Nasveti in napotki ter povpraševanja...

cop
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Centralno zaklepanje ne dela

Napisal/-a cop Če apr 12, 2007 7:04 pm

Živjo!

Imamo eno težavo s centralnim zaklepanjem na Seat Ibizi 1.4 GLX letnik 1995.
Namreč avto enkrat zaklepa drugič ne zaklepa z daljincem.Misli sem da so baterije v daljincu slabe in sem jih zamenjal ampak sedaj je še slabše.
Avto včasih na daljinca lahko odklenemo drugič pa ne, zato je potrebno odleniti spomočjo ključa, vendar se v tem primeru samo voznikova vrata odklenejo, druga so zaklenjena.

Je pa zanimivo, da se v prtljažniku, kjer je tank za gorivo sliši da motorček dela.Ko avto zaklenemo spomočjo ključa se včasih tudi zaklenejo vsa vrata razen tanka za gorivo ki ostane odprt.

Zanima me, ali ima kaj v zvezi vratca za gorivo, ki se nezaklenejo s tem, da centralno ne deluje kot mora?

Če mi lahko kdo pomaga bi prosil za pomoč.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če apr 12, 2007 7:41 pm

Motorček zapiranja tanka je na izpostavljenem mestu in rad nagaja. Snameš in ga zmehčaš z oljem za šivalni stroj. Kar se tiče zaklepanja je treba preveriti kontakte varovalke in jih očistiti s sedeži vred. Nato poglej daljinec in si ga oglej z lupo da ni kje mrzli lot. Potem naj ti nekdo z Wellerjem s tanko špico polota razmajane elmente in spet bo en čas delalo. Mogoče preglej dovodne kontakte na centralo za zaklepanje.
Zadnjič spremenil joztom, dne Če apr 12, 2007 7:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če apr 12, 2007 7:41 pm

glede nato da imaš avto star 12.let je možno ,da je katera stvar šla rakom žvižgat (motorček,relejček,cevka...) ali nima ta ključavnice z nekimi cevkami za zrak ,kaj pa če so te zabasane :idea: popravite me ,če grešim :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Če apr 12, 2007 8:27 pm

odklopi cev iz meha ki zapira tank in jo zamaši.
potem preizkusi kako deluje.
počena je membrana na mehu in ti uhaja pritisk oziroma podtlak
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe apr 13, 2007 6:59 am

Audi je bil sigurno na zrak, za Seat pa ne vem.

cop
Nov uporabnik

Napisal/-a cop Pe apr 13, 2007 7:42 pm

Zanimivo je to, da žena ko gre zjutraj v službo avtomobila ne more odklenit spomočjo daljinca ker ji ga ne odpre.Ugasne se samo alarm vsa vrata so zaprta.
Avto mora odpreti s ključem in to se samo odprejo voznikova vrata.
Ko pa se vrača domov ob 17 uri pa avto lahko odpre z daljincem ker se vsa vrata odprejo? :roll:
Je pa rekla pa tudi sam sem slišal, da se poleg tanka za gorivo sliši ropotanje nekega motorčka ene 15 sekund nato utihne, vrat tanka za gorivo pa ostanejo odprta.

cop
Nov uporabnik

Napisal/-a cop Ne apr 22, 2007 4:31 pm

No prosim za pomoč če bi kdo znal pomagat.
Prilagam sliko motorčka ki fila centralno.Ko auto zaklenem motorček dela in brni, vendar se novena vrata ne zaprejo.Motorček sem dal ven iz zadnjega desnega dela vozila tam pri tanku ven.
Kaj bi lahko bilo narobe, da se nobena vrata več ne odlkepajo niti zaklepajo na daljinca,zakleniti se nočejo niti spomočjo ključavnice na vratih.
Slika
Slika

Ali je možno, da je nekje cevka ko ste rekli odklopljena ali počena itd....da potem zrak uhaja ven.
Na kakšen način pa bi odkril kje bi naj bila ta cevka odklopljena?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 6 gostov