Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če jul 12, 2007 10:50 am

@essem: Aha, vidim kaj te je zmotilo... malo nerodno sem vse skupaj napisal...seveda ne vozim non stop z temi obrati... odvisno od situacije... na AC ga vrtim v peti tam med 3200 do 3500, po mestu počasno speljevanje, počasno pospeševanje, max do 3000 obratov, nato se šalta...

Zgornje informacije sem podal na podlagi najmanjše porabe na relaciji, ki je ponavadi pri meni res samo AC.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če jul 12, 2007 11:13 am

zaj**** je napisal/-a: Energetik ne klobasaj take neumnosti, ker je poraba DEFINITIVNO NAJMANJŠA z majnim gasom , ne pa z polnim ali polovičnim gasom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To so definitivno same bedarije , in neumna zavajanja , 100% preverjeno!, in vi in vaše lopute , !, velik gasa je velik gasa in velik benzina in konc o tem !

Peberi si un članek od MacTrona, pa malo člankov na netu.
In zakaj imam potem jaz malce manjšo porabo kot sem jo imel prej, preden sem vozil na tak način? A misliš da ti kar mašino zalije bencin, ko pritisneš na gas? Saj je napisal joztom, da da samo malce bogatejšo mešanico, ki jo potem uravna lambda. Bencin se vedno vbrizga glede na pretok zraka skozi mašino in ne glede na loputo - glede na loputo samo bogatejša mešanica, ne pa celotna količina benza.

Ja, se strinjam z esemom, ko je avto visoko obremenjen, takrat je najbolj optimalno pri max navoru. Drugače pa čim nižji smiselni, torej odvisno od avta.

Lp

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Če jul 12, 2007 1:24 pm

malo gasa =)malo dovedenega goriva , velik gasa=)veliko dovedenega goriva
majhni vrtljaji motorja=) majhen gas, veliki vrtljaji motorja=)velik gas!
Osnovno in Zlato pravilo!
!Zgledujte se po avtomatikih=)kaj mislite kaj bo če pri nizkih obratih pohodiš gas do daske :shock: :?: Lepo prosim, malce osnovne logike in pameti :!:

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če jul 12, 2007 1:44 pm

Eni pa res mlatite prazno slamo :roll:

O sparovsni voznji je bilo na forumu ze veliko povedanega, tudi sam sem kaj dodal. Uporabite iskalnik ;)
Slika

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Sr jul 25, 2007 12:18 pm

pač tko je jst sem tudi imel včasih yugota in mi je pil 18l,na sto zdj mam 350ps pa 6.prestava 90-100km/h mi trenutna porabo kaže 8l tko je pač nimaš kaj ......
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr jul 25, 2007 12:22 pm

bigturbo je napisal/-a:pač tko je jst sem tudi imel včasih yugota in mi je pil 18l,na sto zdj mam 350ps pa 6.prestava 90-100km/h mi trenutna porabo kaže 8l tko je pač nimaš kaj ......

ja pod štant gasom.

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Če jul 26, 2007 10:51 am

S|icKeR je napisal/-a:
bigturbo je napisal/-a:pač tko je jst sem tudi imel včasih yugota in mi je pil 18l,na sto zdj mam 350ps pa 6.prestava 90-100km/h mi trenutna porabo kaže 8l tko je pač nimaš kaj ......

ja pod štant gasom.

dober preber post pa mau pomisli kaj pišeš......a se ti z svojim avtom peleš 100 pod štant gasom? :bonk
biturbo SKN Project CT3 50
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 15 gostov