... Če je enomasni vztrajnik pol se ga - če je površinsko zažgan in popokan pač malo prestruži, da ima nova sklopka boljšo naležno površino čisto malo tako da ga ni potrebno pol balansirat je pa pri tresenju lahko vzrok tudi v nosilcih menjalnika/motorja ne samo v sklopki ... L.p. Madzeeone je napisal/-a:pozdravljeni,
že kar 50k km (<2 leti)imam ta problem in se ga kar bojim lotit... zato sem raje do sedaj odlašal...
audi a3 1.9 tdi 110@140, letnik 2000. problem se pojavi pri speljevanju, ko pretaknem v 2. ali 3. brzino in hkrati malo hitreje spustim sklopko začne zadeva nekako spodrsavati in tresti (predvsem je čutit na menjalniku). Če speljujem oz. spuščam sklopko nekoliko bolj nežno se to ne dogaja.
Ko sem ta problem opisal mehaniku, mi je takoj predstavil možnost, da zamenjam poleg sklopke tudi vztrajnik, strošek pa ni tako majhen. Kolikor vem, je vztrajnik na mojem motorju (AHF) še vedno enomasni in da je majhna možnost okvare...
Kaj mi svetujete?
Mad je napisal/-a:... Če je enomasni vztrajnik pol se ga - če je površinsko zažgan in popokan pač malo prestruži, da ima nova sklopka boljšo naležno površino čisto malo tako da ga ni potrebno pol balansirat je pa pri tresenju lahko vzrok tudi v nosilcih menjalnika/motorja ne samo v sklopki ... L.p. Madzeeone je napisal/-a:pozdravljeni,
že kar 50k km (<2 leti)imam ta problem in se ga kar bojim lotit... zato sem raje do sedaj odlašal...
audi a3 1.9 tdi 110@140, letnik 2000. problem se pojavi pri speljevanju, ko pretaknem v 2. ali 3. brzino in hkrati malo hitreje spustim sklopko začne zadeva nekako spodrsavati in tresti (predvsem je čutit na menjalniku). Če speljujem oz. spuščam sklopko nekoliko bolj nežno se to ne dogaja.
Ko sem ta problem opisal mehaniku, mi je takoj predstavil možnost, da zamenjam poleg sklopke tudi vztrajnik, strošek pa ni tako majhen. Kolikor vem, je vztrajnik na mojem motorju (AHF) še vedno enomasni in da je majhna možnost okvare...
Kaj mi svetujete?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov