Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Malce razrezana guma

Napisal/-a Dejch Ne jul 29, 2007 3:22 pm

Mal cudno vprašanje imam, upam da bo kdo lahk povedu kaj in kako s tem. Ucer sm mal hitrej su v ovinke in sm oplazil robnik. S tem mi je ob strani spredno desno gumo mal razrezal. Zareza je dolga cca 5 cm in je razrezan sam zunanji del gume, tisti del za napihnt in vse ostalo je celo. Feltne in vse so cele (ena mala crna praskica, ki je prakticno nevidna). Mel sm sreco in ucno uro, kako ne vozt!

V glavnem, zanima me, ce je to kaj nevarno za voznjo. Mi lahko ta zareza povzroci, da gumo raznese, pri dalsi voznji, ko je obremenitev vecja? Zanima me sam zato, ker bom staršem posodil avto, da gresta na potovanje in pac nebi rad, da je zadeva lahko nevarna. Nekako se mi zdi, ker je tako mala zareza, da ne more bit nič, ampak ce ima kdo kakšne izkusnje bi bil zelo hvalezen za bol natancne informacije. Profila je tko bol mal in sem jih mislil ob koncu te sezone zamenjat. Trenutno sm pa za pocitnice vse zapravil in zato ce res ni nevarno, bi s tem malce pocakal.

Lahko zadevo tudi poslikam, ce bo komu dal vec informacij. Se 1x hvala.

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Ne jul 29, 2007 3:39 pm

Najboljše informacije boš dobil če se zapelješ do kakega vulkanizerja, pa naj ti stvar pregleda. ;)
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jul 29, 2007 3:41 pm

Boh in podobni jih imajo rabljene poklič jih za tvoj model in mere pa celo zamenjaj.
Vedno moraš tako vozit , da nimaš potem stroškov popravila saj vem sedaj sem pameten samo je res tako ;)

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Ne jul 29, 2007 3:43 pm

Žio, kot prvo naj ti povem da izkušenj s tem nimam, sem pa enkrat gledu na DSF-u kako so enga audija a3 z nizko presečnimi gumami ene parkrat ob robnik ruknl (tko kukr se ti dogaja pri bočnem parkiranju - tu so hitrosti nižje kot v tvojem primeru), pol so pa z ultrazvokom pregledal debelino pnevmatike. Rezultati so bli pa presenetljivi, vsaj zame, in so na enem mestu našli dokaj kritično "obrabo", ki bi lahko pri višjih hitrostih privedla do vibracij, v skrajnem primeru celo do tega da bi guma počila.

Na tvojem mestu bi bil kr v dilemi, in bi na koncu (zaradi varnosti) raje gumo/e zamenjal.
LP

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne jul 29, 2007 3:57 pm

Ja pomoje jih bo treba kr menjat... Drgac pa ne skrbet, sm se kr dobr nauču kako ne vozt, pa ce je to se na vsake 100 let. Stroski so pizdarija.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov