Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne mar 18, 2007 7:05 pm

Če delaš v nulo potem poravnaš glavo.To res ni tako velik strošek glede na to, da je potem 100%, da zaradi neravnin ne bo kaj kmalu tesnilo spet "prepihalo"
Tudi zobati jermen se v teh slučajih menja, vendar če res ni daleč kar je bil menjan, potem bi vsaj jaz pustil jermen star.Če pa ima za seboj že 30.000+ km, takrat pa je bolje , da se menja še ta.

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Ne mar 18, 2007 7:10 pm

Pri PSA motorjih spusti tesnilo zelo rado,kot sem napisal če je glava ravna je ni potrebno brusit,če pa jo brusiš ponavadi vzameš set tesnil in zamenjaš vsa tesnila teflone in požlajfaš ventile,tko da je glava v kompletu obnovljena.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne mar 18, 2007 9:52 pm

se jo neboš na uč vidu če je ravna :D
če jo pa enkrat na mizo od stroja rukneš pa z merilno urco premeriš je pa vseeno če jo skozi spustiš
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po mar 19, 2007 10:48 am

torej, našel sem enega mehanika v lj, ki bi to naredil za 80€+20€ brušenje glave. torej njegovo delo 100€, material pa kupim sam.
torej, kaj moram kupiti? tesnilo za glavo, filter za olje, olje, antifriz. še kaj?
če je sam to me ne bo prišlo tok drago.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po mar 19, 2007 11:07 am

Tesnilo za glavo in za pokrov ventilov, olja ni treba menjavat, ker olje se ob demontaži glave ne spušča ven razen če ga hočeš zamenjat, hladilno tekočino bo pa potrebno zamenjat, ker se je že zmešala z oljem, najbolše bo če ti še malce ispere hladilnik vode in pa blok preden dolije nov antifriz oz hladilno tekočino. Če se ti še motor ni pregrel, ti ni treba zamenjat teflonov, če pa se že je enkrat pregrel, je pa bolše zamenjat še teflone , ko je že glava demontirana, za vsak slučaj pa laho to narediš preventivno.. ;)
BMW E46

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki Po mar 19, 2007 11:23 am

leocar.
zakaj ne bi menjal olja ob tej priliki? To pa ja ni ne vem kak strosek; poleg tega pa, ce je olje prislo v hladilno, a ni mozno da je tudi obratno?
Lp, Gorki

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po mar 19, 2007 11:26 am

gorki je napisal/-a:leocar.
zakaj ne bi menjal olja ob tej priliki? To pa ja ni ne vem kak strosek; poleg tega pa, ce je olje prislo v hladilno, a ni mozno da je tudi obratno?

Maš prav, tudi to se lahko zgodi, pol pa najbolše da še lepo zamenjaš olje in pa oljni filter :oops:
BMW E46

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Po mar 19, 2007 1:49 pm

olje sem sicer menjal januarja, ampak bo treba še enkrat, ker se je to zgodilo. prekuhan ni bil. usaj kadil se ni iz motorja, drugo jst nevem. motor drugače še vedno lepo lavfa, le da je pač olje med antifrizo

torej: tesnilo za glavo, pokrov za ventile, olje, filter, antifriz

zakaj pa pokrov za ventile? kok to stane, okvirno

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki Po mar 19, 2007 5:12 pm

Leocar je mislil tesnilo pokrova ventilov, kar pa tudi ni potrebno, ce je bilo pred kratkim menjano.
Lp, Gorki

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po mar 19, 2007 5:49 pm

Kaj zdaj drekate? Poseg na glavi zahteva menjavo olja, filtra in vode. To je najmanj, kar zagotovi normalno stanje.

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Po mar 19, 2007 5:57 pm

no stvar je taka. najdu mojstra k bo zrihtu za 100€, zdej pa jst material nabavljam sam. baje je dobr kupt komplet tesnil za zgornji del glave motorja (v IST trgovini stane 66€, pri Šturbeju v mostah 52€, v BTCju v trgovini Seming al neki podobnega stane 38€). odloču sm se za slednjega, upam da je res komplet tesnil za zg. del glave glede na to da je tok cenej. kupu sm tud 2l olja, ker 1,5l mi je ostalo še od prej in filter za olje. sedaj samo poskrbim še za antifriz in to je to. po računici me bo prišlo nekje okoli 170€ vse skup. a bom pocen pršu čez :)
a sm še kej pozabu?

