Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Pomoč pri Avtomobilu.

Napisal/-a Hribo To mar 13, 2007 7:18 pm

Pozdravljeni
Zanima me za avto fiat brava naslednje.
Pri močnem oz. takrat ko, do konca volan obrneš npr. v levo ali desno se pojavi nekakšen zvok (piskanje,..) okrog servo pumpe? oziroma pod pokrovom motorja,..
Če je kaki majster ki ve približno zakaj se gre , naj prosim sporoči.

avto je fiat brava 14 12v vsa oprema razn klime ,
Za prejete odg se zahvaljujem

Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To mar 13, 2007 7:19 pm

pa to je kr nekak normalno da ti pumpa piska če jo šponaš na koncu tko da tega ne deli ampak jo ko maš volan do konca mal popust(tok da neha piskat) pa boš še zmer dobr zavil pa še pumpa ne bo trpela

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 13, 2007 7:20 pm

Uporabi iskanje - par dni nazaj je bilo precej govora o tem (obračanje koles do kraja)

Perplexer
Nov uporabnik

Napisal/-a Perplexer Če mar 15, 2007 3:40 pm

Cist mozno, da je servo pumpa zanic. Pri meni je bilo isto in hkrati je bil tudi volan precej trd in sem ga obcutno tezje vrtel. Odkar sem zamenjal servo crpalko je vse spet OK. Lahko pa se prej preveris nivo servo olja, da ni _slucajno_ to razlog. Jaz sem za svoj avto nasel servo pumpo na Bolhi. Se splaca kupit od kaksnega karamboliranega avtomobila ker je 20X cenejs kot original. :) Sicer pa po mojem ce ti samo mal piska ob skrajno obrnjenem volanu pa ce volan ni nic trd potem po mojem se ni krize. Razen ce te full moti.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov