Danes sem opazil, da mi pri omenjenem avtu (15.000 prevoženih kilometrov) začne nekaj piskati pri hitrosti okoli 160km/h. Sicer začne piskati že prej, nekje pri 120km/h, ampak je takrat zvok precej tih. Postopoma pa piska vedno več, pri 160km/h je najglasnejše, precej moteče. Ko pa to hitrost prekoračim, piska zelo zelo malo, skoraj nič.
Pri nizkih hitrostih ne piska, ali pa jaz ne slišim. Zadeva, kot sem opazu, ni povezana z obrati. Če avto ni v brzini in je na mestu,pri dodajanju gasa ne piska.
Sigurno pa ni kriv veter oziroma ležaji/kolesa, saj se to piskanje sliši le, če pritisnem gas. Če gas spustim, piskanje neha in se pojavi takoj, ko gas spet stisnem. Bolj kot je gas pritisnjen, več piska. Naj ponovim, da se to sliši le pri 120km/h in več. Tako da nimam pojma kaj bi blo. Aja sliši pa se nekje v okolici motorja/prednjega dela.
Turbino bi jst izključu iz liste krivcev, ker bi se jo moglo slišat pri vseh hitrostih in od nekje 2k obratov naprej, vsaj po moje. Pa tudi avto je skoraj nov.
Hvala!