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Po mar 19, 2007 6:26 pm

to je to,sam nevem jst bi na tvojem mestu se teflone zamenjal,ker ponavadi niso dragi.Najcenej so bli pri potokarju.Olje pa OBVEZNO;FIlter,Hladilnik spucat s toplo vodo pri toplem motorju(šlauf notr pa je),s hladno lahk tud sam mora bit motor hladen!

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Po mar 19, 2007 6:53 pm

ma ne, kaki tefloni. pomoje da je to uredu. :)
sem te pohvalu sebastjanu pa je reko, aja sem vem ker je.
mi bo on delu v sredo. v sredo popoldne javim rezultate :)

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Po mar 19, 2007 11:12 pm

ma sj jst vedno kj pocen zrihtam. 8) Če rabte kej barvat sam povejte :lol:
Pa nujno mu reci da naj ti hladilnik opere(šlauf pa gasa)-olje obvezno ven(pust une k neki nakladajo-slušaj ti strokovno mnenje :roll:

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To mar 20, 2007 12:13 am

gorki je napisal/-a:leocar.

... ni prišlo...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden To mar 20, 2007 11:25 am

imilet1 je napisal/-a:ma sj jst vedno kj pocen zrihtam. 8) Če rabte kej barvat sam povejte :lol:
Pa nujno mu reci da naj ti hladilnik opere(šlauf pa gasa)-olje obvezno ven(pust une k neki nakladajo-slušaj ti strokovno mnenje :roll:

rabm tud neki malga barvat, ampak to mi krije zavarovalnice. ti bi pa še to na črno zrihtu a ne :D

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 To mar 20, 2007 11:53 am

ni panike,res za najmanj denarja ti bo kolega naredu-men je omego rihtal in je prakticno đabe naredil.Poklic se bova zmenla..

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Sr mar 21, 2007 10:36 pm

no, danes sem dobil nazaj avto. morm rečt da sm zelo zadovoljen do sedaj. bomo pa videli kako bo dolgoročno. zamenju je tesnilo, sm še staro videli. ustvari je zamenjal cel kup tesnil, karkol je že bilo tm zapakirano. zamenjano olje, oljni filter, antifriz in na mojo zahtevu še naštelu ročno zavoro. vse to in še več za samo 100€. pa še materil me je stal nekje 60€. morm rečt da sm pršu zelo pocen skoz. sm mislu da bo več. :D
kot sem rekel, bomo videl dolgoročno še kako bo. baje da lahko še mal pričakujem olja, ker se vse ne da takoj spucat iz hladilnika. ampak, sam da ne bo več teklo.
je blo pa smešno da mi reče da lahko pridem po avto, pridm do delavnice še neki mal prčka. kao konča, hoče dat avto vn iz garaže in ne vžge. parkrat proba, potem vžge. spet ugasne, spet noče užgat. torej usako 5,6 verglanje užgal. se razpizdi, takoj on ve da je štarter, ga neki podmaže, sestavi nazaj in ko mina spet vžiga. prav da mam srečo da se je to zgodil ko je bil avto še tm. to se mi prej ni nikol zgodil. a je blo to res slučajno, al je on kej imel opravka z štarterjem ko mi je daju glavo dol?
uglavnem, zdej delo kot mina, upam da bo tko tud ostalo :D

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če mar 22, 2007 4:05 pm

me veseli, da si dobro rešil težavo. ;)

zdaj pa srečno naprej. :D
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 So mar 24, 2007 12:51 am

štarter oz.zaganjač nima veze z glavo in cez si prsou res poceni!!!Džabe se mi zdi glede na to kolk sm jst mislu da bo.Po ene 5000km ti predlagam da iz hladilnika spustis vodo vn in speres s slaufom da gre olje ven,lahk pa tud pustis sam bo mal mastno(pa dobr sj antifriz tud ni suh).

PS:Če rabš ličarja povej!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 22 gostov