Nasveti in napotki ter povpraševanja...

cop
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Osvetlitev ventilacije dela slabo

Napisal/-a cop Ne mar 18, 2007 10:34 pm

Živjo!

Potreboval bi pomoč od lastnikov Seat Ibize,Cordobe, toleda ali pa Polota.
Namreč včeraj sem kupil Seat Ibizo letnik 1995 in ugotovil, da zelo slabo dela osvetlitev gumbov za ventilacijo.Gumbe sem dal dol in ozadaj je taka bela prozorna plastika.Na sredini je 1 žarnica ki razprši svetlobo preko te plastike.

Ali imate tudi vi take težave, da sredinski gumb je osvetljen, levi in desni pa zelo malo in kako ste to rešili?
Če bi pa kdo imel tako plastiko za prodat bi jo js uzel, samo da sveti bolje.Naj bo pa od teh avtov ki sem jih omenil.

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Ne mar 18, 2007 11:02 pm

V originalu je noter žarnica moči 2.3W, vendar jo je v redni prodaji težko dobiti.
Verjetno je noter klasična žarnica W1.2W , ki pa je malo preslabotna.
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po mar 19, 2007 8:33 am

na levi strani od volana je kolo, ki si štelaš svetlost cele amaturke...kogoče da je tam kaj narobe ali pa ti tisto kolo ne funkcionira več.
lp

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po mar 19, 2007 8:38 am

Obstaja tudi žarnica moči 2W, ki pa je enake velikosti in oblike kot tista 1,2W če bo kaj pomagalo...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

cop
Nov uporabnik

Napisal/-a cop Po mar 19, 2007 12:09 pm

myster je napisal/-a:na levi strani od volana je kolo, ki si štelaš svetlost cele amaturke...kogoče da je tam kaj narobe ali pa ti tisto kolo ne funkcionira več.
lp

normalno da je tam kolo za pojačanje in zmanjšanje celotne osvetlitve v avtomobiliu od števca do stikal, ampak ni to.Stikalo deluje normlano, skozi leta pa tista plastika zbl3edi in ne oddaja več toliko svetlobe.

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Po mar 19, 2007 10:13 pm

Žal je tako, da vse skupaj res sveti bolj bogo...

Pa naj bo z 1. ali 2. W žarnico... Se bo potrebno kar navaditi...

Nekateri smo se že in sploh ni več moteče... ;-)

Lp
MaKo

cop
Nov uporabnik

Napisal/-a cop To mar 20, 2007 1:41 pm

MaKo je napisal/-a:Žal je tako, da vse skupaj res sveti bolj bogo...

Pa naj bo z 1. ali 2. W žarnico... Se bo potrebno kar navaditi...

Nekateri smo se že in sploh ni več moteče... ;-)

Lp
MaKo

v čem je pa fora tega?Kaj je res tista plastika ki razprši svetlobo tolk slaba? :?

weta
Novinec

Napisal/-a weta To mar 20, 2007 2:01 pm

nisi edini, ki ga to jezi. imam toledota 1994 in je enako kot pri tebi. sem že menjeval žarnice, tudi na odpadu sem dobil drug kos plastike, ter menaval samo prozorno plastiko po kateri potuje svetloba in celo prednjo stran. ni bilo rezultata. pomaga če zunanjo plastiko potiskaš noter, in tako dobiš direkten kontak tam kjer se prozorna plastika dotika ena druge in tako omogočiš prenos svetlobe. kako pa to sfiksirat ne vem, jaz sem se navadil na temo.
je pa dejstvo, da je bila pri seatih te generacije armaturka v k....cu. tako slabe armaturke težko dobiš. imam tudi astro in puntota istih let pa je vse ok.
mene poleg lučk jebejo še vibracije..to je šele kažin, da bi najraje armaturko razsul s kladivom.

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo To mar 20, 2007 10:40 pm

weta je napisal/-a:nisi edini, ki ga to jezi. imam toledota 1994 in je enako kot pri tebi. sem že menjeval žarnice, tudi na odpadu sem dobil drug kos plastike, ter menaval samo prozorno plastiko po kateri potuje svetloba in celo prednjo stran. ni bilo rezultata. pomaga če zunanjo plastiko potiskaš noter, in tako dobiš direkten kontak tam kjer se prozorna plastika dotika ena druge in tako omogočiš prenos svetlobe. kako pa to sfiksirat ne vem, jaz sem se navadil na temo.
je pa dejstvo, da je bila pri seatih te generacije armaturka v k....cu. tako slabe armaturke težko dobiš. imam tudi astro in puntota istih let pa je vse ok.
mene poleg lučk jebejo še vibracije..to je šele kažin, da bi najraje armaturko razsul s kladivom.

Ja to imaš še plastično armaturko...
kasneje so začeli delati "gumirane" tako, da je pri meni glede čričkov rešeno...

Osvetlitve se pa res navadiš... ;-)

Lp
MaKo

cop
Nov uporabnik

Napisal/-a cop Sr mar 21, 2007 11:39 am

A bi mi lahko kdo mogoče pomagal še pri 1 zadevi?
Namreč lučka v predalčku za rokavice ni delovala, zato sem jo dal ven, zamenjal žarnico in potem dal nazaj noter.
Nakar sem ugotovil, da lučka skoz gori v predalu ne glede al predal zaprem al ga odprem.
Vse sem razdrl in ugotovil, da je fedrca ki bi naj ta mehanizem vračal nazaj padla ven, prav tako je tudi 1 kos plastike ven padu.
Sedaj me pa zanima če bi mi lahko kdo pokazal svoj mehanizem oziroma lučko tam iz predala ven, da bi lahko svojo nazaj zmontiral, da nebi skoz svetila.
Je pa to lučka iz Seat Ibize letnik 95, lahko pa tudi iz Polota 1 model, ali Seat cordobe.
Spodaj prilagam slike, da vidite kje je problem.
Problem mi predstavlja samo tista fedrca, ker ne vem kam gre, da bi nazaj vrnila tisto plastično palčko.

lp

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

weta
Novinec

Napisal/-a weta Sr mar 21, 2007 12:50 pm

pri mojem avtu imam enako ali pa zelo podobno. lučka ima tudi stikalo s katerim se lučka lahko prižge in ugasne. na vratih predala pa ni stikala, ki bi lučko prižigalo pri odprtju in ugašalo ob zaprtju predala. Lučka sveti ves čas ko so prižgane luči na avtu ali pa celo vedno ko je avto vžgan, točno se ne spomnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov