Nasveti in napotki ter povpraševanja...

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Po feb 12, 2007 11:20 am

Ko veselo in močno premzaš pol pa premze hladiš tako da še bol veselo čofotaš po lužah da se kar para kadi za tabo, se zgodi ena čudna stvar=> diske ti zvije v presto (vsi šlosarji, kovinarji, tehniki in doktorji strojništva to vejo, pa tudi vsi ki kej vejo o avtih). potem pa premzi s hojladri diski. Ni čudn da ti trese!

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po feb 12, 2007 8:35 pm

Kritik je napisal/-a:Imel podoben problem. Menjal sem diske in ploščice leto in pol nazaj (Brembo diski) pa je začelo tresti. Peljem nazaj k mehaniku in mi razloži, da je to od tega, ker ga vozim na kratke razdalje (dom-služba-dom), da naj parkrat močno zabremzam, pa bo. No sem to naredil, in vsakič je manj treslo. Baje moraš bremze skozi po malem terat, da delujejo optimalno. Zdej ne tresejo popolnoma nič.

joj joj....jst bom umrl.

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Po feb 12, 2007 8:37 pm

Kritik je napisal/-a:Imel podoben problem. Menjal sem diske in ploščice leto in pol nazaj (Brembo diski) pa je začelo tresti. Peljem nazaj k mehaniku in mi razloži, da je to od tega, ker ga vozim na kratke razdalje (dom-služba-dom), da naj parkrat močno zabremzam, pa bo. No sem to naredil, in vsakič je manj treslo. Baje moraš bremze skozi po malem terat, da delujejo optimalno. Zdej ne tresejo popolnoma nič.

nč jih ni treba skoz po malem terat....teb se po vsej verjetnosti ploščice še niso lepo ulegle pa ti je mal treslo..... ;)
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

zlicka
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a zlicka To feb 13, 2007 4:09 pm

Ja jas sem pa šou v avtopralnico pa malo pošprical skozi felno pa ni nič več pajtlalo pa lučka tut več ni nikoli posvetla za ABS.
Poskusi mogoče bo pa je samo zasvinjano okoli. :tomidelej:

Uporabniški avatar
nissan4x4
Nov uporabnik

Kraj: sevnica

Napisal/-a nissan4x4 To feb 13, 2007 4:47 pm

pr men pr mojem subaruju pa trese volan; ko se pelm naravnost po ravnin, pri hitrosti cca 100km/h in naprej.Eni mi pravjo, da gume niso scentrirane, sam to ni res-SO scentrirane.Kaj bi lohk blo.? :?

lp

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 To feb 13, 2007 4:57 pm

nissan4x4 je napisal/-a:pr men pr mojem subaruju pa trese volan; ko se pelm naravnost po ravnin, pri hitrosti cca 100km/h in naprej.Eni mi pravjo, da gume niso scentrirane, sam to ni res-SO scentrirane.Kaj bi lohk blo.? :?

lp

men podoben problem...ampak tam pri 110 naprej......

pa so bile nove gume 2X centrirane itd itd...

ampak so bile slabše kvalitete in je to baje bila tovarniška napaka........

Lahko da je kaka maleknost poškodovana od kakega udarca (itak naše slabe ceste)

katere gume pa imaš na avtu? koliko stare?
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
nissan4x4
Nov uporabnik

Napisal/-a nissan4x4 To feb 13, 2007 5:20 pm

gume so:
rotal alpine star m+s (185/65 R14),
stare cca 1.5 leta, drugače profila je tut cca 4-5 mm

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To feb 13, 2007 5:25 pm

Tebi jaz sploh več nea vrjamem ej....za vse trdiš da je uničeno človek...ali želiš samo znamko zaničevat? :roll: :roll: Ti maš z vsem probleme .... to pa več tudi ni najbolj normalno....

Uporabniški avatar
nissan4x4
Nov uporabnik

Napisal/-a nissan4x4 To feb 13, 2007 5:29 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Tebi jaz sploh več nea vrjamem ej....za vse trdiš da je uničeno človek...ali želiš samo znamko zaničevat? :roll: :roll: Ti maš z vsem probleme .... to pa več tudi ni najbolj normalno....

ka ti to men? ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To feb 13, 2007 5:34 pm

ne tebi,onemu ko je avtor te teme... Če pa nea vem kaj ma to neki avto.... ali pa si sproti kr zmišljuje. Če oni bo pol avta prej menjal predn bo s čem zadovoljen :roll: :roll:

Uporabniški avatar
nissan4x4
Nov uporabnik

Napisal/-a nissan4x4 To feb 13, 2007 5:37 pm

ok

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr feb 14, 2007 3:06 pm

Res so vzrok tresenja po navadi diski, ki jih neenakomerno obrabi ali zaradi raznih vzrokov zvije. Včasih povzroča tresenje tudi slab končnik, ki ni trden (vpliv na dinamično centriranje, notranja utež), lahko je tudi slaba manšeta na polosi, ki pri taki hitrosti že šloga, pri meni se je v tej obliki dvakrat pojavilo, ker je surov odlitek pesta zažiral gumo manšete. K sreči se ni nič poškodovalo. Centriranje ne zagotavlja mirne vožnje ampak uravnotežen tek, kljub temu gre lahko guma gor in dol zaradi ovalnosti, slabega naleganja na platišče ali neenakomernega centrifugalnega raztegovanja. V Ljubljani te stvari zares dobro uredi samo en vulkanizer, Pestator v Vižmarjah. Obenem tudi jasno pove, kaj lahko od kompleta gum pričakuješ.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr feb 14, 2007 3:45 pm

@alexmazda: ne vem zakaj je ta komentar sploh potreben.... če čutiš tako potrebo, potem kar... :P

@maccek21: lej zadeva bi se mi zdela smiselna, če bi mi takoj po menjavi treslo. Kot sem napisal, pričelo je tresti dobro leto po menjavi. V tem času sem se malo več vozil (cca 40 km na dan), kasneje samo kratke relacije, cca 3-4 km v eno stran. Dan za dnem.... In od takrat so se pojavile te težave. No, sicer pa sem težavo že rešil, zdej ne trese več.. :D
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

profič
Nov uporabnik

Kraj: Šmarje pri jelšah

Napisal/-a profič Po feb 19, 2007 11:06 pm

zdravo!
verjetno je problem v tem da je pri zamenjavi diskov ostalo nekaj rje na pestu kjer nalega tudi nov disk.rjo je treba dobro očistit s krožno krtačo,ali pa še boljše pesta
na avtu postružit in potem nazaj montirat tvoje nove-že rabljene diske potem pa še z
merilno uro zmerit kako laufajo. Lahk pa sam prpeleš in zravn gledaš. ok
po pameti da ne bo več škode kot koristi
stvar ne moreš popravljat ,če ne veš kako deluje

ouzo
Nov uporabnik

Napisal/-a ouzo Po mar 26, 2007 4:01 pm

hm mudel. sj nimas pojma. sm pelu k mehaniku in je reku d je problem v diskih ker sm jih pregrel. se prav sm mogu res bremzat ko konj. sma jst sam se ne spomnem :P

če pa ti popravlaš totačlko v upanju d jo boš popravu in d bo štimala k urca je pa tvoj problem. jst vem d če bi bla totalka bi se jo e ist dan znebil.

Uporabniški avatar
swift_gti
Nov uporabnik

Kraj: novo mesto

Napisal/-a swift_gti Po mar 26, 2007 4:36 pm

slabi diski p se zto radi pregrevajo :evil: :evil: :evil: bo treba kj blšga kupt d se ne zvijejo tko hitr
swift_GTi

Uporabniški avatar
gagi´d hype
Novinec

Kraj: Od Sevnce čez Ljubljano v Šalovce :D

Napisal/-a gagi´d hype Po mar 26, 2007 4:49 pm

maccek_21 je napisal/-a:
nissan4x4 je napisal/-a:pr men pr mojem subaruju pa trese volan; ko se pelm naravnost po ravnin, pri hitrosti cca 100km/h in naprej.Eni mi pravjo, da gume niso scentrirane, sam to ni res-SO scentrirane.Kaj bi lohk blo.? :?

lp

men podoben problem...ampak tam pri 110 naprej......

pa so bile nove gume 2X centrirane itd itd...

ampak so bile slabše kvalitete in je to baje bila tovarniška napaka........

Lahko da je kaka maleknost poškodovana od kakega udarca (itak naše slabe ceste)

katere gume pa imaš na avtu? koliko stare?

Isti problem... Men je vulkanizer reku da je guma deformirana... in tega se ne da centrirat...

Če veš kera gume je to, pol jo daj zadaj In treslo bo občutno manj, ampak končniki bodo trpeli... To je kao začasna rešitev...
Slika

ouzo
Nov uporabnik

Napisal/-a ouzo Po mar 26, 2007 7:38 pm

ma men se s tem n da ukvarjat. itk mam namen kupt novga audija ker v tega mi je škoda keš vlagat. jst vlagam vrednost pa pada. kr neki. jst bi rt ušmekal avto ne pa d se fukam s temi bedarijami.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov