Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ClearLook
Nov uporabnik

Volan drsi!

Napisal/-a ClearLook Sr apr 04, 2007 7:58 am

Hey-ya!

Imam en problemček, ki zna biti zelo neljub v določenih situacijah. :shock:

Namreč, kupil sem rabljen volan od VW Golf GTI (trikraki) in ga zamenjal s svojim 4-krakim. Ta volan je sicer zelo dobro ohranjen, nepreparel, niti ni zvit ipd...

Ker je bil rahlo umazan, sem ga očistil z osvežilnimi robčki, nato pa še pošprical z MaxiBilom....ja, res smešno :oops: :P :x

Volan zelo drsi in se zelo mučim pri vožnji - kakšen nasvet, kako to drsečo snov spraviti iz volana? Poskusil sem že z vročo vodo in viledo, vendar ni bilo uspeha :cry:
Ne vem pa točno, ali je volan že v osnovi (ko sem ga kupil) bil takšen in nisem dajal pozornosti na to - ali je možno, da se volanska guma tako obrabi, da začne drseti?
Ali mogoče obstaja kakšna pasta ali kakšna druga snov za premaz volana?

Hvala za vse odgovore!

Lp,
CL

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr apr 04, 2007 8:05 am

ja pa kaj ga serješ z maxibrilom!

zakaj nisi kar podmazal z motronim olje...bi še bolj drselo!

vzemi v roke krpico, namoči jo, ter gor špricni malo tekočega mila...premučkaj krpico ter pošteno zrbiši volan. Potem pojdi čez še z eno krpico ki je zgoj mokra in za finale obriši še na suho.

pa bo mir.

maxibril pa vrzi v smeti! Kupi si zadevo za armaturo (npr. armoral)...na ročno šprico....vzameš malo krpico, zmočiš z vodo in ožameš, potem pa napricaš parkrat gor armoral...ter krpico premučkaš (da je enkaomerno pomešana voda in armoral)...nato pa prebrišeš armaturo. Za vogale, kote etc si kupi navaden čopič (skoči v Merkur, vzemi širino 50 mm pa bo mir..z njim gre ves prah ven).

Maxibril ni dober ker ga naprejaš tudi na kontakte...in selj kot prej bodo ti kontakti postali slabi in določene zadeve več ne bojo delale...potem boš pa tule spraševal kaj bi lahko bilo narobe. Pa še po njemu se armatura tako ceneno sveti...meni gre kar na bruhanje ko vidim zmazek.

LP

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Sr apr 04, 2007 8:08 am

Kup meglijo.
Našprici in takoj vornk obriš pa pazi ne armaturko.
Pomaga 100%

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr apr 04, 2007 8:14 am

Uh, to sem tudi jaz enkrat naredu- v roke cunjo pa jaz sem s čistilom za steklo pošprical cunjo, zdrgnil, potem še samo s kropo z vodo + suho in je kot mora bit ;)

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Sr apr 04, 2007 8:43 am

MaxiBrill še ni, in ne bo, videl mojega avta, ljudje a ne opazte kako vam u bistvu ta zadeva zapaca avto, čez nekej časa je u avtu samo še več prahu kateri gre še težje dol, že ko sm kupoval avto nism nikol kupu tistga kjer sm vidu da se je u notranjosti uporabljal MaxiBrill

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr apr 04, 2007 10:53 am

A je ta MaxiBrill tisto kot bi s špehom armaturo namazal. ArmorAll ima enako snov samo da je mat izgled. Dol gre z odstranjevalcem loščil za tla (Spar, Mercator), ker je to pač vosek. Namažeš, počakaš, obrišeš in ga nikoli več ne serješ.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr apr 04, 2007 10:55 am

Pomoje bi pomagalo kakšno čistilo za razmaščevanje. tega je dost .... Mal poglej tam kjer imate kakšna kuhinjska čistila pa to, pa boš ziher kaj najdu
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: xxl in 10 gostov