Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jure5j
Novinec

Slabo vžiga

Napisal/-a jure5j Pe maj 18, 2007 12:55 pm

Imam škodo octavio letnik 99 1.9 TDI.Ko je motor hladen mi avto kresne ko mina ko pa je mašina na delovni temperaturi pa rabim verglat skoraj 3 sekunde da avto užge.Tip motorja je AGR.Na servisu so mi rekli da je to tovarniška napaka teh vrst motorjev.Težavo smo poskušali rešiti tako da sem na en kabel ki pride na tipalo za temperaturo vode priklopil upor.Zadeva je bila taka da mi je avto tako štartal da je hotelo vse zlomiti in se je prav slišalo še zobnik na štarterju.(ta upor so mi dali na pooblaščenem servisu).Prosim za še kakšno drugo mnenje ali nasvet :oops:

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie Pe maj 18, 2007 9:28 pm

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe maj 18, 2007 10:00 pm

P.S. Off topic: ;) sam tole mimgrede za tale popravil ti računajo 125€ ja madona a mi serjemo denar al kaj in to za pol ure to je če mal preračunamo 3 dni moraš delat za ena kur*evo napako na motorju.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe maj 18, 2007 11:44 pm

tisto o optimizaciji motorja da ne rabi LMM-ja je dobro :-D

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne maj 20, 2007 2:50 am

Ja ti TDI-ji so imeli te probleme s toplim motorjem in vžigom. Jaz ko sem pelal čipat avto, mi je to z vžigom porihtal zastonj zraven, pa za 50 EUR porihtal LMM, da ga nerabim menjavat, ker je bil itak na kraju že. :lol:

@Sonček, ne sekiraj se ti za to, na Golfu 2 dizlu ne rabiš tega delat :twisted: :-P :vc
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a Skeleton Ne maj 20, 2007 8:24 am

Tud jz mam na Golfu IV 1.9 TDI, letnik 99 iste probleme, ko je hladn pali takoj, ko je vroč je pa treba kr ene 3 sekunde držat ja!

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne maj 20, 2007 8:28 am

sonček je napisal/-a:P.S. Off topic: ;) sam tole mimgrede za tale popravil ti računajo 125€ ja madona a mi serjemo denar al kaj in to za pol ure to je če mal preračunamo 3 dni moraš delat za ena kur*evo napako na motorju.

Če si tega ne moreš privoščiti si potem pač kupiš sebi primeren avto....lahko pa si tudi brez njega :lol:

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne maj 20, 2007 8:44 am

jaz bi pa reku ,da je še bolje ,da si kupiš avto,ki nima takih sranj. mislim da tega ni treba plačati. če bi bila firma prava ,bi tovarniške napake odpravla še tudi izven garancije. ko se vidi 100 procent da je kriva njihova šlamparija.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne maj 20, 2007 9:17 am

trafo66 je napisal/-a:jaz bi pa reku ,da je še bolje ,da si kupiš avto,ki nima takih sranj. mislim da tega ni treba plačati. če bi bila firma prava ,bi tovarniške napake odpravla še tudi izven garancije. ko se vidi 100 procent da je kriva njihova šlamparija.

ali pa ugotovila izvor napake in potem na vlko po radijih ali po TVjih povedali...kakorkoli naj se tti lastniki avtov v avtohiši zglasijo in zastonj popravijo.ti si kupil en avto, dal veliko € in zdj morš pa že nov avto po servisih vozit.Vem da za našga polota so ugotovili neko serijsko napako(glede pumpe za benz-tk nekod).dobili pismo naj se zglasimo pri avtohiši in so zastojn zrihtali kar more bit tako in je prav da je tako :evil: .

Dr.servis
Nov uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a Dr.servis Ne maj 20, 2007 1:31 pm

Tisti upor,katerrega so ti nalotali na POOBLAŠČENEM SERVISU je čista šlamparija!Potrebno je menjati indikator temperature motorja!
Po tem kako so ti popravili avto so bol podobni kakšnemu vaškemu mehaniku pod kozolcem!
Nemogoče naredim takoj, na čudeže je treba malo počakat, po potrebi tudi čaram.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist in 11 gostov