Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne mar 11, 2007 6:55 pm

Jutri pokliči na ene par servisov, pa vpraši, če ima Felicija res samo 1 hitrost, pa še vprašaj jih, kako bi si naredu na stikalo. Pomoje tako, da spelješ 2 kabla od termostikala v notranjost na stikalce, pač tm pri termostikalu pricini na tista 2 dratka še 2 nova, samo pred tem posegom se posvetuj s servisom, da ne bo slučajno kaj narobe

vw-polo
Nov uporabnik

Napisal/-a vw-polo Če mar 15, 2007 6:41 pm

Zamenjal sem termostat in termo stikalo. sedaj se ventilator prižge na 100 C. Nek mehanik mi je rekel da je verjetno načeta dihtunga na glavi. Kolikšna je možnost za to, v čem lahko nastane težava in kolikna bi bila cena popravila? Hvala za odgovore.
Lp

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če mar 15, 2007 9:28 pm

vw-polo je napisal/-a:Zamenjal sem termostat in termo stikalo. sedaj se ventilator prižge na 100 C. Nek mehanik mi je rekel da je verjetno načeta dihtunga na glavi. Kolikšna je možnost za to, v čem lahko nastane težava in kolikna bi bila cena popravila? Hvala za odgovore.
Lp

jah ce je kej narobe s tesnilom glave pol ti bo lahko uhajala voda v olje ali pa ti bo kompresija nabijala v hladilno tekocino in se ti bodo pojavljali mehurcki in to bo vidno kot da ti voda kuha oz ti jo bo nekje ven metalo (al na ekspanzijski posodi al na cepu na hladilniku).

MEne se neki zanima...kaj ce je termostat odprt a lahko to kej skoduje avtu al ni nic kriticnega oz nevarnega?
LP
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če mar 15, 2007 9:35 pm

Kasneje se segreje avto in v tem času tudi več pokuri bencina, glede drugih slabosti pa ne bi vedel. :roll:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če mar 15, 2007 10:19 pm

Ja pa dalj časa je motor hladen, večje so tud obrabe motorja.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe mar 16, 2007 8:47 am

Motor ni dalj časa hladen, olje se itak segreje na delovno temperaturo in ni problema glede obrabe, problem je tu voda, ker senzorji pač zaznavajo še mrzlo mašino in dajajo več bencina noter.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Pe mar 16, 2007 5:37 pm

Cash je napisal/-a:Motor ni dalj časa hladen, olje se itak segreje na delovno temperaturo in ni problema glede obrabe, problem je tu voda, ker senzorji pač zaznavajo še mrzlo mašino in dajajo več bencina noter.

a zato meni pije vec benza... :(:( danes grem po termostat in ce bo ju3 kej casa ga zamenjam...
se en nasvet rabim...kaj da grem kupit original al da kupim od konkurence? vem primer da je mehanik kupil original za punca termostat in ga je sprobal preden ga je not dal, pa je cez en teden zatajil...posledica....zariban motor in je blo treba motor menjat kej sta se mi zdi 2 cilindra stisnila ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So mar 17, 2007 6:34 pm

no danes sem bil na oplu in mi je reku da je cena termostata 100 eurov :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk in sm uprasal ce se dobi od konkurence in je reku da ne, ker od je termostat v ohisju in pride vse komplet...kukulele ej 100 ojrov za en fucking termostat:(:(
a ima kdo kako boljso idejo??? :(
LP
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So mar 17, 2007 6:44 pm

Dariooo je napisal/-a:no danes sem bil na oplu in mi je reku da je cena termostata 100 eurov :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk in sm uprasal ce se dobi od konkurence in je reku da ne, ker od je termostat v ohisju in pride vse komplet...kukulele ej 100 ojrov za en fucking termostat:(:(
a ima kdo kako boljso idejo??? :(
LP

Meni bi zadnjič skoraj računali toliko za prednje brisalce. :shock: Ker je bil očitno en vajenc tam in je prinesel dve škatli. Je mislil, da je v vsaki posamezno levi in desni. javascript:emoticon(':rofl') Seveda sem takoj odreagiral, da to ni res. Je pa res da so deli pri Oplu dragi. Za brisalce skoraj 50 €. :shock: Seveda so pa to tanovi brez tistega železnega ogrodja, samo guma.
Tako, da me tole nič ne preseneča. Imajo zasoljeno. No vseeno bi jaz kar original kupu.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne mar 18, 2007 1:34 am

Me čaki, 100 €. Dej še mau drugam poglej, al pa še na kak drugi servis kliči, pa tm povprašaj.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Sr mar 28, 2007 5:52 pm

zivjo...no zdaj sm dubu termostat.In firbec sm ga dal v vodo, ker je itaq termostat v ohisju voda tece mimo.zdaj me zanima lai je to normalno da tece voda mimo al ne?
kaj malo lahko tece al po pravilu nebi smelo prav nic it mimo termostata??
LP
Slika

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Sr mar 28, 2007 9:58 pm

nekaj malega vode teče čez tudi pri zaprtem termostatu (če pogledaš, naj bi videl mini luknjico..)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Sr mar 28, 2007 10:07 pm

tony1 je napisal/-a:nekaj malega vode teče čez tudi pri zaprtem termostatu (če pogledaš, naj bi videl mini luknjico..)

ja ja to ze zastopim ampak js sm ga dal pod pipo in jo eno polovico 2/3 odprl in je lepo teklo mimo....ni to ena luknjica da bi malcek kapljalo...
ju3 ga bom vzel vn z ohisja pa preveru ;)
LP
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 22 gostov