Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne jun 17, 2007 9:56 pm

Amper(e) je enota, oznaka je I :)
Enota kapacitivnosti (Q) je Farad (F)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jun 17, 2007 10:29 pm

Da ne bo nepotrebnih nesporazumov - gre za kratkostični tok, misli sem, da se temu reče tudi kapacitivnost akumulatorja, a se morda motim. Tu me popravite, če je potrebno. A je pa kot Amper, ker tako označujejo firme akumulatorjev to zmožnost kratkostičnega toka (poleg kapacitete/količine v Ah - amperskih urah). Če koristi mala primerjava - oznaka na aku - za Ah je primerljiva s tem, koliko dela aku lahko opravi, za A pa s tem, koliko lahko opravi naenkrat (kakšno moč ima) - se pa v tem primeru večjega toka seveda prej izprazne.

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Po jun 18, 2007 11:25 am

Po izobrazbi sem uni. fizik in opažam, da se povsod uporabljajo napačne besede za označevanje karakteristik raznih izdelkov. Ponavadi se poskušam tudi sam izražati tako kot preostala raja, sicer me ne bi razumeli. Vesel pa sem, ko vidim kako nisem edini, ki mu gredo v nos napačne rabe fizikalnih terminov.

Akumulator sem menjal. Sedaj dela sens probleme. Vendar sem ga moral peljati z ugasnjenimi lučmi, ker mi je drugače takoj crknil. K sreči alternator lepo dela. Slava Hyundaju.

PS: Sem vprašal na servisu (Brnčičeva 45, LJ) kakšen Aku. mi priporočajo. Reklo so:
1."Ne vem, dajte takšnega, ki bo noter pasu"
2. "Mi ne prodjamo akumulatorjev, so predragi" :shock: :shock: :shock: :shock:
Še en dokaz, da so zanič servis. Res pa je, da znajo lepo računati.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 18, 2007 11:54 am

paskvale je napisal/-a:Po izobrazbi sem uni. fizik in opažam, da se povsod uporabljajo napačne besede za označevanje karakteristik raznih izdelkov.

Se opravičujem za napaćno rabo - vseskozi sem govoril skozi kontekst nakupa različnih aku in kako se te razlike kažejo pri zaganjanju, zato sem uporabljal Ah in A, ker se pač prodajajo s takimi oznakami enot, čeprav A morda ni ustrezna. Ali pa kapacitivnost akumulatorja ni OK termin? Kako torej?

Servis pa, kakor za koga. Za lastnika je očitno zelo dober :P

Veselo vozi
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov