Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Alix
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

***Prosim za pomoč***

Napisal/-a Alix Če apr 12, 2007 11:03 am

Spoštovani!
Sem nov gor in bi rabu par strokovnih nasvetov od članov foruma...Prvi problem mi je ta da mi menjalnik zelo slabo dela (včasih na avtocesto noče prešaltat iz 4 v 5)...Sumim da je olje v menjalni škatli (ne vem strokovnega izraza) vendar nič ne vem o tem...Vozilo je Hyundai Sonata 1.8GLS letnik 1997...Če kdo ve kako preverim olje v menjalniku bi mi zelo pomagal...Drugi problem pa je vgradnja avtoalarma...
Prosim vse dobre ljudi če si lahko vzamejo čas in mi razložijo kako da vgradim avtoalarm saj mnogi avtoelektričarji nočejo vgradit če ga ne kupiš pri njih...imam namreč Avtoalarm GIORDON G686TK...Dobil sem shemo vendar je glupo narejena tako da nimam občutka sploh kako naj porihtam i priklopim...Zaenkrat se zahvaljujem vsem ki se boste odzvali na tale post...Lep Pozdrav!
>>>Alix<<<

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če apr 12, 2007 11:15 am

Če manjka olja v menjalniku se to jasno sliši kot neznosni ropot. Preventivno na hitrem servisu zamenjaj olje, kar je poceni. Običajno je prvi ukrep pri tršem menjavnaju pregled vzvodov prenosa ročice in mazanje krogličnih spojev. Obenem pregledaš stanje silent blokov, nosilcev motorja in menjalnika. Šele nato razmišljaj o odpiranju menjalnika.
Glede na to, da je montiran sodoben Meta alarm pri električarju 170€ je najboljša ta varianta. Sigurno ti kje kdo tudi montira alarm, ki ga ti želiš. Se pa bo zapletlo pri izdelavi nadomestnega daljinca in pri preprogramiranju itd., ker tisti, ki vgrajujeo alarme imajo polni suport dobaviteljev.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če apr 12, 2007 12:18 pm

joztom je napisal/-a:Če manjka olja v menjalniku se to jasno sliši kot neznosni ropot. Preventivno na hitrem servisu zamenjaj olje, kar je poceni. Običajno je prvi ukrep pri tršem menjavnaju pregled vzvodov prenosa ročice in mazanje krogličnih spojev. Obenem pregledaš stanje silent blokov, nosilcev motorja in menjalnika. Šele nato razmišljaj o odpiranju menjalnika.
Glede na to, da je montiran sodoben Meta alarm pri električarju 170€ je najboljša ta varianta. Sigurno ti kje kdo tudi montira alarm, ki ga ti želiš. Se pa bo zapletlo pri izdelavi nadomestnega daljinca in pri preprogramiranju itd., ker tisti, ki vgrajujeo alarme imajo polni suport dobaviteljev.

lepo je tole razloženo,tako da moje mnenje ni potrebno :D
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Če apr 12, 2007 1:43 pm

tudi jaz svetujem da najprej zamenjaš olje v menjalniku (in ne v motorju!) - ni nek hud denar, pa takoj je opravljeno.

potem boš pa videl in vedel ali je bil to vzrok (včasih je res)...v kolikor se težava ponovi oz. ostaja..botreba skočit do mehanika.

glede alarma pa boš moral vprašat kakega električarja fušarja...ki ti ga bo za male pare vrgel noter (mičken se je dobr spoznat na elektriko d n i potem kaj narobe)

Alix
Nov uporabnik

Napisal/-a Alix Če apr 12, 2007 4:21 pm

Najlepsa hvala fantje za odyiv...res ste carji...Ma zdele kogarkoli poklicem za servis pravjo da imajo guzvo...A kar se tice alarma drugace sem elektrotehnik vendar sem dobil ena neumna navodila za montazo in se sam se ne znajdem gor...Tako da ce kdo ve kako bi mi lahko pomagal oyiroma je imal tak alarm bi mi resil zivljenje...Namrec danes sem celo kartico zapravu samo zato da sem okoli klicu monterje alarmov pa vsi samo reklamirajo svoje alarme OD300/400eur&500eur a drugih pa nocejo montirati zaradi enih certifikatov...Tako da bi bil hvalezen iz srca za vsekakrsno pomoc...Lep Pozdrav!
>>>Alix<<<

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če apr 12, 2007 4:45 pm

To kar imaš ti, je verjetno ceneni alarm za okoli 60€. Poskusi ga raje sam montirati ali si privošči kaj resnega. Zlato pravilo pri montaži alarma je, da se pozanimaš, kako ga v težavah sam odblokiraš in si to zapišeš. Ker je dostikrat redosled pritiskanja in štetja, v glavnem zapleteno. Učinkovitejše so elektronske blokade brez daljincev, ki jih tudi s skenerji ne prelisičiš. Zakaj certifikati? Zavarovalnice priznajo popust pri kasko na certificirano robo in montažo. Menda so zdaj prepovedani senzorji udarcev, ker v vetru in nevihtah vznemirjajo stanovalce s samoprožitvijo, dovoljeni so le senzorji nagiba in ultrazvočni detektorji. Nisem pa prepričan v to.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], mnmn in 8 gostov