Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Muflon
Nov uporabnik

Napisal/-a Muflon Če jun 28, 2007 9:58 am

RedBull™ je napisal/-a:jst bi tud rabu kakšnega krokodila (sam ne tiste obične variante k je v vsaki štacuni dobiš) k so res za bolj porekdo uporabo...

krokodila dobiš v vsakem bolje založenem zoo centru. kaj pa bi rad, če ne obične variante? rabiš aligatorja?

Muflon
Nov uporabnik

Napisal/-a Muflon Če jun 28, 2007 10:01 am

PiLLLe je napisal/-a:V btcju mas stacuno gama center tam bos dobil zlo dobro krokodilko za 20k in sicer 2 tonsko.

ja, ja, to je sicer res, samo krokodilka leže j***a in so potem s tem sami stroški

Fast66
Nov uporabnik

Napisal/-a Fast66 Če jun 28, 2007 2:37 pm

Lej krokodilka ne dviguje navpično gor ampak po diagonali. In če hočeš ti cel avto dvignit pa dat na 4 klocne potem imaš resne probleme če to delaš na zemlji - ne na asfaltu al pa betonu.

Ali pa jaz kaj delam narobe?

Lej, dvignem en konec, podstavim en klocen, ok. Dvignem naslednji od 4 koncev in že škripa pa krivi spodnji rob za katerega dvigam. Ker krokodilka se more naprej pa nazaj premikat če hočeš da dvigne navpično. To pa pri pogreznjeni v zemljo al pa makedam NE GRE.

Al se spet kej motim?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe jun 29, 2007 7:14 am

No zakaj bi na zemlji avto na kloce dajal ne vem, Vsekakor je najboljša dvigalka krokodil, pametno je v dvigovalno krono nalepiti puck za hokej, kar zmanjša poškodbe naležnih ploskev. S krokodilom si lahko privoščiš dvigovnje s podiranjem sprednjega ali zadnjega mosta ali roke, z navadno dvigalko pa le zvijaš že tako švoh prage.

Fast66
Nov uporabnik

Napisal/-a Fast66 Pe jun 29, 2007 2:40 pm

Jaz lahko šraufam avto samo na vikendu. Tam imam samo zemljo, oz. travo po tleh. No, zdaj veš zakaj bi to delal na zemlji.

Lahko bi edino dal tlakovat tla ali pa položil veliko plohov po tleh pa gor zapeljal. Kje pa dvigaš s krokodilom? Za kateri del dvigaš?

Baje da se za roke pa podvozje ne sme dvigat, meni piše v priročniku da lahko samo za sprednje in zadnje obrobe, čeprav se tut men ne zdijo glih močne. Kje se da še dvigovat?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe jun 29, 2007 2:58 pm

Jaz vedno dvigam pod zadnjim stranskim vijakom okvirja nosilca motorja, kjer je privit na karoserijo, zadaj tudi kjer je prema privita na karoserijo. Nikoli pa ne na prag, ker je pretežek avto. Nekatere avte je nemogoče dvigniti, primer je Audi A6 caravan S-line s plastičnimi pragi, kjer je treba to najprej odviti. Če ti višina dovoli, daj pod krokodila hrastov ploh, da se lahko vozi naprej nazaj, to je itak le par cm.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 10 gostov