Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kixs
Stalni uporabnik

Cuden vonj v kabini?

Napisal/-a kixs Sr jun 27, 2007 9:45 am

Ze od nakupa AX-a (dobre pol leta) me moti vonj oz. smrad, ki prihaja v kabino preko ventilacije.

Dejansko sumim napeljavo za hladilno tekocino, ki je ravno v blizini ventilacije kabine.

Kako naj se lotim tega problema? Razmisljal sem, da bi spustil antifriz in natocil navadno vodo, da vidim ali bo kaj bolje. Dejansko ima vonj po antifrizu, ki pa ni najbolj prijeten. :(

Hladilne tekocine naceloma ne dolivam, lahko pa nekje puscajo samo hlapi ali male kapljice, ne vem!?

Kaj pa tista sredstva za popravilo puscanja hladilne tekocine, ki se prodajajo? A je to pametno uporabit, saj sem slisal, da potem rado zapaca radiator in se masina pregreva!?

Avtej je AX 1.5TRD L95.

Ima kdo kaksen nasvet?

Hvala!
Slika

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Sr jun 27, 2007 10:45 am

Ja saj kabino greje radijator skozi katerega teče hladilna tekočina lahko da ti tam pušča.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Sr jun 27, 2007 10:56 am

Za zamašitev lukenj se lahko kupi tesnilec, ki se vlije v killer in naj bi zamašil luknje. Baje, da so bili tisti stari tesnilci bolj slabi in so zatesnili še kaj drugega, ne samo lukenj. Novi pa baje zamašijo samo tisto kar je treba.
No, jaz sem pa noter dal žlico mlete rdeče paprike, pa mi dihta. Samo se naj to ne bi delalo, ker ti lahko zamaši kakšno cev.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr jun 27, 2007 10:58 am

Zamenjaj grelec kabine pa je.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr jun 27, 2007 8:23 pm

Pa ne igraj se ker antifriz ni glih taužn't rož'ca za telo; sploh za kaka jetra!

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr jun 27, 2007 11:01 pm

phoebus je napisal/-a:Pa ne igraj se ker antifriz ni glih taužn't rož'ca za telo; sploh za kaka jetra!

Pri zaužitju (ingestiji):
Začetna prizadetost možganske funkcije – zmedenost, neravnotežje in krči do nezavesti; občutek slabosti v gastro-intestinalnem traktu in bruhanje. Prebavne motnje (acidoza), odpoved srca, obtočil in ledvic.

Če je oseba pri zavesti, dati 150-250 ml visokokoncentrirane alkoholne pijače (antidot).

Pri vdihavanju (inhalacija):
Težave pri dihanju in kašelj, v primeru podaljšane izpostavljenosti tudi splošni simptomi kot pri zaužitju.

Pripeljati na svež zrak, očistiti respiratorni trakt in uporabiti umetno dihanje, če je potrebno; poiskati zdravniško pomoč.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če jun 28, 2007 12:14 am

spaceone je napisal/-a:Za zamašitev lukenj se lahko kupi tesnilec, ki se vlije v killer in naj bi zamašil luknje. Baje, da so bili tisti stari tesnilci bolj slabi in so zatesnili še kaj drugega, ne samo lukenj. Novi pa baje zamašijo samo tisto kar je treba.
No, jaz sem pa noter dal žlico mlete rdeče paprike, pa mi dihta. Samo se naj to ne bi delalo, ker ti lahko zamaši kakšno cev.

ne pomaga nič.lastne izkušnje
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe jun 29, 2007 9:17 am

Hladilne mi je v pol leta zmanjkalo recimo 2 deci. Se pravi nekje malenkost pusca.

Zdej, eni pravijo, da je grelec kriv. Vendar, ce imam "gretje" na hladno, potem ne sme nic zraka it preko grelca ali se motim?

Smrdi pa tudi zunaj avta, pri desnem sprednjem kolesu - tam kjer je posoda za hladilno tekocino.
Slika

nekdo5
Nov uporabnik

Napisal/-a nekdo5 Sr avg 01, 2007 7:10 pm

bom vkrau temo :twisted:

Meni v prtljažniku smrdijo tepihi (pa tuj sedezi majo svojstven vonj).
Zanima me katero čistilo priporočate, da dobim to ven. Mel sem dva spreja (pospricas in pobrises) pa je bol bogo blo. Al me samo kemicno globinsko reši?

Hvala.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr avg 01, 2007 7:17 pm

@nekdo5:
kakorkoli z raznimi vanish-i, suhe pene itd bodo le kratkotrajno resile tvoj problem
kemicno ciscenje je v tem primeru nabolj zanesljiva resitev

in po tem postopku je potrebno malo bolj skbno ohranjati notranjost ter sam
vonj oz. tkanino, armaturo, dele v notranjosti...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko Sr avg 01, 2007 9:44 pm

Ko premakneš ročico iz toplega na hladno zapreš ventil pretoka vročega antifriza čez notranji kilerček. Zrak pa še zmerj piha čez njega.
Dela je dost sam zrihtej čimprej ker ko ti začne puščat bolj ti bo pou avta mokrega! Sm meu na golfu isti problem, pa reševau z tesnilci na koncu sm pa ugotovu da bo treba stvar menjat!
'Ko voli nek' izvoli...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr avg 01, 2007 9:52 pm

V prtljažniku tepihi? Ven jih vzami, rukni v banjo in namoči skupaj s kakim močnim čistilom za tepihe / perilo / karkoli (kar mix naredi :-D).

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če avg 02, 2007 7:24 am

SlaFko je napisal/-a:Ko premakneš ročico iz toplega na hladno zapreš ventil pretoka vročega antifriza čez notranji kilerček. Zrak pa še zmerj piha čez njega.
Dela je dost sam zrihtej čimprej ker ko ti začne puščat bolj ti bo pou avta mokrega! Sm meu na golfu isti problem, pa reševau z tesnilci na koncu sm pa ugotovu da bo treba stvar menjat!

Uh... ne vem če to ravno drži.... mislim da z to loputo usmerjaš zrak, ne pa pretok antifriza... v mojem prejšnjem avtomobilu vem da je bilo tako. Voda pa vedno kroži čez ta grelček... Vonj po antifrizu pa se pojavi tudi če imaš na hladno zato, ker se ta izpuščeni antifriz suši in z tem izhlapeva in te hlapi pridejo tudi mimo te lopute...
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Če avg 02, 2007 8:12 am

Dej eno jajce notri spustu bo zatesnilo. tisto luknjico. Če malo gledaš mithbusterye, sta tudi ona dva naredila, jima je lepo zatesnilo.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Če avg 02, 2007 8:25 am

Saj pa tale radiatorček za AX-sa tudi ni tak drag, pa pol veš da je OK, ali pa se pozanimaj za kakšnega rabljenega, in ga testiraj ali tesni...
BMW E46
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 9 gostov