali je "sprejemljivih" recimo 60 bivših, ali se cene vrtijo okoli 2-3x toliko?
Ker kot gledam same cene jermena in šponarjev niso nič kaj katastrofalno visoke; zanima me delo, da me ne bi kdo peljal scat s tem da je treba vzet ven motor in da je nevemkoliko ur dela..
(tako so me enkrat nategnili pri menjavi volanske letve in mi zaračunali 9 ur dela, baje pa je dela -za tistega ki zna- bistveno manj)
trafo66 je napisal/-a:phoebus je napisal/-a:Joztom: čeprav nima glih veze s klinastim jermenom iz te teme, pa boš sigurno vsaj približno vedel glede na poznavanje francozov- drugo leto imam "veliki servis" (menjavo zobatega jermena in vsega kar pride zraven (napenjalcev, pumpe,..).
Na puntotu je menjava jermena keks in je bil servis + jermen + pumpa malo čez 30 bivših jurjov
Koliko pa lahko pričakujem da me bo prišla taka menjava na 2.5 safranu (B54F model)?
A je res tako malo prostora in tako nemogoče karkoli delat na mašini? (z rednimi servisi sicer nimam problemov). Koliko lahko potem pričakujem za menjavo jermena? Je treba vzet mašino ven [en fušar mi je omenjal to]? Mislim zanima me tko, na oko, ali je "sprejemljivih" recimo 60 bivših, ali se cene vrtijo okoli 2-3x toliko?
Ker kot gledam same cene jermena in šponarjev niso nič kaj katastrofalno visoke; zanima me delo, da me ne bi kdo peljal scat s tem da je treba vzet ven motor in da je nevemkoliko ur dela..
(tako so me enkrat nategnili pri menjavi volanske letve in mi zaračunali 9 ur dela, baje pa je dela -za tistega ki zna- bistveno manj)
če lahko jaz malo odgovorim.
na mojem tipu sediciju je tako tesno pod pokrovom da si ne moreš sploh mislit ampak kar nekaj mojstrov je reklo da se dajo jermeni zobati vseen zamenjat. ma jih pa dva kosa. in bejži od mehanika ki ti pravi da je treba motor vn dat zarad jermena. glede cen jermenov je pa tko . vsi original jermeni so hudo dragi in nič boljši kot neoriginal. neoriginalne dobiš po približno 5 starih jurčkov za večino vozil. in priporočljivo jih je menjat na 60000 km. ampak jaz bi tudi original menjau na 60 tisoč ker sem že mel slabo izkušnjo.
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov