Nasveti in napotki ter povpraševanja...

knuspi
Nov uporabnik

Iskrenje okoli svečke??

Napisal/-a knuspi To mar 27, 2007 9:33 pm

Na eni svečki se pojavlja iskrenje (kolobar) na mestu med kovinskim in keramičnim delom.
Svečko sem zamenjal, ampak se stanje ni spremenilo. Če probam s prstom, me nič ne trese. Kaj je vzrok tega??

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Sr mar 28, 2007 3:23 pm

:?: :?: :?: :?: :?:
A avto ti gre po vseh cilindrih?
A se lepo vidi do svečke da ti vidiš da gre ravno med "kovinskim in keramičnem delu".
V bistvu preglej kabel od svečke, če se ne nahaja vlaga tam (to je eden izmed možnih vzrokov). Kakšne kable pa imaš? prvo poskusi zamenjat kable med seboj (PAZI DA NE ZAMEŠAŠ VRSTNEGA REDA VŽIGA) pa boš vido če je problem v kablih ali v čem drugem.

Js sn šparo na kablih pa sem mel pribižno čez 500 km light show pod havbo, kabli so bili zgoreti (oz vodnih je bil pregoret)

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr mar 28, 2007 3:53 pm

če si svečke zamenju :idea: potem je vzrok na kablih,še te zamenjaj :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
HRIBERNIK24
Novinec

Kraj: žerjav

Napisal/-a HRIBERNIK24 Če mar 29, 2007 11:52 am

zamenji kable pa bo šlo
citroen berlingo 2,0 HDI

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če mar 29, 2007 11:58 am

Mene zanima zakaj kabli crknejo ???
A zarad vročine kabli spokajo in nastanejo luknjice, al zadar starosti izolacija spoka, al kaj je to ???

Zanimivo, ko sem sam enkrat gledat to zadevo, da je kabl na oko popolnoma cel in vse ok zgleda. Ampak vseeno iskra preskakuje preko izolacije na maso...

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Če mar 29, 2007 12:26 pm

AM je napisal/-a:Mene zanima zakaj kabli crknejo ???
A zarad vročine kabli spokajo in nastanejo luknjice, al zadar starosti izolacija spoka, al kaj je to ???

Zanimivo, ko sem sam enkrat gledat to zadevo, da je kabl na oko popolnoma cel in vse ok zgleda. Ampak vseeno iskra preskakuje preko izolacije na maso...

Dobro vprasanje zakaj kabli crkavajo?

Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Če mar 29, 2007 2:55 pm

Zaradi podobnega vzroka ko mami, ženi preparijo plastični tegli na balkonu oz okenskih policah.
Toplo - mrzlo izolator začne razpadati + povsej verjetnosti če kakšni oljni hlapi oz kaj podobnega kar povzroča razpad umetne mase.
Električni vodniki se grejejo če niso pravilno dimenzioniranji, probaj na telefonski kabel pognat tamalo brusilko (na svojo varnost) - eh to je preveč hudo. Poglej si kablovje za pomožni zagon, pa primerjaj z vodniki kateri so uporabljeni npr. ostalih električnih aparatih.
Stem da v kablih za zagon motorja teče velika jakost toka (A) , npr v kablu za svečko pa teče velika napetost (V).

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če mar 29, 2007 3:20 pm

Material (izolacija) se pač stara in nima več dobre izolativne sposobnosti.
In kabli za svečke se nič ne grejejo, ker je tok skozi njih zelo majhen.
Napetost pa ne teče ampak je boljš rečeno, da se pojavi, in sicer kot pulz velikost nekaj kV. Zato je žička notri zelo tanka, izolacija je pa debela zaradi visoke napetosti.

lp

Uporabniški avatar
HRIBERNIK24
Novinec

Kraj: žerjav

Napisal/-a HRIBERNIK24 Če mar 29, 2007 5:47 pm

kabli so pa ja potrošen materijal
citroen berlingo 2,0 HDI
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 22 gostov