Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Šibedah šumi

Napisal/-a firebird Pe jul 27, 2007 8:40 am

Torej pri mojem Clarusu sem opazil,da je začel šibedah(original) pri večjih hitrostih zelo šumeti. Na zadnjem delu je pod višino strehe ugreznjen nekako za 1 cm. Ali se da to poštimati s kakšnimi vijaki ali naj ga enostavno s čim podložim?
Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Šibedah šumi

Napisal/-a MacTron Ne jul 29, 2007 1:22 pm

firebird je napisal/-a:Torej pri mojem Clarusu sem opazil,da je začel šibedah(original) pri večjih hitrostih zelo šumeti. Na zadnjem delu je pod višino strehe ugreznjen nekako za 1 cm. Ali se da to poštimati s kakšnimi vijaki ali naj ga enostavno s čim podložim?
Hvala za odgovore

odvisno kako se ti odpira stresno okno (sibedah) 2 variante sta ali se ti zapelje pod streho (torej v smeri pritljaznika) ali pa se ti dvigne zadnji konec nad streho cca. 3-4cm
je pa se nekaj... spredaj imas ti takoimenovan spoiler, ce dlje casa ne odpiras sibedaha
se ta "prilepi" na karoserijo (govorim za sprednji konec sibedaha) in v tem primeru bolj sumi kot ce je dvignjen

malo sprobavaj dvigovanje in spuscanje mogoce se je samo kje zataknilo in se ti noce
postavit v pravilno lego
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Kraj: Koroška

Re: Šibedah šumi

Napisal/-a sebek 206 Ne jul 29, 2007 2:25 pm

MacTron je napisal/-a:
firebird je napisal/-a:Torej pri mojem Clarusu sem opazil,da je začel šibedah(original) pri večjih hitrostih zelo šumeti. Na zadnjem delu je pod višino strehe ugreznjen nekako za 1 cm. Ali se da to poštimati s kakšnimi vijaki ali naj ga enostavno s čim podložim?
Hvala za odgovore

odvisno kako se ti odpira stresno okno (sibedah) 2 variante sta ali se ti zapelje pod streho (torej v smeri pritljaznika) ali pa se ti dvigne zadnji konec nad streho cca. 3-4cm
je pa se nekaj... spredaj imas ti takoimenovan spoiler, ce dlje casa ne odpiras sibedaha
se ta "prilepi" na karoserijo (govorim za sprednji konec sibedaha) in v tem primeru bolj sumi kot ce je dvignjen

malo sprobavaj dvigovanje in spuscanje mogoce se je samo kje zataknilo in se ti noce
postavit v pravilno lego

Probej ga mal zlaufat.....
sam če je šibedah ugreznjen pod streho, potem lahko da je z vodili "nasedanja" (pri zapiranju" kaj narobe....

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Napisal/-a firebird Ne jul 29, 2007 3:38 pm

Ne vem,je tako smotano narejeno,da sploh ne morem zraven.Če ga v zaprtem stanju z rokami pritisnem navzgor se poravna s streho,potem pa spet skoči navzdol.Občutek imam,kakor bi popustila kakšna vzmet ki bi morala vse skupaj tiščati navzgor.Ampak kot pravim:Nič se ne vidi, obloge strehe pa tudi ne bom šel podirat zaradi tega.
Vseeno hvala

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a sebek 206 Ne jul 29, 2007 5:23 pm

najbolš da se peleš do enga servisa pa uprašaš.....
sej če ti sam pogledajo, pa povejo kaj je narobe, itak nč ne bojo računali.....

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov