Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Centralno zaklepanje - bug ali feature (Ford Focus MK1)

Napisal/-a Jackal81 Če jul 26, 2007 2:26 am

Pojavlja se mi en zanimiv problem glede centralnega zaklepanja. Daljinček je že zdavnaj crknil, zato uporabljam že nekaj časa ključ.

Zadnje čase pa se mi dogaja, da ko odklenem voznikova vrata, ostanejo ostala vrata zaklenjena. Če jih hočem odklenit, je potrebno odpret vrata z notranje strani. Danes pa se mi je prvič naredilo isto z zaklepanjem. Zaklenem voznikova vrata in na srečo probam še zadnja vrata, če so zaklenjena... in se na moje presenečenje odprejo. Tako da sem moral zaklenit še na sovoznikovi strani, da so se zaklenila vsa vrata.

Torej... se je zmešalo "centralnemu" zaklepanju oz. je to napaka ali je to kakšna čudna opcija centralnega zaklepanja?
SlikaSlika

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz To jul 31, 2007 12:32 pm

Pomojem imas pokvarjeno kljucavnico, sem jih sam popravljal pri octaviji in vem kako so narejene, te klucavnice so bolj misljene da se odklepajo z dalincem, saj pri vsakodnevni uporabi kljuca kmalu vse pocrka, tako da sem pri svojem avtomobilu resil tako da sem vgradil dalinjca, podrl vse kljucavnice jih vodotesno zamašil obnovil vsa vezja kr z zickami, saj po parih letih pride voda notr in silicijevo vezje popolnoma ražre. tako da sm prsparal veliko ena kljucavnica stane priblizno 40 000 bivsih tolarjev.

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Če avg 02, 2007 7:20 pm

Pri Mondeu letnik 1999 sem imel pred leti podoben problem. Pozimi so se pri odklepanju s ključem odklenila samo voznikova vrata, ko pa se je avto ogrel, so se sama od sebe še ostala tri. Če sem odklepal z daljincem pa so se odklenila vsa štiri, ko pa se je avto ogrel, so se sama od sebe zaklenila. Ko se mi je to prvič zgodilo, mi je še ključ ostal noter, motor pa veselo delal.
Zamenjati sem moral mehanizem odklepanja/zaklepanja voznikovih vrat, da sem rešil problem, ker je bilo tisto mikrostikalo v njem obrabljeno.
Mimogrede: na servisu se jim še sanjalo ni, kaj je problem. Ko so avto priklopili na računalnik, jim je ta izpisal, da avto sploh nima centralnega zaklepanja! :roll:
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Pe avg 03, 2007 4:22 pm

Zanimivo. Tudi pri meni se dogaja to samo takrat, kadar stoji avto čez noč zunaj na mrzlem.

Se mi je pa zdaj pojavil nov problem... En od sprednjih amortizerjev škripa za znoret... Se da to kaj namazat ali je mogoča le še menjava z novimi. Prevoženih je pa ca. 60kkm.
SlikaSlika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov