Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samponcek
Nov uporabnik

avto vleče v levo

Napisal/-a Samponcek Če jun 14, 2007 10:14 pm

pozimi ko je bilo malo snega me je v krožnem zaneslo in sem z desno sprednjo gumo zadel ob robnik, ratkapa je padla dol, od takrat naprej avto vleče v levo, gumo sem zamenjal z rezervno pa še vedno vleče v levo. Ko se vozim in spustim naravnost se volan malo premakne v levo in avto tud zavije. Bi mogoče kdo vedel kaj bi lahko bilo narobe, roke,...ali karkoli drugega, zanima me tudi približen strošek popravila, če kdo ve, hvala in lp

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Tiicoo Če jun 14, 2007 10:17 pm

stari nimam pojma samo ti vseeno pišem ... lahko bi bla roka al pa kaj podobnega ja .. če maš kakega poznanega da ma kako delavnico pa da pogledata oz tk lahko samo doma ga mavo gr dvigneš pa pogledaš spot če maš kaj krivo al pa podobnega ...
Slika

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Če jun 14, 2007 10:27 pm

Optika...opravi to

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jun 14, 2007 11:03 pm

Z malo sreče, si avto samo narahlo poškodoval in bo optika tole odpravila. Glede na to da je od srečanja z robnikom že pol leta, ti morda avto neenakomerno obrablja gume?

Popravi tole čimprej. Saj je optika precej poceni v primerjavi s kompletom gum.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe jun 15, 2007 4:19 pm

lahko da je kej zvito(roka,drog končnika,amortizer)al pa je kaj dobilo luft tko da pregledat podvozje,po potrebi kaj zamenjat pol pa optika pa bo v redu

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jun 15, 2007 4:49 pm

In pol leta tega nisi opazil ozr. si ignoriral... :roll:
Optika je za narest, že če čez udarno jamo zapelješ, kaj šele, da zajahaš robnik.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Samponcek
Nov uporabnik

Napisal/-a Samponcek Pe jun 15, 2007 8:05 pm

hm...sedaj nevem kaj naj naredim najprej, prvo optika, ali najprej avto pregledat in nato optika, mogoče kdo približno ve kakšen bo strošek, hvala in lp

DragonXP
Nov uporabnik

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a DragonXP Pe jun 15, 2007 11:35 pm

Dej optika je 5.000 bivsih sit... danasnjih € okoli 20..... tako da ni tak strosek pa optiko mu nrdi k mu ne bo prow nec skodlo.... ko ti pa vulkanizer dela optiko prasiga ce so roke videt cele... glih k je avto vzdignjen

Srecno voznjo !
The Dark Emperor

Samponcek
Nov uporabnik

Napisal/-a Samponcek So jun 16, 2007 1:24 am

bom šel naredit optiko, ali mogoče kdo ve kje se da naredit dobro optiko v Ljubljani, hvala za pomoč in lp

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 So jun 16, 2007 9:20 am

DragonXP je napisal/-a:Dej optika je 5.000 bivsih sit... danasnjih € okoli 20..... tako da ni tak strosek pa optiko mu nrdi k mu ne bo prow nec skodlo.... ko ti pa vulkanizer dela optiko prasiga ce so roke videt cele... glih k je avto vzdignjen

Srecno voznjo !

pa še mesec dni garancije ti morejo dat,tak da če greš prvo na optiko,pa pol popraviš še ti optiko naredijo v enem mesecu zastonj,na istem avtu.
ne vem kak je pri vas pri nas je mesec dni garancije

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So jun 16, 2007 11:06 pm

Optika nič ne popravi. Dvigni avto na dvigalo in si ga pošteno oglej. Mogoče premeriš obe diagonali in ti bo takoj jasno. Če je šla vilica, je še najmanj težav, najdeš rabljeno ali novo, ene 80€. Če je kaj večjega, mora itak klepar raztegniti. Nato optika in vse kote na mero, večina avtov itak samo stekanje premika ali pa volan poravna, ker mu računalnik pove kje je sredina in os avta.

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 So jun 16, 2007 11:46 pm

Jaz sem se enkrat na polno zapeljal na velik robnik ko je en butl potegno na moj pas pa mi je radkapo dol odneslo je nisem sploh iskal pa se felno zelo zvilo!nic pa ni blo narobe o rokami pa ne vem se kaj!Na optiko idi pa bo vse vredu!ce bi pa rad mel neke nizke stroske pol pa bolse da nikamor ne hodis ce ze pol leta nisi!optika je minimalen strosek!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov