Nasveti in napotki ter povpraševanja...

SodVina
Nov uporabnik

ventilator za klimo

Napisal/-a SodVina Če feb 22, 2007 9:32 am

Pozdravljeni.
Iščem po forumu, pa nisem ravno našel odgovora.
Dodatno bi rad vgradil ročno klimo v mojega accenta ('99). Vse potrebno imam, manjka mi edino ventilator na dodatnem kilerju. Problem je, ker je stvar originalna(ponaredka ni) cca 260€ (torej malo manj kot vse ostalo skupaj). Toliko za tak poceni avto ne mislim dat, zato bi rad malo zimproviziral. Zanima me torej, kaksna je sploh razlika med tem ventom in navadnim ventom za kiler(ki jih je po odpadih mnogo). Oz. ali mora biti vent točno ta (original) ali bi lahko poskusil z drugim ventom.

Thx,
lp,
SodVina

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Če feb 22, 2007 9:53 am

Lahko probaš na bolšjaku al pa na avtoodpatu najprej zimprovizirat pa boš vido?! :roll:
Zadnjič spremenil Paris, dne Če feb 22, 2007 10:01 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če feb 22, 2007 10:00 am

Jest sm dal za polota 100 Evrov. Probaj poklicat anet, stegne 31. Prodajajo kao originalne dele samo v pakngi od proizvajalca (v mojem primeru valeo), pa je precej cenej.
LP

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Če feb 22, 2007 10:02 am

jony je napisal/-a:Jest sm dal za polota 100 Evrov. Probaj poklicat anet, stegne 31. Prodajajo kao originalne dele samo v pakngi od proizvajalca (v mojem primeru valeo), pa je precej cenej.
LP

Skoči še do Motomat-a pri stari cerkvi v LJ (Celovška).
Slika

SodVina
Nov uporabnik

Napisal/-a SodVina Če feb 22, 2007 10:16 am

Pozanimal sem se pri potokarju (na parmovi), kjer sem dobil tudi neoriginalni kiler. Dejali so, da lahko ventilator naročijo le original, ker drugih ni.

Mene zanima, kakšna je razlika med tem in tistim, ki je že na kilerju. Drugačni konektorji, drugačen pretok zraka, kakšni senzorji?

SodVina
Nov uporabnik

Napisal/-a SodVina Po feb 26, 2007 10:44 am

Torej ugotovili smo, da je ventilator za kiler "debelejši", zato na mestu tistega za klimo ne bo pasal, ker je v napoto motor.

Verjetno bo tukaj v igri kak avtoodpad :?

SodVina
Nov uporabnik

Napisal/-a SodVina Sr mar 14, 2007 9:59 am

Če slučajno koga zanima (oz. da dokončam zgodbo): Ventilator sem dobil rabljenega(50€), vendar novejši model, zato ga je bilo treba malo zmodificirati, v končni fazi pa vse deluje. Klima je zmontirana in napolnjena. Vse skupaj me je koštalo dobrih 500€ :(

lp,
SodVina
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov